Antifriz Renkleri Karışırsa Ne Olur? Araç kullanıcılarının bir diğer merak ettiği soru “Antifriz renkleri karışırsa ne olur?” olmaktadır. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Doğrudan organik antifrizin içine inorganik katıldığında hemen bir etkisi olmaz.
Sorun yok. Hiçbir şey olmaz merak etme.
Etilen glikol (genelde yeşil), propilen glikol (genelde mavi) ile sorunsuz şekilde değişebilir, karıştırılabilir.
Kırmızı ve mavi antifriz karışırsa çamurlaşma yapabiliyor.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
İlgili 21 soru bulundu
ANTİFRİZ RENKLERİ NEDİR? Aslında renklere göre ayrım yapmak doğru değildir. Çünkü firmalar araçlardaki antifriz kaçaklarını anlamak için antifrizleri renklendirmişlerdir. Başka bir deyişle antifrizler özellikleri sayelerinde belli bir renke sahip değillerdir.
Mavi antifriz, klasik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve mavi renkle renklendirilmiş; kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve kırmızı renk ile renklendirilmiştir.
Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.
Sakın olaki kırmızılı sisteme mavi ya da yeşil ilavesi ya da tam tersini yapmayın. organik antifriz ile inorganik antifriz karıştırıldığında kimyasal tepkimeye girip jelleşme (çamur kıvamı) oluşup öncelikle devirdaimde hasar ardından motor için ölümcül sonuçlar yaratabilir.
İçinde ne varsa onunla devam et.Sıkıntı olmaz.
Yanmadan açığa çıkan ısı sonunda kaynamaya neden olur. Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir. Antifriz renklerinden bir diğeri ise yeşil olandır. Yeşil renkli antifrizler inorganiktir ancak kireçlenme ve donma konusunda iyi bir iş çıkarır.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
Kış aylarında araçlara yapılan işlemler arasında en önemlisi radyatör suyuna antifiriz eklenmesi işlemidir. Motorun donmasını ve hararet yapmasını önleyen bu işlem yaz ayında da yapılabilir.
Kırmızı antifriz; genellikle dizel motorlu araçlar için tercih edilir. Daha Düşük donma noktasına sahip olduğundan eksi sıcaklığın fazla olduğu bölgelerde kullanılabilir. OAT yani organik bazlı asit ile üretilen antifrizler kırmızı renkte olur.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
Antifriz her yıl değişir. Üreticinin talimatlarına bağlı olarak, antifirizin yılda bir veya daha fazla değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca antifirizin son kullanma tarihi de önemlidir. 5 Yıl raf ömrü olan antifiriz son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır.
Bazı antifrizler kırmızı olup suyla karıştırıldıktan sonra yeşile yakın renklere dönüşüyor. Bazen da inorganik ve organik antifriz karıştırılıyor, bu da saçma bir hatadır. Bu durumda sistemi tamamen boşaltıp antifrizi komple yenilemek gerekir.
Antifriz aslında renksiz bir sıvıdır. Fakat birçok farklı sebepten dolayı değişik renklerde satışa sunulur. Renkli olmasının başlıca sebebi, normal sudan ayırt edilebilmesidir.
Shell antifrizlerinde genellikle kırmızı, mavi ve yeşil rengine yer vermektedir. Shell kırmızı antifriz modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Seçiminizde araç ve antifriz özelliklerine bakabilirsiniz. Kırmızı renkli antifrizi dizel, benzinli veya LPG'li araçlarınızda kullanabilirsiniz.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Goodyear Mavi Organik 4 Mevsim Antifriz, aracın soğutma sisteminin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur ve donma, aşırı ısınma ve korozyona karşı koruma sağlar. Ayrıca, organik bileşenleri sayesinde çevreye daha az zarar verir. Bu ürün, araç soğutma sistemleri için özel olarak formüle edilmiş bir antifrizdir.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
Bu antifrizler genellikle lüks otomobillerde tercih edilir. En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri