Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, üniversitelerin bir kısmında Sanat ve Tasarım Fakültesi, bir kısmında ise İletişim Fakültesi kapsamında yer alan Sözel puan türünden tercih edilmesi mümkün olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Çizgi Film ve Animasyon Bölümü: Tek oturumluk Bölüm Alan Sınavı “Hareket ve Öykülemeye Yönelik Karakalem Çizim Sınavı” (Sınav Süresi 90 dakika) şeklinde uygulanacaktır.
Çizgi Film - Animasyon Bölümü 2023 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM ve YÖK tarafından açıklandı. Çizgi Film – Animasyon Bölümü taban puanları, Çizgi Film - Animasyon Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) sınavından alınması gereken en düşük puanı ifade eder.
Çizgi Film – Animasyon Bölümüne nasıl girebilirim? Bölümümüz, 2020 – 2021 Eğitim – Öğretim yılında da daha önce olduğu gibi, yetenek sınavı uygulaması ile öğrenci alımı gerçekleştirecektir. Yetenek sınavlarına başvurabilmeniz için Ösym tarafından belirlenen baraj puanı koşulunu sağlamanız gerekmektedir.
Animasyon Sanatçısı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Animasyon sanatçısı olmak için üniversitelerin Çizgi Film ve Animasyon, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Animatör 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Animatör , Ocak 2023 yılında ortalama 22.660 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.080 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Animasyon ve Görsel Tasarım Uzmanı 2023 yılında ortalama 20.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Animasyon ve Görsel Tasarım Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.250 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.712 TL maaş alıyordu.
Animasyon ve Oyun Tasarımı yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmekte olup, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca bir üniversitede 4 farklı tercih seçeneğiyle tercih rehberlerinde yer almaktadır.
Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, üniversitelerin bir kısmında Sanat ve Tasarım Fakültesi, bir kısmında ise İletişim Fakültesi kapsamında yer alan Sözel puan türünden tercih edilmesi mümkün olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Bölümün okutulduğu mevcut üniversiteler gerekli eleman ihtiyacını karşılayamamaktadır. Bu sebeple her sene Çizgi Film ve Animasyon bölümünden mezun olan kişiler sektör açığını kapatamaz. Bu durum nedeni ile bölüm mezunları kolay bir şekilde iş bulma imkanı bulurlar.
Üniversitenin açıkladığı taban puan 2022 yılında 373,58097 iken 2021 yılında 312,13425, 2020 yılında 341,98657'dir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Ve Animasyon Bölümü
Çizgi Film ve Animasyon mezunları, animasyon stüdyolarında, reklam ajanslarında, oyun şirketlerinde, film stüdyolarında, televizyon kanallarında, eğitim kurumlarında veya serbest çalışarak çizgi film ve animasyon yapımında çalışabilirler. Ayrıca, kendi projelerini geliştirerek ve bağımsız olarak da çalışabilirler.
Çizim yeteneği, bölümümüze girişte gereklilik olarak aranmamaktadır. Çizime ilgisi ve isteği olan öğrenciler, verilen eğitim neticesinde başarıya hızlı bir şekilde ulaşacaktır.
Çizgi Film ve Animasyon alanından mezun olduğunda “İllüstratör”, “Çizgi Film Tasarımcısı”, “Animasyon Sanatçısı”, “Akademisyen”, “Video/Kurgu Operatörü”, “Yapımcı”, “Özel Efekt Operatörü”, “2D ve 3D Modelleme Uzmanı”, “Oyun Tasarımcısı”, “Animasyon Film Eleştirmeni”, “Eğitimci”, “Karakter Tasarımcısı” olarak reklam ...
Animatör Ne Demek? Animatör, tatil köyü, otel, gemi gibi konaklama ve eğlence mekanlarında misafirlerin keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla eğlence programları düzenler. Ayrıca gün boyunca çeşitli spor aktiviteleri organize eder.
Çizgi film ve animasyon bölümünden mezun olanlar; sinema, video, animasyon ve multimedia alanlarında iş imkanlarına sahiptirler. Yapım şirketlerinde, reklam ajanslarında ve televizyon şirketlerinde animasyon tasarımcısı ve görsel efekt uzmanı olarak çalışabilirler.
Üniversitede Çizgi Film ve Animasyon ya da Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü okuyanlar animasyon sanatçısı olur. Ayrıca Animasyon üzerine yüksek lisans yapan ya da sertifikalı eğitimlere katılanlar da bu mesleği icra edebilir.
4. Bölüme girmek isteyenlerin yapmaları gerekenler nelerdir? Lisans üstü bölümleri seçmek isteyen her öğrenci için zorunlu olan TYT ve AYT'ye girmeli ve YGS'den geçerli bir not almalıdır.
Bu programı tamamlayan mezunlar, reklam ajanslarında, film stüdyolarında, animasyon şirketlerinde veya kendi tasarım stüdyolarını kurarak çalışabilirler. Grafik tasarım projeleri oluşturabilir, 3D modelleme ve animasyon yapabilir, görsel efektler uygulayabilir ve tasarım yazılımlarını kullanabilirler.
eleman.net verilerine göre, 3D Modelleme Uzmanı 2023 yılında ortalama 26.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda 3D Modelleme Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 21.120 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 13.024 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Kameraman 2023 yılında ortalama 31.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kameraman , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.884 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri