Erişteli yeşil mercimek çorbası; içerisindeki mercimek dolayısıyla protein açısından zengindir. Öğünlerde tüketilebilecek sağlıklı bir alternatiftir. Ancak diyabeti olan ve diyet yapan kişiler tüketirken, erişte miktarını göz önünde bulundurmalıdır.
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Kaç Kaloridir? Orta büyüklükte 1 kase erişteli yeşil mercimek çorbası, yaklaşık olarak 188 kaloriye denk gelmektedir.
Yeşil Mercimek Çorbasının 100 gramında 80 kcal kalori, ayrıca 1 Kepçe yani 150 gram Yeşil Mercimek Çorbasında 120 kalori bulunmaktadır. Yeşil mercimek çorbası, potasyum, fosfor, demir ve lif açısından zengin bir çorbadır.
1 kepçe mercimek çorbası genel olarak lokanta ve restoranlarda az mercimek çorbası olarak değerlendirilir. Peki, az mercimek çorbası kaç kalori içerir? Genel olarak sarı, kırmızı ve yeşil mercimek çorbasının 1 kepçesi, yani az porsiyonu 23 kalori ile 121 kalori arasında değişir.
1 tabak Erişteli Mercimek kaç kalori? Erişteli Mercimeğin 100 gramında 331 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 70 gram Erişteli Mercimekte 232 kalori bulunmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Diyette sebzeli erişte yenir mi? Besin Değerleri Sebzeli erişte, içerisinde çeşitli sebzeler içerse de fazla miktarda tüketilmemesine özen gösterilmelidir. İçerisindeki yağ miktarına dikkat ederek ana öğünlerde 2 dilim ekmek yerine 3-4 yemek kaşığı sebzeli erişte tüketilebilir.
Diyet sürecinde kilo vermenize yardım etmesi de yeşil mercimeğin faydaları arasında yer almaktadır. Çocuklara yeşil mercimek çorbası yedirdiğinizde, gelişimini destekleyen bütün vitamin ve mineralleri vermiş olursunuz.
Sofralarımızdan eksik etmememiz gereken yeşil mercimek, diyette tüketilebilecek en ideal yemeklerdendir. Kilo vermek istendiğinde günlük kalori alımını azaltan mercimeği haşlayıp 2 yemek kaşığı miktarında salatalarda da tüketebilirsiniz.
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, erişteli yeşil mercimek çorbası, patates püreli tavuk sote, bademli pilav ve saray tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
100 g içinde 358 kadar kalori mevcut.
1 tabak yoğurtlu erişte kaç kalori? 1 porsiyonu ise 181.9 gram olup 212.0 kalori içermektedir. Bu yemek Yağ, Sodyum, Protein yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Yağ ihtiyacının %20.6, günlük Sodyum ihtiyacının %14.1 ve günlük Protein ihtiyacının %12.2'sini karşılar.
Yeşil Mercimek Çorbasının 100 gramında 80 kcal kalori, ayrıca 1 Kepçe yani 150 gram Yeşil Mercimek Çorbasında 120 kalori bulunmaktadır.
Mercimek Çorbası Kilo Yapar Mı? Mercimek çorbası besin değeri yüksek bir çorba çeşididir. Ancak hazırlanırken eklenen yağın miktarı mercimeğin kalorisini yükseltebilir. Az yağlı olarak hazırlanan mercimek çorbası zayıflamaya destek olur.
Çorba içmek, iştahı ve yemek yeme süresini uzattığı için besin tüketimini de dengeleyecek, böylece enerji alımını da azaltacaktır. Bu yüzden zayıflama diyeti uyguluyorsanız öğünlerinizde mutlaka çorbaya yer verin.
Yeşil Mercimek Çorbası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yeşil mercimek çorbası, tarhanalı çıtır tavuk baget, biberli bulgur pilavı ve iki renkli parfe son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yeşil mercimek, yağ yakıcı olmanın yanında tok hissettirmeye de yardım eder. Bu sayede yeşil mercimeğin kilo verme konusunda yardımcı olabileceğini söylemek mümkün. Bağırsak sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar, vücudun dengeli şekilde kilo vermesine yardımcı olur.
Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir. * İyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır.
1 kilo vermek için yaklaşık 7700 kalori yakmanız gerekir. Yani 1 haftada 1 kilo vermek için almanız gereken enerjiden 7700 daha az kalori almanız gerekecektir.
Fit bir vücut için mercimek çorbası diyetini sizler için araştırdık. 3 günde tam 3 kilo verdiren bu diyette sadece çorba var. İstenmeyen kilolardan kısa sürede kurtulmanızı sağlar.
çorba da bir yemektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri