Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir.
Aynı anda iki üniversite okumak için, bir üniversitede ön lisans veya lisans programına kayıtlı olmak gerekir. İkinci üniversiteye kayıt yaptırmak için, herhangi bir sınava girmeye gerek yoktur.
Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretim derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır. “AUZEF Uzaktan Öğretim Programlarına ÖSYM sınavları ile öğrenci alımı yapılmaktadır.”
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
Ön lisans programı mezunu ya da öğrencisi iseniz Ön Lisans programlarına, Lisans programı öğrencisi ya da mezunu iseniz hem Ön lisans hem de Lisans programlarına okuduğunuz ya da mezun olduğunuz programın aynısı olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç, açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir.
Maddesi 3. Bendi gereği bir yüksek öğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı öğrencinin kendisi tarafından karşılanır.
Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
AÖF de çıkmış soruların çıkmama ihtimali yoktur. Bu nedenle AÖF sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış sorular kesinlikle gerekli bir kaynaktır.
Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıköğretim ve uzaktan öğretim programlarının faaliyetlerini yürüten fakültedir. 2009 yılından itibaren uzaktan öğretim, 2011 yılından itibaren de açıköğretim kapsamında programlara öğrenci kabul eden AUZEF, bu yönüyle Türkiye'deki tek açık ve ...
ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda aynı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılamaz. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede Makine Mühendisliği Bölümü okurken öğrenci başka bir yükseköğretim kurumunda veya aynı üniversitede örgün lisans programına kayıt yaptıramaz.
- ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İnşaat Mühendisliği eğitimine devam ederken başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilir.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Evet kayıt olunabiliyor, aynı bölüm olmadığı sürece.
AUZEF ikinci Üniversite başvuruları 1 Ağustos'ta başladı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ikinci üniversite başvuru işlemleri basvuru.istanbul.edu.tr adresinden gerçekleştiriliyor. Başvurusu onaylanan adaylara ödeme yapacakları “Referans Numarası” SMS ile gönderilecek.
İkinci Üniversite kapsamında okumak ücretsiz midir? Hayır ücretsiz değildir. Okulların dönemlik harç ücretleri yatırılarak ikinci üniversite kapsamında okumaya devam edilebilir.
AÖF ikinci üniversite 2023-2024 kayıt başvuru tarihleri netleşti. AÖF'ün 2023-2024 eğitim yılı akademik takviminde yer alann bilgilere göre AÖF ikinci üniversite kayıt işlemleri 57 gün sürecek. Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sona erecek.
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
- ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda örgün bir programa kayıtlı iken, herhangi bir üniversitesinin açıköğretim ön lisans veya lisans programına kayıt yaptırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri