Angel Farlar Muayeneden Geçer Mi? Angel farların muayeneden geçmeleri, ancak farlarda yıkama olduğu sürece mümkündür. Eğer araca takılmış olan angel farların yıkama ve kontrol ayarları mevcut değilse angel farların arabadan çıkarılmadan muayeneden geçebilmeleri mümkün değildir.
Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak.
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Hectopat. Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Muayene sırasında LED farlar sebebiyle bir yön hatası işlenebilir. Ancak hafif kusur sayılan bu hata, aracın muayeneden geçmesine engel değildir.
Araçlara uygun ledlerin kullanılmaması durumlarında, led farlar muayeneden geçemez ve araçlar trafiğe çıkamazlar. Angel Farlar Muayeneden Geçer Mi? Angel farların muayeneden geçmeleri, ancak farlarda yıkama olduğu sürece mümkündür.
Peki, LED far yasak mı? LED farların yasak olması, sonradan eklemelerde araç muayenesi sırasında problemler yaşatması nedeniyle sıklıkla karşılaşılan bir konudur. Standart olmayan, ayarları doğru yapılmayan ve modifiye amaçlı sonradan eklenen farlar aracın muayeneden geçmemesine sebep olur.
Herhangi bir sorun yaratmayacak bu ledler hafif kusur olarak sayılır ve muayeneden onay almanız için kesinlikle engel olmayacaktır. Özellikle son gelen belirtilerden sonra Bagaj Altı Kayar Ledler hakkında hiçbir sorun olmayacağına da değinilmişti.
Muayene sırasında araçta yedek lastik bulunmaması ağır kusur olarak kabul edilmektedir.
TÜVTÜRK - Far ayarlarının yönü veya yüksekliği hatalı olduğu durumlarda "Hafif Kusur" olarak değerlendirme yapılmaktadır. | Facebook.
Bu durum araçta yer alan turuncu sinyal lambalarının, park kesintisiz yanmasıdır. Aynı zamanda da yalnızca sinyal verildiği an yanıp sönmesidir. Amerikan Park Lambaları Muayeneden Geçer mi? Amerikan park lambaları genel olarak muayeneden ağır kusur nedeni ile geçmemesine neden olmaktadır.
Ek olarak ortaya konulan mercekli angel far, sürücüler tarafından sıklıkla kullanılır. Mercekleri sayesinde çevreye yaydığı ışığı artıran ürünlerdir. İçerisinde yer alan projektör sayesinde dağılım ve yayılımın fazlalaşmasına sebep olur. Bu durum da özellikle kötü hava koşullarında büyük oranda kolaylık sağlar.
Kısaca tanımını yapmak gerekirse angel far halka, şeklindeki ışığın arabanın far bölümüne yerleştirilerek oluşturulan görüntüye verilen isim olarak açıklanabilir. Halka şeklinde olması yaygın olan bu ışık sistemi farklı teknolojiler kullanılarak daha değişik biçimlerde de kullanılabiliyor.
Araç standartlarına uygun bir bir far taktırmanız, yasak değildir.
Emniyetsiz: Yapılan muayene sonrasında aracın, can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlike oluşturacak derecede kusur ve eksiklerinin tespit edilmesi halidir. Bu durumda, aracın durumu en yakın "Trafik Zabıtası"na bildirilir. Aracın "Emniyetsiz" olduğuna dair rapor verilir.
Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. 1 aylık süre geçirildikten sonra muayene tekrarına gelindiği takdirde, ücretsiz muayene tekrar hakkını kaybetmiş olacak, dolayısıyla yeniden ücretli-genel muayene yaptırmak durumunda kalınacaktır.
Araçların aydınlatma sistemlerinin olması gereken şekil 64/1-b-5 sayılı trafik kanununda net bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeleri de incelediğimizde açıkça görülüyor ki deli mavi ve buz mavi xenon kullanımı yasaktır. Bu türden bir aydınlatma renginin farlarda ya da sislerde kullanımı ise fark etmemektedir.
Tüm bunlar için hangi farın açık olduğu ise ön gösterge panellerinden takip edilebilir. Sis farlarının kullanımı Karayolları Trafik Kanunu'nda belirlenmiştir. Sisli, karlı ve şiddetli hava koşullarının dışında sis farı kullanan sürücülere para ceza uygulanır.
Kelvin değeri arttıkça yayılan mavi ışık da doğru orantılı olarak artış göstereceği için beyaz ışık gözlerimizi daha fazla yorar. Kelvin değeri düştükçe ise yayılan mavi ışık oranı azalır ve sarı ışık gözlerimizi daha az yorar. Bu sebeple göz sağlığı için sarı ışık kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır.
Beyaz led far muayeneden geçer. Kafa karışıklığı yaratacak durum yoktur.
XENON (ZENON) FAR MUAYENEDEN GEÇER Mİ? Xenon far ya da diğer bir ifadeyle Zenon far, eğer orjinalinde yoksa ve sonradan montajı yapılmışsa TÜVTÜRK yönergelerine göre ağır kusur olarak nitelendirilir.
Yüksekliği doğru bir şekilde ayarlanmamış olan sis farkları öndeki sürücüleri, gereksiz olarak yakılan arka sis farkları da arkadaki sürücüleri zor durumda bırakabiliyor. Sis farlarını amaç dışında kullanmak yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri