Özel plaka almak için yapılması gerekenler arasında vergi ve bağış ödemek yer alır. Aynı zamanda plakayı almak için notere gidilmesi gerekir. Notere eski plakalarınızı teslim ettikten sonra Şoförler Odası'na başvurmalısınız. Noterden özel plakaya dair belgeleri almalısınız.
ÖZEL PLAKA ALMA ÜCRETİ
Şahsınız için alacağınız özel plaka için vermeniz gereken özel plaka vergisi de yine şirketlerde olduğu gibi 5 ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Bazı plakalar için 250 bin TL'ye kadar istenen rakamlar olabiliyor.
Özel plaka almak için şahıslardan kimlik belgesi istenirken firmalardan da son 6 ay içerisindeki faaliyet belgesi ve imza sirküleri talep edilmektedir. Eğer plaka eski plaka ile değişecek ise notere eski plaka sökülerek götürülmelidir.
Plaka Yenileme Ücreti
2024 yılı için araç plaka değiştirme ücreti 1.489,35 TL'dir. Plaka basım ücreti, adet bazında değişiklik gösterir. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı odalarda, tek bir plakanın basımı için gerekli ücret 195 TL'dir.
yani sadece plakanın satılması gibi bir olay var mı ? hayır aracı almanız gerekiyor.sonra aracı satarsınız plakasız.plakayıda istediğiniz aracınıza koydurtursunuz. hayır aracı almanız gerekiyor.sonra aracı satarsınız plakasız.plakayıda istediğiniz aracınıza koydurtursunuz.
İlgili 38 soru bulundu
Noterden özel plaka alma şartları, eski plakanızı notere teslim ettikten sonra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasına başvuru yapılmalıdır. Kimler özel plaka alabilir, dediğimizde bağış veya vergisini ödeyen herkesin alabileceği yanıtını veririz.
Şoförler Odası'na ödenmesi gereken plaka değiştirme ücreti 2022 yılı için 565 TL olarak belirlenmiştir.
Özel plaka sahibi olmak isteyen bireyler, alacakları plakanın başka biri tarafından kullanılmadığı durumda, bulundukları ildeki Emniyet binasına giderek buradan gerekli başvuruları gerçekleştirebilir. Ancak istenen plakanın başka birine ait olması halinde, plaka sahibiyle irtibata geçilmesi gerekir.
İşte 06 plaka numarasına dair tüm detaylar. 06 Hangi İlin Plakası? 06 Ankara Plakasıdır.
Özel plaka almak için yapılması gerekenler arasında vergi ve bağış ödemek yer alır. Aynı zamanda plakayı almak için notere gidilmesi gerekir. Notere eski plakalarınızı teslim ettikten sonra Şoförler Odası'na başvurmalısınız. Noterden özel plakaya dair belgeleri almalısınız.
Plaka seçmek isteyen araç sahipleri www.ankara.pol.tr adresindeki plaka tahsis kısmına girerek plaka seçebilirler. Seçtikleri plakaları almak üzere, şubemizdeki 36 numaralı plaka tahsis bankosundan plaka fişlerini aldıktan sonra müracaat etmeleri gerekmektedir.
SMS İle Boş Plaka Sorgulama
SMS ile boş plaka sorgulamak için yapılması gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Daha öncesinde sorguladığınız plakaya dair bir kayıt bulunmakta ise telefonunuza plakaya dair tüm bilgiler iletilecektir.
Satış işlemlerinden sonra yeni plaka belirlenir ve eski plaka notere devredilir. Şoförler Odasından da gerekli ücretler ödenerek yeni plaka alınır. 2023 yılı için tek bir plaka basıldıysa 115 TL, iki plaka basıldıysa 230 TL ödenir.
laka seçmek isteyen araç sahipleri www.ankara.pol.tr adresindeki plaka tahsis kısmına girerek plaka seçebilirler. Seçtikleri plakaları almak üzere, şubemizdeki 36 numaralı plaka tahsis bankosundan plaka fişlerini aldıktan sonra müracaat etmeleri gerekmektedir.
Noterde plaka seçimi gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir. 0002 plakalı araç Başbakanlığa aittir. 0003-0036 plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plakalı araç Genel Kurmay Başkanı'na aittir.
Çıkarttığınız her özel plaka için ortalama 5 bin TL ila 15 bin TL arasında bir vergi ödemeniz gerekmektedir.
Sıfır bir araç alıyorsanız işiniz çok kolay. Trafik müşavirleri ya da aracınızı aldığınız bayi sistemden plaka sorgulayarak, hangi trafik şubesinde olduğunu görüyor. Daha sonra araç sahibi olarak sistemden plakayı ayırtıyorsunuz ve şubeye giderek harcını ödedikten sonra plakaya sahip oluyorsunuz.
Notere plaka yenilemesi ile ilgili müracaat edersiniz. Eski plakaları teslim ettikten sonra yeni plakanın yazdığı evrak size teslim edilir. Evrak ile beraber Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı en yakın odaya gitmeniz gerekir. Burada yeni plakanız basılır ve aracınıza takılmaya hazır hale gelir.
Bir afet durumunda, yardım ihtiyacı olduğunda veya aracı kullanan doktorun acilen hastaneye yetişmesi gereken durumlarda bu plaka bir avantajdır. Bu nedenle doktorlara bu plaka verilir.
Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sitesini ziyaret edebilir, Trafik Tescil İşlemlerini telefonla arayabilir veya 5664'e "DETAY PLAKA" yazıp gönderebilirsiniz. 2020 yılı itibariyle e-Devlet'ten boş plaka sorgulama işlemi yapılamamaktadır.
APP Plaka Yasak mı? APP plakaları, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır ve kullanımı yasa dışıdır.
APP Plaka Yasak mı? 2018 yılında yenilenen plaka yönetmeliği doğrultusunda standart dışı plakalar, ağır kusur kapsamına alınmıştı. Buna göre standart dışı plakalar muayeneden geçemeyecek. APP plakaların ağır kusur kapsamına alınması, 2010 yılından beri yükselişte olan bir araç tasarım trendinin sonu anlamına geldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri