Güncelleme Aşamaları
Android TV'nizi güncellemek için öncelikle “Ayarlar” menüsünden “Cihaz Hakkında” veya benzeri bir seçeneği bulup, “Sistem Güncellemeleri” bölümünden mevcut güncellemeleri kontrol edip yükleyebilirsiniz.
Ayarlar menüsünün başında "Görüntü ayarları" yazar kumandanızın sağ yön tuşuna basarak en sondaki "TV ayarları" seçeneğine gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Hakkında" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Yazılım güncellemeleri" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın.
Sağ üst taraftaki profil simgesine dokunun. Uygulamaları ve cihazı yönet'e dokunun. Güncellemesi olan uygulamalarda "Güncelleme mevcut" etiketi görünür. Güncelle'ye dokunun.
İlgili 40 soru bulundu
TV'nizi açın ve ana ekrana gidin. Apps ve Google Play Store'u açın. Bu, Android'in varsayılan uygulama marketi olduğundan, TV'nize önceden yüklenmiş olacaktır. Mağazadaki uygulamaları arayın.
Güncellenmiş olan uygulamalar bir süre geçtikten sonra telefonunuza destek vermezler. Böylelikle uygulamaları kullanamazsınız. Telefonlar, virüs ve kötü niyetli yazılımlardan korunmak için güncellenir. Telefonlarınızda güncelleme yapmazsanız güvenlik duvarı zayıf kalır.
Android 12, Google liderliğindeki Open Handset Alliance tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi olan Android'in on ikinci büyük sürümü ve 19. sürümüdür. İlk geliştirici ön izlemesi 18 Şubat 2021'de yayımlandı. Android 12'nin ilk Betası 20 Mayıs 2021 tarihinde Google I/O 2021 ile yayınlandı.
TV yazılım güncellemesi işletim sistemine sahip smart yani akıllı televizyonların güncelliğini sağlamak, performansını artırmak, yeni özelikler ve uygulamalar eklemek amacıyla yapılan geliştirmelerdir.
Smart Hub, kullanıcıların çeşitli içerik ve uygulamaları tek bir yerde görüntülemesine ve keyfini çıkarmasına olanak tanıyan akıllı bir özelliktir.
Home Menü – Ayarlar – Sistem – Daha Fazla – Yazılım Yükseltme açılır. Otomatik tarama üzerinde kumandadan sağ yön tuşuna basılarak Otomatik Tarama Etkin yapılır.
Eğer yazılım güncellenmezse, belirli fonksiyonlar düzgün çalışmaz. Eğer internete erişilemiyorsa, Otomatik güncellemeye izin ver seçeneği görülemez.
Android TV'ler teknik olarak bir tür akıllı TV'dir. Bu tanıma mükemmel bir şekilde uyar ve bir akıllı TV'den beklenen tüm ekstra özellikleri kullanıcısına sunar. Tek gerçek fark, Google'a ait olan Android'in kendi işletim sistemine ve dolayısıyla kendi markasına sahip olmasıdır.
Android TV ile Ne Yapılabilir? Android TV Box teknolojisi ile normal bir akıllı televizyon ile yapılabilen pek çok şeyi uygulamak mümkündür. Örneğin Netflix, Digitürk Play, Blu TV, Tivibu Go, Youtube, Facebook gibi uygulamalara sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Tabi bu platformlara ayrı ayrı üyeliğiniz olmalı.
Bir güncelleme bir akıllı cihaz için gerçekten de gerekli bir şey değildir. Firmalar, rekabet içerisinde oldukları için sürekli inovasyon ile cihazlarını hep güncel tutmak isterler. Bu, hem cihazların yeni kalması için hem de kullanıcıyı kaybetmemek için gerekli olan bir işlemdir.
Akıllı telefon güncelleme, cihazınızın işletim sistemi ve uygulamalarının yeni sürümlerini yükleyerek yenilenmiş akıllı telefon deneyimi sunan bir süreçtir. Bu güncellemeler, batarya ömrünü uzatır. Ayrıca yazılım hatalarını düzelterek ve daha fazla özellik ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştirir.
Android işletim sistemi de tıpkı diğer işletim sistemleri gibi; Youtube, Netflix, Exxen, Amazon Prime, Disney+, Digitürk Play, Blu TV, Tivibu Go gibi pek çok uygulamayı televizyonunuza indirmenize olanak sağlar.
Tüm uygulamaların çalıştırılmasına izin veren televizyon şov, filmlerin yanı sıra pek çok canlı video, haber ve müzik içeriklerini yayınlayan en yeni sistem teknoloji aygıtı bir cihazdır. En iyi akıllı TV kutusu olan Android Smart TV kutusu akıllı televizyon ya da tabletinizle aynı işletim sistem özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri