Ankastre fırınlar, bilinen eski tarz fırınlara göre daha az yer kapladığından dolaplarınızdan da fazla yer çalmayacaktır.
Eski tip fırınlardan farklı olarak emniyet vali ile birlikte gelen ankastre fırınlar son derece güvenlidir. Ankastre fırınlar tek olarak alınabildiği gibi davlumbaz ve set üstü ocak ile birlikte set halinde de tercih edilebilir.
Ankastre fırınlar, her zaman en köşede yer alır. Daha çok L tipi mutfaklarda, tezgahın en baş ya da köşe bölümüne yerleştirilir ve rahat kullanılması sağlanır. Mutfaklarda fırınların en köşeye yani cama yakın bölüme yerleştirilmesinin nedeni, oluşan yemek kokularının, evin diğer odalarına yayılmasını önlemektir.
Ankastre fırın, yemek pişirmek için kullanılan mutfak cihazlarından biridir. Bu fırınlar, mutfak dolabına ya da tezgahına gömülü olarak yerleştirilen sadece ön taraftan gözüken fırınlardır. Ankastre fırınlar, hem görsellik hem kullanım kolaylığı açısından modern mutfakların olmazsa olmazıdır.
Ankastre fırın ve buzdolabı yan yana konulabilir ancak bu tamamen kullanıcı tercihine ve mutfak düzenine bağlıdır. Bazı mutfak tasarımlarında, ankastre fırın ve buzdolabı aynı duvar üzerinde yan yana yerleştirilir ve estetik bir görünüm oluşturulur.
İlgili 22 soru bulundu
Set üstü ürünlerin ankastreye dönüşümü yoktur. Yine aynı şekilde ankastre ürünlerinizi de sabitlemeden, ölçüsüne uygun olmayan yerde set üstü şekilde kullanamazsınız.
Ankastre fırın mutfak dolabı modellerini mutfaklarınızda istediğiniz yere yerleştirerek kullanabilirsiniz. Tamamlayıcı dolap görevi gören ankastre fırın dolabı modelleri arasında kapaklı ve çekmeceli modeller ön palan çıkar.
Fırın tercihinde kullanım amacı önemlidir. Eğer fırını hamur işleri haricinde et ve sebze yemeklerinde de kullanıyorsanız aynı zamanda normal pişirme ayarı da olan turbo fırın modelleri sizin için uygundur. Diğer yandan sadece hamur işleri yapıyorsanız normal fırın sizin için yeterli olacaktır.
Ankastre cihazların ev dekorasyonunda giderek daha popüler hale gelmesiyle, renk seçimleri de önemli bir faktör haline geldi. Hangi renk ankastrenin daha kullanışlı olduğu, birçok faktöre bağlıdır. Ancak, genel olarak, siyah ankastrelerin beyaz ankastrelere göre daha kullanışlı olduğu düşünülür.
En iyi ankastre fırın hangi marka sorusuna cevaben seçenekleri listemizdeki ürünlerden derleyebiliriz. En iyi ankastre fırın yorumları incelendiğinde Siemens, Arçelik, Bosch, Samsung, Profilo, Vestel iyi markalar arasında sayılabilir.
Ankastre fırın dolabı mutfak tezgahının en köşesinde konumlandırılır. Mutfak tipi, L, U ya da I ne şekilde olursa olsun genellikle en başında ya da köşe kısmında yer alır. Bu kısım cama yakın alan olarak belirlenir.
Ankastre tekli veya çift bölmeli fırınlar genellikle standart ölçülerde üretilir. Tekli fırınlar için genişlik 59-60 cm aralığındadır. Ankastre fırınlarda genişlik ve derinlik standart olmalıdır. Tezgah altına yerleştirilen tekli ankastre fırınlar için yükseklik standart olarak 86 cm ile 89 cm arasında değişir.
Bu sayede yemek pişirme süresi boyunca yiyeceği gözlemleme fırsatı sağlar. Ankastre fırın ölçüleri evrensel özelliktedir. Tüm fırınlar standart, sabit ölçülerde üretilir.
Elektrikli ankastre bir fırın bir saat boyunca çalıştığında ortalama olarak 2500 Watt enerji harcar. Haftada 3 kez fırın kullandığınızı varsayarsak tüketiminiz aylık yaklaşık olarak 12 TL'ye denk geliyor. Benzer sıcaklıklarda pişebilecek iki yemeği aynı anda fırına koyarak yılda72 TL tasarruf edebilirsiniz.
1.Taşıma sırasında koruyucu plastik de dahil olmak üzere ambalajdaki tüm nesneleri çıkarın. 2.Fırınınızı bir saat boyunca 200 º C'de Izgara + Solera fonksiyonunda çalıştırın. Fırınınız bu özelliğe sahip değilse diğer seçenekleri görmek için fırınla birlikte verilen Kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririz.
Burada dikkat etmeniz gereken konu set üstü aldığınız ocak ve ocak fırın beraber olan donanımların ankastre mutfaklara uyum sağlayamayacağıdır. Set üstü ürünlerin ankastreye dönüşümü yoktur. Yine aynı şekilde ankastre ürünlerinizi de sabitlemeden, ölçüsüne uygun olmayan yerde set üstü şekilde kullanamazsınız.
Eğer mutfak dolaplarınız beyaz ağırlıklı bir renge sahipse siyah ankastre set pek uyumlu görünmeyeceği için yine beyaz rengi tercih etmeniz gerekiyor. Mutfağınızda farklı bir hava oluşmasını istiyorsanız bunun için gri renkli ankastre setler en uygun tercihler arasında yer alıyor.
Yarı ankastre bulaşık makinesi mutfak tezgahının altına, ön tarafı görünecek şekilde, tam ankastre bulaşık makinesi ise bir dolap panelinin arkasına tamamen gizlenecek şekilde tasarlanmıştır. Bosch yarı ankastre ve tam ankastre bulaşık makineleri arasında işlevsellik açısından önemli bir fark yoktur.
Fanlı fırınlar ayrıca daha verimli bir şekilde çalışırlar ve daha az enerji tüketirler. Çünkü fan, fırının içindeki sıcak havayı dolaştırdığı için fırın içindeki sıcaklığı daha dengeli bir şekilde tutar ve bu da fırının daha az enerji harcamasını sağlar.
Standart ölçülerde ankastre fırınlar 60 Lt ile 80 Litre arasında iç hacme sahiptirler. tüm markalarda standart iç hacim 65 Lt. Fırındaki iç ünite, doğal olarak kullanılan ısıtma fanı, ısıtma ızgaraları ve hammadde miktarı artacağından doğrudanın doğru olarak geçen şekilde gelişir.
Fırınların alt tarafında bulunan çekmeceler kullanmadığınız tepsileri saklamak için uygun bir alan olmanın ötesinde bazı modellerde yemeği sıcak tutmak ya da servis öncesi tabakları ısıtmak için tasarlanmış bir alan. Bir dahakine fırınınız çalışırken bu çekmeceyi açıp içerinin sıcaklığını bir kontrol etmelisiniz.
Ayrıca yakın zamanda mutfağınızda değişiklikler yapmak istiyorsanız ve daha ekonomik seçenekler arıyorsanız da set üstü ocaklar daha uygun diyebiliriz. Ancak mutfağını tadilattan geçirenler ve yeni bir tasarım dizayn edenler için elbette ankastre ocakların estetik ve pratik avantajları öne çıkıyor.
Ocak ile duvar arasındaki minimum mesafe ön tarafta 5 cm, yan taraflarda ise 10 cm olmalıdır. Ocak ölçülerine göre, tezgahın önceden kestirilmesi gerekir. Ocakla davlumbaz veya aspiratör arasındaki mesafesi, uygun yasal seviye olan 65 cm olarak ayarlanmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri