Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor.
Kolonya: Kolonya da buzlanan cam için kullanılan yöntemlerden biridir. Buzu çözmek için, temiz bir bezin üzerine kolonya dökün ve camı bu bezle silin. Kolonyayı doğrudan camla temas ettirmemeye özen gösterin. Kolonyanız yoksa, alkol de kullanabilirsiniz.
Cam suyu kullanmanın önemi yaz-kış fark etmeksizin her dönemde önemlidir. Ancak özellikle kış aylarında camda don oluşmasını önlemek ve cam temizliğini rahat yaparak görüş açısını genişletmek için antifrizli cam suyu, her araç için olmazsa olmaz bir gerekliliktir.
Silecek suyunuzun donmaması için antifrizli cam suyu ya da camsil kullanmanız gerekmektedir. Buz Spreyi İle Temizleme: Bu yöntem su ile buz temizlemeden biraz daha kolaydır. Çünkü buz spreylerini istediğiniz zaman satın alabilir ve arabanızda bulundurabilirsiniz.
Cam suyu yoğun halde durduğundan donmaz, ama cama fışkırttıgın suyu sileceklerle sildiğin zaman cam üstünde ıslaklık kaldığı için ve araç da hareket halinde olduğundan daha fazla soğuğa maruz kalıyor ve kristal şekilde donma yapması normaldir.
İlgili 44 soru bulundu
Bir limonu ortadan ikiye bölerek ön ve arka cama iyice sürün bu yöntem camların buz tutmasını engelleyecektir. Akşamdan ön camın dışına eski bir güneşliği koyabilirsiniz, silecekler ile ve dikiz aynalarına güneşliği sabitleye bilirsiniz.
Sirke ve su karışımı kullanmak, ön camınızda buz birikmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bu karışım bir gece önceden ön cama püskürtülürse, su ve sirke karışımı aracınız için bir koruma örtüsü görevi görebilir. Buz çözücü karışımı hazırlamak için, bir sprey şişesine üç birim sirke ve bir birim su doldurmanız yeterli.
Dondurulmuş gıda parçanızı kasenin altına yerleştirin. Lavabonuzun suyunu mümkün olan en soğuk ayarda açın ve kaseyi suyla doldurun. Yemeğinizi soğuk suda 2-3 saat çözdürün. Kaseniz suyla dolduğunda, yemeğinizi suya batırın.
Kolonya ile Buz Temizleme: Yanımızda kolonya bulundurursak, bir bezin üzerine kolonyayı döküp camı silerek de buzu çözebiliriz.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Antifrizli cam suyu: Soğuk iklimde yaşıyorsanız ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam suyu kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca 1/3(3 lt. suya 1 lt. antifriz) oranında antifriz kullanılmasının gerektiği söylemektedirler. Motor suyunda kullanmak üzere soğutma sıvısı radyatöre uygulanır. Fakat cam su kabına motorda kullanılan antifriz uygulanamaz çünkü normal antifrizin malzemesi yağlıdır.
Buzlu yolların tuzlanmasındaki amaç da bu durumdan yararlanmaktır. Çünkü buzun üzerine yeterince tuz atılarak erime sıcaklığını -3°C'nin altına düşürmek ve böylece buzun erimesini sağlayarak -3°C sıcaklık altında sıvı halde bulunan bir tuzlu su karışımı elde etmek mümkündür.
Buzlu camlar dayanıklı ve dirençli yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Kırılması oldukça zor olan camlardır. Dolayısıyla hasarlara, darbelere karşı son derece güçlü yapıdadır.
Camın erime noktası yoktur. Isıtıldığında yumuşar ve arzu edilen şekil verilebilir. Sıcak şekillendirme 800-1300°C arasında yapılabilir. Cam yaklaşık olarak 500°C'nin üzerinde yumuşamaya başlar.
Soru 2: Buz Kazıyıcılar Camları Çizer Mi? Cevap 2: Yumuşak maddelerle üretilen süngerlere ve kazıma parçalarına sahip olan gereçler camlarınızın çizilmemesi için özel olarak geliştirilmiştir.
Araç üstüne yağan kar fırça ile temizlenmelidir. Temizlenmezse, kaporta üzerine yağan kar, gündüz ısınır ve erimeye başlar, akşama hava soğuyunca kaporta üstündeki kar değil artık buzdur. Buzu kaportadan ayırmak için havanın ısınmasını kendilğinden erimesini beklemekten başka çareniz yoktur.
Kullanımı Camdaki kar temizlenir ve buz olan yüzeye püskürtülmek suretiyle, sıkıldıktan sonra 3-5 dakika beklenir. Buzun sorunsuz bir şekilde çözüldüğü görülecektir. Sert olmayan bir fırçayla buz taneleri kaydırılıp tekrar sprey sıkılarak tekrar buz tutmaya karşı koruma sağlanmış olur.
→Buzun erime süresi normal bir ortamda yaklaşık 10-12 dakika arasıdır. Çünkü buzun eriyip su olabilmesi için belli bir süre geçmesi lazım ve bu süre ortamdan ortama farklılık gösterir.
Çukur bir kaba koyacağınız kaynamış suyu buzluğunuza koyup kapağını kapatarak 5-10 dakika bekledikten sonra buzların yumuşadığını fark edeceksiniz. Kaynamış olan suyun sıcaklığı ile buzluk kısmının soğukluğu ısı alışverişine başlayacak ve buzlar ısı kazandıkça yumuşayarak yerlerinden çıkabilecek kıvama geleceklerdir.
Örneğin 10 kilogram buz koyabildiğim bir küvetin içinde buz saatlerce kalırken, bu küvetten yere düşen bir küp buz 2 dakika içinde yok olabilir. Eğer hava soğuksa buz daha uzun dayanır, sıcaksa anında erir. Eğer buzu 0 °C derecenin altında bir ortamda bulundurursanız o buz ortam sıcaklığı yükselene kadar erimeyecektir.
Tuzlu suyu dondurucudan çıkartın. Plastik bardağı, çok soğuk olan tuzlu suyun içerisine yerleştirin. Tuzlu suyun soğukluğuna bağlı olarak, plastik kaplardaki su şeffaf bir şekilde donacaktır. Şeffaf buz elde ettiğinizde, erimesini önlemek için buzluğa yerleştirin.
Metod #4 : İzopropil (Antifriz)
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Açıklama. PLAS ICE Kar ve buz çözücü solüsyon, içerik olarak kalsiyum klorür veya magnezyum klorür ürünlerinden oluşmaktadır.Plas Ice kesinlikle tuz ve tuz sölüsyonları içermemektedir. Plas Ice içerisinde bulunan korozyon inhibitörleri sayesinde kesinlikle asfalta, çevreye ve metal aksamlara zarar vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri