Hayır, Bülent ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmez.
Bülent Farsça kökenli olan ve Türkçede yaygın şekilde kullanılan güzel bir isimdir. Türkçedeki anlamına bakıldığında ise, 'Yüce, yüksek ya da ulu' ifadeleri taşımaktadır.
bülent - Nişanyan Sözlük. Farsça ve Orta Farsça buland بلند “yüksek” sözcüğünden alıntıdır.
Beste ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Hayır, Beste ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Eski Kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut' anlamını da taşır. Buğlem İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Buğlem ismi, Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Dini açıdan herhangi bir anlamı olmasa da sözlük anlamları itibari ile güzel anlamlar içermektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Neva ismi Kur'an-ı Kerim'de (Enam Suresi 95. ayet) geçmektedir ve Neva ismini koymak caizdir. NEVA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Neva ismini kullanan 3.528 kişi bulunmaktadır.
Beren ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Beren ismini koymak caizdir. BEREN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Beren ismini kullanan 30.268 kişi bulunmaktadır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Farsçada, emir veren komutan demektir. Arapçada ise, "tartışma" anlamındadır. Mira ismi gücü, başarıyı ve azmi temsil etmektedir. Bu isme sahip kimseler zorlukların üstesinden gelmede başarılıdır.
Bülent kökenin Farsçadan gelen erkek çocuklar için kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Çok uzun yıllardır Türkiye'de bulunan ve oldukça köklü bir isimdir.
Levent, Türkçe kökenli bir erkek ismi olup, denizciler için kullanılan tarihi bir terimdir. Genellikle denizci, güçlü ve cesur erkek anlamına gelir. Aynı zamanda, cesur, korkusuz ve savaşçı bir kişiliği ifade etmek için de kullanılır.
Yokluk karanlığı ile varlık aydınlığı arasındaki ilk çizgi ve yaratıklar âleminin ufkunda beliren ilk varlık akl-ı evveldir. Bundan dolayı bazı mutasavvıflar mutlak gayb ve mâsivânın yok olma halini amâ ve zulmet, eşyanın var olma halini de Arapça'da beyaz anlamına gelen beyzâ veya nur terimleriyle ifade ederler.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Moğol İmparatorluğu'nda yüksek rütbeli komutanlara verilen bir unvan olan Noyan, aynı zamanda bazı Türk boylarında da lider veya bey anlamında kullanılmıştır. Günümüzde isim olarak kullanıldığında, güçlü liderlik ve komutanlık özelliklerini çağrıştırır. Noyan İsminin Diğer Anlamı/Anlamları: Baş komutan, bey.
Fatih ismi, Arapça kökenli olup "fetheden", "zafer kazanan", "galip gelen" anlamına gelir. Ayrıca tarihsel olarak Osmanlı Padişahı II. Mehmed'e "Fatih Sultan Mehmed" olarak atıfla da bilinir ki, o İstanbul'u fethederek tarihe "Fatih" unvanıyla geçmiştir.
Hz.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti.
İbni Âbidînde buyuruluyor ki: “Çocuğa konulacak isimler arasında en efdal olanı, Abdullah, sonra Abdurrahman, sonra Muhammed, sonra Ahmet, daha sonra İbrahim'dir. Allahü teâlânın isimlerinden olan Ali, Reşit, Aziz gibi isimleri de koymak caizdir. Fakat, bu isimleri söylerken hürmet etmek lazımdır.
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
Türk M.K.'nun 264. maddesinin son fıkrasında «çocuğun adını ana ve baba kor» denilmektedir. 263. maddede ise, bu hususta «anlaşamazlarsa babanın reyi muteberdir» diye açıklanmıştır. İslâm Hukuku'nda da isim koyma hakkı babanındır.
Çift isim koymanın olumsuz bir etkisi var mı? Çocuklara çift isim koymanın psikolojik açıdan herhangi bir sakıncası bulunmaz.
Baran, Farsça kökenli bir isim olup "yağmur" anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bazı dillerde erkek ismi olarak da kullanılan Baran, bereket ve hayatın devamlılığı ile ilişkilendirilir. Baran İsminin Diğer Anlamı/Anlamları: Üzüm, meyve, ağaçlar ve bitkilerin irisi, direnci kıran, güç, ulu, yüksek, karaşın, esmer.
Kayra ismi, Kuran'da geçen bir isim değildir. Fakat, İslami değerlere uygun olduğu ve olumsuz bir anlam taşımadığı için İslam kültüründe kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Kendi içinde ahengi olan, opera solistleri tarafından seslendirilen mükemmel şarkı anlamına da gelir. Ülkemizde her 14000 kişiden birinin adı Arya'dır. Arya İsmi Kuran'da Geçiyor Mu? Hayır, Hint kökeninden geldiği için, Kuran'da bu isme rastlanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri