Üzümleri patlayıp yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Üzümler yumuşadığında süzgeçten geçirerek suyunu sıkın. Çıkan üzüm suyunu tekrardan tencereye alın ve üzerine şeker ilave edin. Şekeri ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Kaynatmadan Üzüm Suyu Nasıl Yapılır? Meyve sıkacağı kullanılarak üzüm suyunun sıkılması ve isteniyorsa su ve/veya maden suyu ilavesi ile içecek haline getirilmesidir. Üzüm Çekirdeğini Çıkarmanın Kolay Usulü Üzümden çekirdeği aslında sağlığa faydalıdır. Eğer çıkarmak gerekiyorsa üzümler yıkanır.
İlgili 27 soru bulundu
Vücut için bulunmaz bir nimet olan kuru üzüm suyunu 21 gün boyunca ve aksatmadan içmeniz gerekiyor. Bol miktarda vitamin ve mineral içeren besinlerin başında gelen kuru üzüm hem sağlığa çok faydalı hem de bir enerji deposu.
Üzüm suyu serinletir, canlandırır. Üretilmesi kolaydır, evlerde yapılabilir. Tüketilmesi için zamana ihtiyaç yoktur; hatta, fazla bekletilirse bozulur.
Bir tencereye önce üzümleri sonra şekeri ilave edip 10 dakika dinlendiriyoruz. 10 dakika dinlendirdikten sonra tarçın ve limon tuzunu ekleyip üzeri gecene kadar suyu ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra orta ateşte iyice kaynayıp üzümler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kuru üzümleri önce iyice yıkayınız. Daha sonra bir tencere de suyu kaynatınız. Ardından içerisine kuru üzümleri atınız. Bir gün beklettiğiniz karışımı süzüp içiniz.
Şıra, temel olarak üzüm elma ve armutun suyunun çıkarılması ile elde edilen bir tür meyve suyu olarak tanımlanabilir. Genellikle şerbet ve şurup ile karıştırılsa da şıra tamamen doğal bir içecektir. Yani içerisinde herhangi bir tatkuru üzlandırıcı ve aroma verici katkı maddeler olmadan yalnızca mayalanarak üretilir.
Üzüm suyu, mide duvarında oluşan kramplara bağlı olarak ortaya çıkan kusma hissini azaltır. Kötü kolesterolü dengeler ve kalp hastalığı oluşumunu önler. Kandaki trigliserit seviyesini dengeler ve yağlanma oluşumunu önler. Vücudu zararlı toksinlerden arındırır ve hastalık oluşumuna karşı sizi korur.
Üzümlerin suyunu daha sonra içmek için cam bir kavanoza koyarak saklayabilirsiniz. Aynı zamanda üzüm suyunu uygun kaplara koyduktan sonra derin dondurucunun içerisine koyarak da saklamanız mümkün olmaktadır.
Üzümleri saplarından ayırıp yıkayıp tencereye alıyoruz . Suyu tarçını ve karanfil ekleyip kaynatıyoruz . Üzümler yumuşayınca altını kapatıp tarçını ve karanfili içinden çıkarıp blendırdan geçiriyoruz . Sonra süzgeçten geçirip tekrar ocağa alıyoruz .
Itır otu halk arasında Hindişah otu adıyla da bilinir. Ham üzümler yıkandıktan sonra saplarından arındırılarak bir tencereye alınır. Pişirmeye uygun olan, ısıya dayanıklı kaba koruk meyvelerinin üzerini bir parmak geçecek kadar su konur. Ocak yakılarak pişmeye bırakılır.
Bandırma Çözeltisinin Hazırlanışı
Çekirdeksiz üzümün kurutulması sırasında genel olarak normal şartlarda kullanılan bandırma çözeltisi % 5.0 Potasa ( K2CO3 – Potasyum Karbonat ) ve % 1.0 natürel zeytinyağından oluşmaktadır. Bunun için 100 litre su içerisine 5.0 kg Potasa konarak iyice karıştırılıp eritilir.
Bazı nedenlere bağlı olarak karaciğerin çeperinde hasarlı hücreler birikir. Bir süre sonra bu birikim, karaciğerin yağ oranını artırarak ciddi hastalıklara yol açar. Ancak her sabah, akşamdan hazırladığınız 21 kuru üzüm suyu içerek bu tehlikeyi azaltmak mümkün.
6) Vücuda Enerji Verir. Siyah üzümde bulunan demir, vücudun enerji ihtiyacını karşılayan bir mineraldir. Demir eksikliği görülen kişilerde yaşanan yorgunluk, siyah üzüm ile giderilir. Gün içinde ihtiyacınız olan enerjiyi, yaklaşık 10 adet kuru üzümden alabilirsiniz.
Rengi daha koyu olan ve ne çok sert ne çok yumuşak olan kuru üzümleri tercih edin. Temiz olmalarına özen gösterin. İki bardak suyu kaynatın. İçine kuru üzümleri atın ve 20 dakika boyunca yavaşça kaynatın.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Yeşil üzümleri iyice yıkıyoruz. Tencereye alıp yarım bardak kadar su ekliyoruz. Arzuya göre daha fazlada su eklenebilir. Üzümleri 20-25 dakika iyice dağılana kadar kaynamaya bırakıyoruz.
Öncelikle büyük bir tencereye suyu ve şekeri alıp şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Şeker eridikten sonra, saplarından ayırıp yıkadığınız üzümleri ve tarçını şekerli suyun içine atın ve bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İftar ve sahur için bire bir :) Afiyet olsun.
Cevap: Üzüm suyu ateşte veya kendiliğinden kaynarsa haram olur. Ama eğer kaynayarak üçte ikisi gider, üçte biri kalırsa, helal olur. Üzüm suyu kendiliğinden veya kaynatılma suretiyle kaynarsa, içilmesi haramdır; ama necis değildir. Aynı şekilde üzüm kaynarsa vacip ihtiyata göre yenilmesi haramdır, fakat necis değildir.
Mayanın aktivitesi; İyi ortam koşullarında maya 12 saat sonra aktif olmaya başlar ve bu sesli dönemde en tepe noktaya 6-8 gün sonra ulaşır daha sonra 4-6 gün içerisinde de sessiz fermantasyona geçer. Kırmızı üzümlerin fermantasyonunda sıcaklık daha fazla olduğu için bu süreler daha kısadır.
Araplar üzümden yapılan şaraba hamr der. Arapçada sükkar şeker, sekiret ise sarhoşluk demektir. Sekerat-ül mevt ise ölüm sarhoşluğudur. İslam'da sarhoşluk veren her hamr/şarap-içki haramdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri