Tebbule, humus, sarmaiçi, Şam oruğu, Lübnan Cevizlisi, zahter salatası, biber yoğurtlama, taş fırında Antakya peyniriyle pişen sarımsak, Ali Nazik, naneli köfte, tepsi kebabı, et öcce, kaz başı, peynirli irmik helvası, kaymaklı künefe favori lezzetleri.
Antakya Uzun Çarşı'da Neler Var? Uzun Çarşı İçerisinde; Bakıcılar, Gümüşçüler, Zeytin, Zeytinyağı, Kuru Biber, Domates – Biber Salçası, Baharat, Narenciye satan dükkânlar, Hediyelik Eşya satılan yerler, Kasap dükkânları, Kıyafet, İpek Kumaş satılan stantlar bulunuyor.
Bu kahvaltıların mutlulukla ilgisi çok: Antakya Kahvaltı Evi
Acılı çökelek, ceviz reçeli, zahter, en az üç çeşit zeytin, tereyağında kızartılmış Antakya peyniri, biberli ekmek, bol baharatlı sucuk, ıspanaklı börek, zeytin salatası, yumurtalı tuzlu yoğurt...
İlgili 41 soru bulundu
Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri ise Hatay'ın diğer ünlü yemekleridir.
Birçok yemeği ile olduğu gibi kahvaltısı da meşhur Antakya mutfağının. Ekşi aşı, Oruk, Ispanaklı Ekmek, Turunç Reçeli, Tepsi Kebabı, Kepse Pilavı, Kaytaz Böreği, Mamul, Ekmek Köftesi, Humus, Mahluta Çorbası, Zahter Salatası, Şam Tatlısı, ve tabi ki Künefe Antakya mutfağındaki lezzetlerden sadece birkaçı.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Hatay'ın “Baharat Yolu” üzerinde bulunması sebebiyle diğer mutfaklardan ayırt edici özelliği olan baharat çeşidi ve kullanımı ortaya çıkmıştır. Bazı baharat örnekleri; Zahter (Kekik), Şumra (Rezene), Küncü (Susam), Joziltip (Muskat), Habak (Reyhan), Küzbara (Kişniş) dir.
Hatay'ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır.
Hatay ili, bitkisel üretimde toplam maydanoz, erik, pazı, turunçgiller, marul, havuç, kabak, bezelye, bamya, pamuk, havuç, nane, patlıcan, zeytin, sarımsak, soğan, şalgam, yenidünya ve Trabzon hurması gibi ürünlerde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktadır.
Kahvaltılık zahter, dut şurubu, dağ kekiği gibi yöresel tatlara da ulaşabilirsiniz. Bu tarz çarşılarda ve dükkânlarda biber salçası, tuzlu yoğurt ve doğal nar ekşisi gibi ürünleri de satın alabileceğinizi unutmayın.
Cevizli kömbe 2021 fiyatı 25,90 TL dir.
Hataydan alınacak hediyelik eşyalar nelerdir diye gezerken araştırma yaptığınızda karşınıza; Hatay temalı çeşitli tasarımlarda magnet hediyelikler, Hatay çayı, peştemal, keşan, çay kolonyası, fındık, anzer balı, hasır iskemle gibi hediyelikler çıkacaktır.
Kâğıt kebabı, oruk, dövme (Aşur), semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, künefe, Peynirli irmik helvası, Kabak tatlısı, cevizli biber, küflü çökelek salatası, turplu tarator, yumurta öccesi; Hatay adıyla özdeşleşmiş yemeklerden bazıları. Bu güzel yemeklerin bir kısmı Hatay'dan tüm Türkiye'ye yayıldı.
Hatay ilinde Türkçe ve Arapça, günlük konuşma dilinde iki dilli bireyler tarafından et- kin bir şekilde kullanılmaktadır.
Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri