Açık öğretim diploması, yüz yüze eğitimden alınan diplomadan farklı değildir. Açık öğretimden mezun olan bir birey, örgün öğrenimden mezun olanlarla aynı imkanlara sahiptir. AÖF bünyesinde lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olan herkesin diplomasında AÖF ibaresi yazmaktadır.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
lisans açıköğretim diplomalarında açıköğretim yazmaz, önlisans açıköğretim diplomalarında yazar. tabi bu durum üniversiteden üniversiteye göre değişir.
Alınan diplomalarla kazanılan haklar bakımından örgün yüz yüze eğitimle genel bir fark bulunmamaktadır. Uzaktan eğitim ders takibinin yapılabildiği, daha kontrollü bir sistem olduğu ve sınavları ya yüz yüze ya da online yapıldığı için açık öğretime oranla daha nitelikli bir eğitim sunabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Açık öğretim diploması, yüz yüze eğitimden alınan diplomadan farklı değildir. Açık öğretimden mezun olan bir birey, örgün öğrenimden mezun olanlarla aynı imkanlara sahiptir. AÖF bünyesinde lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olan herkesin diplomasında AÖF ibaresi yazmaktadır.
Danıştay'dan emsal karar: "Açık öğretim ile örgün eğitim arasında fark yok" Kararda, açık öğretim mezunlarının örgün öğretim mezunlarıyla tamamen eşit haklara sahip olduğuna vurgu yapıldı. Söz konusu tamamlama eğitimlerine açık eğitim mezunlarının alınmamasının eşitlik ilkesine aykırılık oluşturacağı belirtildi.
İki yıl süren ön lisans ve dört yıl süreli lisans programlarını uygulayan Açıköğretim sisteminde YÖK onaylı diploma verildiği ve bu diplomanın Avrupa´da geçerli olduğu belirtildi.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Zaman, mekan ve öğrenme kaynaklarından uzak olunarak gerçekleştirilen eğitim türüne uzaktan eğitim ya da açık öğretim denmektedir. Lise eğitimi sonucunda açık öğretim kurumlarının verdiği lise diploması ise açık lise diploması olarak bilinmektedir. Açık lise diploması üniversite sınavına girilmesini sağlamaktadır.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Ayrıca eğitimleri boyunca iyi bir bilgi birikimiyle donatılmış olan mezunlar bankacılık sektörü başta olmak üzere özel sektöre ait bir çok alanda istihdam olanağına sahiptirler.
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programından alınan diploma ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eş değerdir.
Açık öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz. İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz.
Diplomalarda Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi yazıyor mu? Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bünyesindeki ön lisans, lisans ve lisans tamamlama programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bilgisi yer almaktadır.
YÖK aldığı bir kararla, uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı. YÖK'ten uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı.
Uzaktan Doktora programı ile alacağınız diploma ve Dr. unvanı Türkiye'de ve yurtdışında geçerlidir.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Uzaktan Eğitim Alan Biri Erasmus Yapabilir Mi? Hayır, uzaktan eğitim alan bir kişi erasmus ile yurt dışına gidemez. Yurt dışına eğitime gitmeniz için örgün öğretime kayıtlı olmanız gerekmektedir.
Mavi diploma veren üniversiteler şu şekildedir: Marmara Üniversitesi. Adnan Menderes Üniversitesi. Anadolu Üniversitesi.
Heleki acik ögretim diplomasi türkiyede bile gecmezsen yurtdisinda kesinlikle gecmiyor.
üniversite mezunu olmak değildir. aöf devlet nezdinde üniversite olarak görünebilir ancak gerçekten örgün eğitim görmediyseniz, üniversite ortamında bulunmadıysanız ve verilen kitaplara ek bir çalışma yapmadıysanız lütfen bu kadar kendinize güvenmeyin.
KPSS mezunu AÖF olan kişiler için de atama yapabilmektedir. Yani AÖF'den mezun olan kişiler de KPSS'ye girerek devlet memuru olabilirler.
AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ YKS SINAVINA GİREBİLİR Mİ? Açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler tıpkı örgün eğitimde eğitim gören öğrenciler gibi YKS sınavına girebilirler. Bir çok öğrencinin kayıtlı olduğu uzaktan eğitim gördüğü açık lise mezunları da üniversite hayallerini gerçekleştirebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri