Antalya'da etkili olan soğuk hava 3 Şubat 1950 tarihinde eksi 4.5 derece ile kırılan soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu'da toprak sıcaklığı eksi 5'i görerek yeni bir rekora imza attı. Meteoroloji ayrıca 26 Ocak gecesi Kemer'in de eksi 3'ü gördüğünü, bunun da bir rekor olduğunu bildirdi.
Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Antalya'da, yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Bu özelliği ile deniz ve sıcak deniz iklim sınıfına giren şehrin, daha iç kesimlerinde ve dağlık bölgelerinde, soğuk ve yarı- kara iklim tipi görülür. Ortalama sıcaklık, yaz aylarında 30 ile 34 derece arasındadır.
Alanya'da yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen tipik bir Akdeniz iklimi hakimdir.
Serin mevsim 3,9 ay uzunluğundadır ve 28 Kasım tarihinde başlayıp 25 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 19°C altındadır. Antalya bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık 6°C iken yüksek sıcaklık 15°C düzeyindedir.
Yıl içerisinde sıcaklık normalde 9°C ila 32°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren 5°C altında ve 36°C üzerinde olur.
İlgili 22 soru bulundu
Antalya'da etkili olan soğuk hava 3 Şubat 1950 tarihinde eksi 4.5 derece ile kırılan soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu'da toprak sıcaklığı eksi 5'i görerek yeni bir rekora imza attı. Meteoroloji ayrıca 26 Ocak gecesi Kemer'in de eksi 3'ü gördüğünü, bunun da bir rekor olduğunu bildirdi.
Antalya'nın kıyı bölgesinde yazlar hem uzun hem de sıcaktır. Kışlar bile ılığa yakın serinlikte geçer. Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
24 Ocak tarihinde en düşük günlük ortalama düşük sıcaklık 5°C. Referans olarak, yılın en sıcak günü olan 1 Ağustos tarihinde, Antalya bölgesi sıcaklıkları normalde 24°C ila 35°C arasında değişirken, yılın en soğuk günü olan 23 Ocak tarihinde sıcaklıklar 5°C ila 15°C arasında değişiklik göstermektedir.
Bölgede Akdeniz ikliminin özellikleri görülmektedir. Kışın ılık ve yazın sıcak geçer.
Alanya'da kışın ne yapılır ? Alanya'da her mevsim farklı ve güzel olmasının yanında da kışı da çok fazla hissetmezsiniz. Hatta diğer illerimizde kış yaşanırken Alanya' da kumsalda, Kleopatra Plajı'nda güneşlenirsiniz. Deniz ve dağların etkisiyle kimi zaman fazla yağış alsa da denizin dalgalarını izler, dinlenirsiniz.
Alanya kent merkezinin tarihi yarımadaya göre batı ve doğu kıyısı plajdır. Batıda Damlataş ve Kleopatra, doğuda Keykubat ve Portakal plajları vardır. Kent dışında ise Ulaş, Konaklı, Fuğla, İncekum, Mahmutlar gibi plajlar bulunur.
Antalya yazın yapılan uzun tatillerin merkezi. Kış aylarında şehir merkezinde kar göremesek bile yüksek kesimlerdeki ilçelerin de ve yaylalarında kar yağışı yaşanıyor.
Yazın cafcaflı olan Antalya, kışın bambaşka bir güzelliğe bürünür. Özellikle yabancı turistlerin çekildiği bu aylarda, sakin ve huzurlu bir tatil yapma fırsatınız olur. Otel dışına çıkmadan bile Antalya'nın harika gün batımlarına ve eşsiz doğa harikalarına şahitlik edebilirsiniz.
4)Antalya, ülke genelinde ölçüm yapılan 200 hava kirliliği ölçüm istasyonunun bulunduğu 69 il ve 7 ilçedeki arasında: yıllık ortalama olarak havası PM kirliliği açısından da en kirli 22'inci, SO2 bakımından en kirli ilk 50'inci yerleşim yeridir. Kış aylarında bu kirlilik daha da artmaktadır.
Türkiye'de gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10,2 dereceyle Bolu'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1700 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.
Çünkü Antalya Urfa'ya göre Ekvatora biraz daha yakındır.Hem de iklimleri farklıdır.Antalya Akdeniz iklimi yaşarken,Urfa karasal iklim yaşar.Antalya'da deniz de olduğu için nem oranı fazladır.Böylelikle Antalya Urfa'ya göre biraz daha sıcaktır. Yazlar sıcak ve kurak,kışları ise yağışlı ve ılık geçer.
Türkiye'nin en sıcak yerleri 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
Genellikle yaz tatili için tercih edilen Antalya, kış tatili için de uygundur. Bu şehirde kışın denize girebilmek, yükseklere çıkarak bembeyaz kar birikintisine kendini bırakabilmek mümkündür. Bu nedenle kış turizmi için Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden biri Antalya'dır.
Ülkemiz Kuzey yarım kürede bulunduğu için ekvator, ülkemizin alt kısımdaki şehirlerine yakındır. Yani Akdeniz bölgesine. Bu sebepten dolayı Antalya oldukça sıcaktır.
Sıcak. En yüksek 36°C. Rüzgâr D ve değişken.
Rize'de yazları serin, kışları ılıman ve her mevsimi yağışlı bir iklim görülür.
Antalya ili iklimi genel olarak Akdeniz iklimine girmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi diğer bir değişle " Mutedil Deniz ve Sıcak Deniz İklim Sınıfı " na girer, daha iç kesimlerde ise "Soğuk Yarı-Kara İklim" tipi görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri