Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor.
Kömbe baharatı, kömbe yapımında kullanılan renk ve tat veren baharatların karışımıdır. İçindekiler: muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahleftir. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR LEZZET !!
Peki bu baharat nedir ve içeriği nedir? Kömbe baharatı kömbe yapımında kullanılan ve renk, tat veren baharatların karışımıdır. Kömbe baharatın içerisinde muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahlep bulunmaktadır. Bu baharat sayesinde orijinal kömbe yapabilirsiniz.
Aslında herkesin yorumu farklı olabiliyor bu baharat karışımında ama genel olarak kullanılan baharatlar şunlar: Nane, toz karabiber, çok miktarda zahter, pul biber, tuz, yenibahar, çakşır otu ve kimyon.
İlgili 43 soru bulundu
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
İçerisinde; Nane, Çemen, Kekik, Toz biber, Poy, Sumak, Kişniş ve Pul biber bulunan Yedi Türlü, köfte baharatı olarak da bilinir.
Yeni bahar, karanfil tozu, mahlep, zencefil tozu, tarçın ekleyerek kapağını kapatıp karıştırın ve kömde baharatınız hazır. Kokusu çok güzel Hatay da kurabiyeler de kullanılan bir baharattır ölçülerde çay kaşığı yerine tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kömbenin yumuşak olması için ne yapmalı? Kullanacağınız sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır. Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
Kömbe 2 (Antakya) Tarifi Nasıl Yapılır? Su ile şekeri bir kaba alıp elimizle eritiyoruz. Yağları ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Amonyak ve kömbe kokusunu da ekleyip üzerine unları ekliyoruz.
Antakya Kömbesi bayramlarda yapılan leziz bir kurabiye türüdür. Akdeniz bölgesinde çok yaygındır. En büyük özelliği içinde yumurta olmadığından cam kavanozda saklanırsa, 2-3 ay boyunca bayatlamadan saklanabilmesi. Bayramlarda muhakkak her evde ikram edilir.
KEPSE BAHARAT PİLAV İÇİN 250 GR KARIŞİK BAHARAT, İÇİNDEKİLER: KARABİBER, KİMYON, KARANFİL, KİŞNİŞ , ZERDEÇAL , KÖRİ , TOZ BİBER ,KAKULE, TARÇIN, DEFNE.
Kadınoğlu, “Kömbe dediğimiz genellikle Ramazan aylarında çıkan pastalarımız, kurabiyelerimiz, onlara verilen modeller. Bunun cevizlisi yapılıyor, hurmalısı yapılıyor, sadesi yapılıyor.
Kömbe baharatını sütlü tatlılarınızın üzerine ya da içerisine, keklerin, kurabiyelerinizin harcına ilave ederek kullanabilirsiniz. Tadı nefis olacaktır.
Kömbe (Hatay Yöresi)
Antakya' da Bayramlarda; imece usulü köylerde yapılan özel bir kurabiye.
10 kişilik kömbe tarifinin hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. Ramazan'ın sonlarına yaklaşırken iftar soflarının vazgeçilmezlerinden sultan tatlısı tarifini sizler için hazırladık.
İç malzemesi için sıvı yağ, soğan, kıyma, biber salçası, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilip kavrulur. Tepsisinin tabanı sıvı yağ ile yağlanır. İnce açılan yufka tepsiye yayılır. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ ve tereyağı eritilip sürülür.
Osmaniye yöresel mutfağında bulunur. Hamuru için malzemeler; yoğurt, şeker, yağ, kabartma tozu, tarçın, undur. Üzeri için malzemeler; süzme yoğurt, şeker, vanilya, un ve tarçındır. Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Tarçın, karabiber, yenibahar, karanfil, çörekotu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, tarçın çiçeği, zerdeçal, Hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarıhalile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, zulumba, hıyarşembe, safran, iksir, kimyon, galanga, çamsakızı, mirsapi, meyan balı, Şamlı şaşlı, limon ...
Bu durumda yenibahar alternatifi olarak eşit miktarda tarçın, karanfil ve Hindistan cevizini karıştırarak tarifinize ekleyebilirsiniz. Birebir aynı tadı elde edemeyecek olsanız da yakın bir lezzete ulaşabileceğinizi söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri