AÖF SINAVLARI KAÇ SORU? Sınavlarda öğrencilere 30 soru yöneltilir ve 40 dakika sınav süresi verilir. 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürür. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlenmiştir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden giriş yapmak için öğrenci numarası - şifre veya e- Devlet seçeneği ile giriş yapılıyor. Ders geçme notu ise 35 ve çıkan sorular her dersten 20 soru, 30 dakika şeklindedir. Şurada Paylaş!
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor.
İlgili 40 soru bulundu
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor.
Şurada Paylaş! AÖF SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 öğretim yılı bahar dönem sonu sınavları 3-4 Haziran 2023 ve 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.
AÖF SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI? Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavları 21 ve 22 Ocak 2023 tarihlerinde uygulandı. AÖF final sınavı soru ve cevap anahtarı sınavın ardından açıklandı. Şurada Paylaş!
AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılab sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor. Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden giriş yapmak için öğrenci numarası - şifre veya e- Devlet seçeneği ile giriş yapılıyor.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan adaylar direkt olarak FF harf notu ile dersi tekrar alacak.
Aöf kredili sistemde bir dersten geçebilmek için iki sınavdan adığımız notlara göre bir ders geçme notu hesaplanır. Ara sınavda aldığımız notun %30 ile finalde alacağımız notun %70 i toplanır bu bizim ders geçme notumuzu oluşturur.
Yapılan açıklamaya göre AÖF sınavları çevrimiçi olarak 4 ayrı günde düzenlenecek. Öğrenciler, sınavlara e-Devlet giriş seçeneği veya öğrenci şifresi ve numarasıyla giriş yapabilecek. Sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçmek için Anadolu Üniversitesi önlemlerini alıyor.
AÖF Bahar Dönemi Final Sınavlarının vize sınavında olduğu gibi çevrimiçi (online) olarak https://esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır.
Çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden giriş yaparak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.
Çükü konular ve sorular kendini tekrar etmekte ve bir konudan çıkabilecek soru adeti bellidir. AÖF de çıkmış soruların çıkmama ihtimali yoktur. Bu nedenle AÖF sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış sorular kesinlikle gerekli bir kaynaktır.
Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
Ardından alınan kararda ise “ 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında olduğu gibi yıl sonu sınavlarının da çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.
Sınav çalışmalarına başlayan adaylar ise sınavların internet üzerinden düzenlendip düzenlenmeyeceğini merak ediyor. AÖF'te yüz yüze sınavlar, sınav merkezi tercihine göre okul ortamında yapılıyor.
Üniversite'nin aldığı karar gereği ATA AÖF yarıyıl sonu final sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Peki, ATA AÖF online sınavlarına katılım nasıl sağlanır, sınavlar saat kaçta başlayacak?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri