ANESTOL, deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları, çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılar, meme ucu, anüs, dudak çatlakları ve ağrıları, soluk borusu içine tüp yerleştirilmesi işlemi (endotrakeal entubasyon) sırasında anestezik lubrikan (kaydırıcı) olarak kullanılır.
En başta izotonikle iyice yıkanır. Sevk edilecek hastalarda büller patlatılarak yara kontamine edilmemelidir. Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür.
Cildi yatıştırmak için aloa vera içeren nemlendiriciler sürün. Yatıştırıcı etkisi bulunan aloa veradan nemlendirici krem veya jeli cildinizin yanan bölgesine hafifçe yedirin. Aloa vera kaşıntıyı ve acıyı yatıştırmaya yardımcı olurken, serinlik etkisi yaratır ve iyileşimeyi de hızlandırabilir.
Bepanthol güneş yanığı kremi, güneş yanığına karşı etkili bir tedavi ve rahatlama sağlar. Panthenol içeriğiyle cildin doğal iyileşme sürecini hızlandırırken, aynı zamanda cildi nemlendirir ve korur. Güneş yanığı sonrası hızlı bir iyileşme ve rahatlama için Bepanthol güneş yanığı kremini tercih edebilirsiniz.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Deride su toplamasının ikinci derece yanık anlamına geldiğini ifade eden Yastı, yanık alanında oluşan su keseciklerinin açık yaraya çevrilerek günlük pansuman yapılabileceğini ya da enjeksiyon yardımı ile su toplayan bölgenin boşaltılabileceğini anlattı.
Hafif güneş yanıkları genellikle kızarıklık ile başlar ve 3 ila 5 gün arasında herhangi bir zamanda geçebilen hafif ağrılarla seyreder. Cildiniz yenilenirken, birkaç gün içinde soyulabilir.
Soğuk su ile ıslatılmış steril bezler ile kompres yapmak rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca serin su ile duş alabilirsiniz. Yanık olan bölgeye cilt tipinize uygun ve mümkünse alkol içermeyen nemlendirici krem sürün. Etkili bir tedavi için dermatoloji uzmanına da başvurabilirsiniz.
ANESTOL, deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları, çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılar, meme ucu, anüs, dudak çatlakları ve ağrıları, soluk borusu içine tüp yerleştirilmesi işlemi (endotrakeal entubasyon) sırasında anestezik lubrikan (kaydırıcı) olarak kullanılır.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
Özellikle yumurta beyazı, fıstık ezmesi, vazelin ya da sirke kullanımından kaçının. Yukarıdaki uygulamalar cildinizi rahatlatsa da yanığın ciddiyetine göre ağrılar 4-5 gün sürebilir ve daha sonra cildiniz soyulabilir.
Güneş Yanığı Tedavisi
Aspirin (Reye sendromu tehlikesi nedeniyle çocuklara ve gençlere asla aspirin verilmemelidir), asetaminofen veya ibuprofen gibi bir ağrı kesici alın. Cildi yeniden sulandırmak (nemlendirmek) ve şişmeyi azaltmak için topikal nemlendirici krem, aloe veya% 1 hidrokortizon kremi uygulayın.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Anestol pomad topikal anestezik bir madde olan lidokain ihtiva eder. Suda eriyen baz içinde hazırlanmıştır. Lidokain uyarının başlaması ve iletilmesi için gereken iyon akışını inhibe ederek sinir hücresi membranını stabilize eder ve lokal anestezi oluşumunu sağlar. Etkinin başlaması 3-5 dk içinde olur.
Bunun için yanık bölgeye bir tabaka oluşturacak şekilde mikrop önleyici merhemler(silverdin vb) bölgesel uyuşma sağlayan kremler(anestol vb) karıştırılarak uygulanır. İlk gün ağrı çok yoğun olabilir. Özellikle bölgesel uyuşma sağlayan merhemlerin etkisi geçtikçe karışım tekrar tekrar uygulanabilir.
TERRAMYCIN® lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır.
Erken Boşalmanın Nedenleri:
Boşalma süresinin alkol, ilaç, kondom, anestol pomad ya da sprey gibi maddeler ile uzatılması boşalmayı geciktirmemekte, sadece uyarılmayı geciktirmektedir.
Hiperisin, izohiperisin, hiperozit, rutin, kersetin açısındaz zengindir. Yara, yanık iyileştirmeye. iz gidermeye, kırışıklık gidermeye yarımdcı olur. Gece bakım formülasyonlarında yer alır.
Genellikle; güneş yanığı bepanthol kremi kullanımı ile tedavi edilir. Aynı şekilde etkili olan bir diğer krem de güneş yanığı hametan kremidir. Her iki krem de cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılan kremler arasında yer alır. Ancak kullanım öncesinde mutlaka doktora veya eczacıya danışılmalıdır.
Aloe vera jel özellikle; güneş sonrası yanma hissinin azalmasına, cildin rahatlamasına, yenilenmesine ve nemlenmesine, sinek ve böcek ısırıklarında yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Aloe Vera'nın yinelenen uygulamaları kaşıntıyı ve acıyı yatıştırırken; iyileşmeyi hızlandırır ve anında serinleme etkisi yaratır.
Yanığın sonuçlarının tam olarak ortaya çıkması 2 günü bulabilir. Eğer yanık 1. derece ise ortalama 2-4 saat içerisinde belirtiler görülmeye başlanır. Yanık tamamen ortaya çıktıktan sonraki birkaç gün içerisinde iyileşir. Yanık derecesi 2 ise, iyileşme süreci bir hafta, bazen daha uzun sürebilir.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir.
Güneş ışınlarının cilt üzerinde yıkıcı etkiler olabilir; güneş yanığı, erken cilt yaşlanması ve cilt kanseri gibi. Güneşe maruz kalmak, radyasyonun en ciddi sonuçlarından biri olan cilt kanserinin en önemli sebeplerinden biridir.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri