Antep fıstıklarının mineral analizi yapılmış ve 100 g antep fıstığında ortalama kalsiyum miktarı 136.31 mg, magnezyum 146.38 mg, sodyum 17.08 mg, potasyum 759.21mg, fosfor 504 mg, demir 3.23 mg, bakır 1.49 mg ve çinko 2.47 mg olarak bulunmuştur.
Potasyum, fosfor, bakır ve B1 vitamini bakımından zengin olan Antep fıstığı, aynı zamanda B6 vitamini açısından da en zengin gıdalardan biri. B6 vitamini kan şekeri dengesizliğini düzenlerken, kan hücrelerine oksijen taşıyan hemoglobinin yapımında da görev alır.
ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR? - Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır. - Kandaki şeker miktarını dengeler.
Antep fıstığı çok fazla tüketildiğinde kilo almaya sebep olabilmektedir. Yağ oranı da yüksek olduğu için karaciğer yağlanmasını arttırır ve sivilcelenmeye neden olur. Ayrıca içerdiği protein bağışıklık sistemindeki maddelere savaş açarak alerjik bir tepkimeye neden olabilir.
Günde 10-12 tane antep fıstığı tüketimi vücudun günlük yağ isteğini karşılar ve B1 ve fosfor vitaminlerinin karşılanmasında yardımcı olur. Pek çok hastalığın tedavilerinin bir parçası olarak kullanılabilir. Antep fıstığı kalori açısından pek çok insanın yemek konusunda tereddüt ettiği kuruyemişlerden biridir.
İlgili 16 soru bulundu
Antep fıstığı: Antep fıstığı kalorisi yüksek bir kuruyemiş olsa da ölçülü miktarda tükettiğinizde yemek yeme isteğinizi azaltıp uykunuza geri dönmenize yardımcı olacaktır. Antep fıstığında yoğun olarak bulunan melatonin de uyumanıza yardımcı olacak bir besin maddesidir.
Afrodizyak etkisi olan Antep fıstığının erkeklerde cinselliği büyük ölçüde etkilediği belirlenmiştir. İçeriğindeki bakır nedeniyle demirin vücutta kolay bir şekilde emilimini sağladığı için kansızlığa iyi gelebilmektedir.
Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısından zengin olan Antep fıstığı cinsel gücü artırıcı etkisi ile de dikkat çekiyor.
Kalp sağlığını korur
Antep fıstığını düzenli olarak tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabilir. Antioksidanlar, fitosteroller ve doymamış yağ asitleri, sağlıklı bir kalbin teşvik edilmesi için mükemmeldir.
Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir. Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt ve Maraş'ta yetiştirilen Antep fıstığı; E, B, C vitaminleri ile yağ oranı bakımından oldukça zengindir.
A, B, C ve E vitamini açısından zengin olan bu kuru yemiş sayesinde vücut direncinizi koruyabilirsiniz.
Uzmanlar şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı beraberinde basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon risklerini de azaltır.
fıstık ağaçlarının dallarının ucundaki meyveler olgunlaştığında ağaç altına dökülürler. Ve ağaç altında kuruyan meyveler toplanır. Bu sebeple bu fıstık çeşidine gaziantep yöresinde ağaç altı fıstığı da denir. Taze fıstık olarak da bilinen çiğ antep fıstığı en lezzetli fıstık çeşitlerinden biridir.
Öğle saatlerinde yemekle birlikte alındığında vücut için daha fazla yarar gösteren E vitamin; selenyum, A ve C vitaminleri ile birlikte alınmalı, demir ile birlikte alınmamalıdır.
Antep fıstığı ile yapılan bir bilimsel araştırmaya göre damar tıkanıklığı önleyici etkisi bakımından zengin bir kuruyemiştir. İyi huylu kolesterolü yükseltir ve birçok hormonun etkinliğini arttırmasına da yardımcı olmaktadır.
Akciğer, karaciğer ve böbreklerin iltihap ve yağlanmalarına engel olur ve temizlenmesini sağlar. Böylece iç organların daha düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Kandaki kolesterol ve yağ seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Kansızlığa karşı günde bir porsiyon Antep fıstığı tüketilmesi önerilir.
Antep fıstığı kandaki şeker oranını düşürücü etkiye sahiptir. Uzmanlar, şeker hastası olan kilerin rahatça kullanabilir dediği Antep fıstığı, felç ve tansiyon risklerine karşı koruyucudur.
Uzun Süre Sert Kalmak İçin Sağlıklı Beslenin
Cinsel ilişkinizi güçlendirmek için bazı meyvelerde afrodizyak etkisi mevcuttur. Çilekler: Libidoyu uyaran yüksek C vitamini ve çinko içerir. Turunçgiller: Narenciye meyveleri C vitamini açısından zengindir ve sperm kalitesini artırır.
Erektil Disfonksiyon Tedavisinde D Vitaminin Rolü
İlk olarak 1922 yılında McCollum rikets hastalığının tedavisinde yeni bir vitamin kullandı ismi VİTAMİN D . Son yıllarda yapılan çalışmalarla vucudun hemen her hücresinde reseptörü olduğu tespit edilmiştir .
Hafif bir alkol tüketimi, libidoyu ve rahatlığı arttıracağı için daha keyifli seks yapılmasına olanak sağlar. Özellikle şarap, likör, absinthe ve bira, seksten önce az miktarda tüketildiği takdirde sekse iyi gelir.
Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
antep fıstığı, çok miktarda demir, potasyum, fosfor, magnezyum ve B6 vitamini içerir.
Hem Antep fıstığı hem de Şam fıstığı faydaları arasında özellikle erkeklerde üzerindeki afrodizyak etkisi de bulunuyor. Bu kuru yemiş, içinde B6 vitamini bulunmasıyla beyne yarar sağlayarak beyinle alakalı rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olurken kansızlığa karşı da çok etkili oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri