ğ) Soru Yazarı; sınavın içeriğine uygun şekilde sınav sorularını hazırlar. h) Soru Denetçisi; soru yazarları tarafından hazırlanan soruların teknik ve bilimsel denetimini yapar. ı) Kapalı Dönem Görevlisi; kapalı dönem çalışmada sınav evrakının hazırlanması için 24 saat esasına göre çalışır.
Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.
SINAVLAR HAKKINDA
Çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden giriş yaparak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.
AÖF sınavlarında her ders için toplam 20'şer adet soru sorulmakta. Bu sorulara ait A, B, C, D ve E olmak üzere toplam 5 şık bulunmaktadır. Gelelim, Bilmeniz Gereken Hususa; Sınav yönetmeliğine göre soruların şık dağılımları EŞİT olarak dağıtılmaktadır.
n) Gözetmen; Görevli olduğu salonda “Salon Başkanı”nın verdiği görevleri yerine getirerek, her konuda eşgüdüm hâlinde çalışır. Sınavın kurallara uygun biçimde yürütülmesinden sorumludur. Sınavın başlangıcından en az 1 saat önce, görevli olduğu binada hazır bulunur.
İlgili 39 soru bulundu
AÖF online sınavında her ders için 20 soru ve 30 dakika süre verilecek, sınav sırasında öğrencilerden mikrofon yada kamera açılması istenmeyecek. Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde devam eden öğrencilerin gireceği AÖF bahar dönemi ara sınavı online olarak gerçekleştirilecek.
Yapılan duyuruda yer alan bilgilere göre AÖF Salon Başkanı 200 TL, Bina Sorumlusu 280 TL, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı 230 TL, Gözetmen ise 170 TL görev ücreti alacak.
Tüm kitabın, yani 8 ünitenin tamamının özetlenmiş halidir ki, özetleri aldığınızda hem arasınav, hem final hem de tek ders sınavlarında kullanabileceksiniz. Sayfaların tekrarlı bilgi kargaşasından arındırılmış haliyle hazırlanan ders özetlerine çalışma, sizi sınavda başarıya götürecek en önemli etkendir.
Çükü konular ve sorular kendini tekrar etmekte ve bir konudan çıkabilecek soru adeti bellidir. AÖF de çıkmış soruların çıkmama ihtimali yoktur. Bu nedenle AÖF sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış sorular kesinlikle gerekli bir kaynaktır.
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor.
- Sınavda herkese aynı soru sorulmayacaktır. Kişiye özel soru, soruların zorluk derecesinin bilimsel olarak belirlendiği farklılaştırılmış soruları ifade eder.
Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur. Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.
Açık öğretim programlarında dört yanlış bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Açık öğretim programlarında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır, dört yanlış bir doğru cevabı götürür.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınav ve dönem sonu sınavları yüz yüze olarak 81 ilde gerçekleştirildi. AÖF bahar dönemi ara sınavları ise 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle online olarak yapıldı. Buna göre; AÖF bahar dönemi final sınavları da online olarak yapılacak.
Açık Öğretim Kurumları 2022-2023 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları tamamlandı. 28 Temmuz-9 Ağustos 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen AÖL 3. dönem sınavının sonucu yakın zaman sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ders geçme notu merak edilmeye başlandı. Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
ÖĞRENME ORTAMLARI
Bu tarihten itibaren öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı uygulaması sona ermiştir.
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir. Bu Kitapların Özetleri ve diğer Kaynaklar için aşağıdaki linki tıklayınız..
Bu dönem için ilk kayıt sınav katılım ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır.
internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.
Açık Öğretim sınav görev ücreti 2023; Başkan: 455 TL. Gözetmen 385 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri