-Antibiyotik alanlarda da benzer zararlı etkiler olabilir. Bu ilaç alımlarından ancak 12 saat sonra greyfurt tüketilmelidir. -İştahsızlığı arttırabileceğinden iştahsız ve zayıf kişilere greyfurt tüketilmesi tavsiye edilmez.
Greyfurtla beraber olumsuz etkiler yaratan ilaçlar arasında tansiyon, kanser ilaçları, kolesterol düşürücü statinler ve organ naklinden sonra bağışıklık sistemini bastırmak için kullanılan ilaçlar yer alıyor. Greyfurtun içindeki furanokumarin adlı kimyasal madde ilaçları çözen enzimleri öldürüyor.
A - Tansiyon İlaçları
Nifedipin (Adalat) ve amlodipin (Vasokard, Norvasc tablet) kullananlarda greyfurt suyunun yan etkisi görülmemiştir. Bu nedenle mevcut verilere göre felodipin, nisoldipin ve verapamil kullanan hastalar greyfurt suyu içmemelidir.
Çoğu antibiyotiği meyve suyuyla almak da önerilmez, en doğrusu bolca suyla birlikte almak olacaktır. Tetrasiklinin dahil olduğu bazı antibiyotikler eğer bol demir içeren gıdalarla alınırsa vücut tarafından iyi bir şekilde emilemezler.
Greyfurt, elma ve portakal suyunun bazı ilaçların etkisini azaltabildiği, bu nedenle tehlikeli sonuçlar doğurabileceği bildirildi.
İlgili 38 soru bulundu
Sporcu beslenmesinde de yeri önemli olan greyfurt suyunu düzenli tüketerek vücudun ihtiyaç duyduğu enerji karşılanır. C vitamini ve pek çok minerali içeren greyfurt suyunu tüketen kişiler kendilerini gün içinde daha dinamik hissetmektedir.
GREYFURT. Cinsel gücü artıran bir meyvedir. Greyfurt suyu daha da etkilidir.
Ülkemizde bu iaçlardan piyasaya çıkış sırasına göre Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil ve Avanafil bulunmaktadır. Vardenafil ve Sildenafil aktif maddesi içeren ilaçlar hızlı etki gösterirken etki süreleri diğerlerine göre daha kısadır.
İlaca bağlı zararlı reaksiyonların oluşmaması için greyfurt suyunun en az 24 saat önce alınmış olması gerekiyor. Greyfurt suyu ile reaksiyona giren ilaçların en önemlileri sürekli kullanılan bazı kolesterol ve tansiyon düşürücü ürünler.
Greyfurt potasyum bakımından çok zengin bir meyvedir. Bu yüzden böbrek yetmezliği ya da böbreklerde işlev kaybı gibi sorunu olan kimselerin greyfurt tüketimi tavsiye edilmemektedir.
Bazı besinler ilaçlarla birlikte tüketildiğinde etkileşim göstermekte. Mesela, greyfurt suyu, düzenli alınan ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilmekte. Greyfurt suyu ile ilaç kullanırken doktor tavsiyesi dışına çıkılmamalı ve ilacın prospektüsü dikkatli bir şekilde okunmalı.
Antibiyotik Alırken Bu Gıdalardan Kaçının
Araştırmalar antibiyotikler dahil bazı ilaçları alırken greyfurt ve greyfurt suyu tüketmenin zararlı olabileceğini göstermiştir. Antibiyotik kullanırken greyfurt tüketmek, vücudun ilacı düzgün bir şekilde parçalamasını engelleyebilir. İlacın etkisini azaltabilir.
GREYFURT-LİMONA DİKKAT
Söz konusu ilaçları ne yutarken ne de daha sonrasında 2 saat boyunca greyfurt suyu başta olmak üzere limon ve portakal suyu içilmemeli.
Posadan zengin besinler, antibiyotiklerin vücutta kullanımını etkileyebiliyor. Besin öğesi-ilaç etkileşimi olmaması için antibiyotik aldıktan hemen sonra meyve ve sebzeler gibi posa içeriği yüksek besinlerin tercih edilmemesi öneriliyor.
Uzmanlar, antibiyotiklerle süt, kahve, çikolata ve greyfurt gibi gıdaların birlikte tüketilmemesi gerektiğini söylüyor... Şifa bulmak için içtiğiniz ilaçlarla işe yaramıyor, aksine daha da kötü oluyorsanız dikkat!
Antibiyotik ve süt zehirliyor
Bu yüzden antibiyotiğin kullanıldığı saatlerde süt ve ürünleri tüketilmemeli. Yine birtakım antibiyotikler ise meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanıldığında ilacın midede harabiyetini artırabilir.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir.
Profesör Bailey ilaç alınmasından 4 saat önce içilen meyve suyunun ilacın etkisini ortadan kaldırmadığını ifade etti. İlaçların meyve suyu ile beraber alınmasının çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin altını çizen Bailey, en etkili yöntemin ise ilaçların aç karnına ve suyla alınması olduğunu söyledi.
İçeriğindeki C vitamini, potasyum, likopen ve lifli yapısı ile kalp ve damar sağlığını korumaya katkıda bulunan greyfurt, kalp krizi ve artrit sorunlarının yaşanma olasılığını azaltıyor. Kan basıncını düşürerek tansiyonu ve kan akışını iyileştiren greyfurtun ideal düzeyde tüketimi, adeta sağlığa sağlık katıyor.
Yıllardır yağ yaktırır, kilo verdirir ümidiyle greyfurt suyu içip durduk. Hatta bazılarımız sabah aç karnına bardak bardak greyfurt suyu içmekten mide rahatsızlıklarına hastalıklarına sebep oldu. Greyfurt yağları yakmaz, gerçek hayatta hiç bir besinin direk yağ yakıcı etkisi yoktur.
Greyfurt içecek olarak da kullanılan bir meyvedir. Greyfurt suyu, vücuda enerji verir. Özellikle yorgun olduğunuz günlerde suyunu sıkarak tüketebilirsiniz. Sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, portakal ve mandalina suyuyla kendi kokteylinizi hazırlayabilirsiniz.
Bağışıklık Destekçisi
A ve C vitamini kombinasyonu hastalandığınızda iyileşme süresini kısaltmaya yardımcı olur. Bu acı-tatlı meyvede bulunan sitrik asit, sindirim sonrası alkali bir reaksiyon oluşturur. Bu da soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.
'Flibanserin' FDA tarafından kadınlarda cinsel istek artırıcı olarak kullanılması onaylanmış bir ilaçtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri