Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Datça'da dır-dir 20.8°C, mevsimlere göre: kışın 17.8°C, baharda 18.0°C, yazın 24.6°C, sonbaharda 22.8°C.
Datça'nın denizi soğuk mu sorunuza cevabımız, evet. Muğla'ya bağlı Datçailçesinde birçok plaj ve koy seçeneği bulabilirsiniz.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Deniz sıcaklığı taban derecesi 22 olarak kabul edilmektedir. Genellikle 22 derece altında deniz suları soğuk olarak algılanabilir. Deniz suyunun 29 derecenin üzerine çıkması durumunda deniz çok bunaltıcı olabilir.
Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor. Yine de yetişkinler için 12 dereceye kadar suda yüzebilmek normal olarak karşılanıyor. 12 derecenin altında bir deniz suyu seviyesinde ise yüzmek tehlike taşıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Burada en çok merak edilen konulardan biri de hiç şüphesizDatça'da Ne Zaman Denize Girilir? sorusudur. Haziran ve Eylül sezonu denize girmek için en ideal zamanlardır diyebiliriz. Temmuz ve Ağustos ayları su sıcaklığının en yüksek olduğu aylardır.
Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Palamutbükü
Palamutbükü'nde Uzun bir sahili var bu nedenle de insan yoğunluğu da aynı şekilde dağılıyor. Uzun bir sahil şeridi, çakıl-taş-kum karışımı sahili, berrak ve serin bir suyu var.
Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Denizin en sıcak olduğu saatler güneşin batmak üzere olduğu saatlerdir. Sabahları ise en soğuk saatlerinden biridir. Özellikle güneş doğduğu sırada en soğuk dereceyi alır deniz.
Dikili Koylarında, yaz aylarında su sıcaklığı ortalama 25 derece ve hava sıcaklığı ortalama 30-35 derece bandında. Soğuk yüzme suyu olarak kabul edilse de zinde ve dinç hissetmek istiyorsanız sıcak havalarda tam size göre bir tercih diyebiliriz.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Datça Bölgesinde Eylül Hava Durumu Türkiye. Günlük yüksek sıcaklık 3°C ile 30°C düzeyinden 27°C düzeyine düşer ve nadiren 24°C altına iner veya 33°C üstüne çıkar. Günlük düşük sıcaklıklar 3°C ile 23°C düzeyinden 20°C düzeyine düşer ve nadiren 18°C altına iner veya 25°C üstüne çıkar.
Kargı koyu, Datça'da bulunan diğer pek çok koyda da olduğu gibi hemen her yerinden denize girilebiliyor. İsteyenlerin dilediği yerden denize girebildiği bu sahilde ziyaretçilerin güneşlenebildiği bu koyun bir diğer özelliği de, tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu ama birbirine karışmadığı konumda yer almasıdır.
Karadeniz ve Akdeniz'de bir derece civarında artış
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Milas ve Datça: Muğla'nın Temiz Hava Cennetleri
Muğla, birçok ilçesiyle doğal güzellikler ve temiz hava sunuyor, ancak Milas ve Datça bu konuda öne çıkıyor. Her iki ilçede, nefeslerin kesen özellikleri ve temiz havası ile bilinir.
Datça Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
Cvp: 28 derece
eliniz soğuksa su sıcak, eliniz sıcaksa su soğuk gelecektir. termometreye güvenin ve ısıtıcının derecesini termometre 28de sabit kalana kadar düşürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri