Kaynakça başlığı altında kaynaklar 11 punto büyüklüğünde, 1,25 cm asılı, paragraflar arası 6 nk boşluk ve tek satır aralığı formatında yazılmalıdır. kullanılarak numaralandırılmalıdır. Örnek; 2003a, 2003b, 2003c gibi.
Dönem ödevlerinde Araştırma raporlarında Deneysel çalışmalarda Literatür derlemesi çalışmalarında Teorik makalelerde Metodolojik makalelerde ve Vaka çalışmalarında kullanılır. Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. Times New roman 12 punto kullanılmalı, satır aralığı 2 olmalıdır.
Kaynakça oluşturma formuna ilgili bilgileri girerek APA 7 kaynakça oluşturulabilmektedir. APA Referans Stili, bilimsel dergi makaleleri ve kitaplar gibi akademik metinler yazmak için kullanılan stil ve formattır. Davranışsal ve sosyal bilimlerdeki kaynaklara atıfta bulunmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.
Paragraf girintisi
Her paragrafının ilk satırı sol kenar boşluğundan 0,5 inç kadar girintili yapılmalıdır. Girintiyi elde etmek için TAB tuşu veya kelime işlemci programının otomatik paragraf biçimlendirme işlevi kullanılmalıdır. (varsayılan ayar muhtemelen 0,5 inçtir).
Makale başlığı (ana başlık) 14 punto, büyük harflerle, koyu renkte ve sayfaya ortalanmış şekilde yazılmalı; ara başlıklar ise koyu renk, 12 punto ve sola yaslı olup, başlıkta yer alan sözcüklerin baş harfleri büyük, diğer harfler ise küçük olarak yazılmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
3. Üniversite/Kurum adı (adres) (10 punto–1.5 satır aralığı– ortalanmış): Üniversite/Kurum adı, yazar ya da yazarların adının altına 1 satır boşluktan sonra (10 punto–1 satır aralığı) yazılır. 4. Özet (10 punto – 1 satır aralığı – sol tarafa yanaşık): En çok 200 kelimelik bir özet.
- Metin, 10 punto, iki yana dayalı olmalıdır. Üstten: 5,8 cm, Alttan: 5,8 cm, Sağdan: 4,5 cm, Soldan: 4,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Satır arası 3 nk olmalıdır. Paragraf araları 6 nk, paragraf girintisi 0,8 cm olmalıdır.
Numara ve başlıklar, şekillerin altına, tabloların üstüne gelecek biçimde kelimelerin yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılmalı 10 punto ile yazılmalı. Tablo ve şekillerin içeriklerinde de Times New Roman 10 punto kullanılmalıdır.
7. Çalışmanın metin kısmı 12 punto ile 1,15 satır aralığında yazılmalıdır. stiline göre hazırlanmalıdır.
Metindeki kelime aralarında ve nokta, virgül, soru işareti gibi yazı unsurlarının arasında bir vuruş boşluk bırakılır. Paragraf başlarına yazı alanının 1.25 cm içerisinden başlanır. Paragraf başı yapılmadığı durumlarda paragraflar arasında bir satır aralığı boşluk bırakılır (Örnek: 5-A, B).
APA stilinde metin içi kaynak gösterim, atıfta bulunulan eserin yazar(lar)ın soyad(lar)ı ve yayın yılının eklenmesini suretiyle yapılmaktadır. Ancak bir kaynaktan doğrudan alıntı yapmanız durumunda, önüne p. veya pp. (s. veya ss.) ilave etmek suretiyle sayfa numara ya da numaralarının da eklenmesi gerekmektedir.
Yeni sürüme göre üç veya daha fazla yazarlı eserler için metin içi kaynak gösterme artık ilk alıntıdan itibaren kısaltılarak yapılacaktır. APA 7'ye göre, yalnızca ilk yazarın adı ve devamına ''ve diğerleri'' anlamında ''et al.'' (vd.) eklenmelidir.
APA Stilinde Bir veya İki Yazarlı Eser Alıntısı Nasıl Yapılır? APA biçimine göre kaynak gösterme, yazar(lar)ın soyad(lar)ının eser yılıyla birlikte parantez içinde gösterilmek suretiyle yapılmaktadır. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılması durumunda sayfa numarasının da metin için alıntıya eklenmesi gerekmektedir.
* Özet/Abstract başlıklarında ilk harf büyük, sola yaslı, 12 punto ve düz/bold yazı tipi kullanılmalıdır. Öz/Abstract metinleri ve Anahtar Kelimeler/Key Words düz yazı tipi, 11 punto ve 1.5 satır aralığı kullanılarak yazılmalıdır.
Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. Times New roman 12 punto kullanılmalı, satır aralığı 2 olmalıdır. Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır. Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
8. KAYNAKÇA YAZIMI:
Kaynakça APA 6 formatına göre yazılmalıdır. KAYNAKÇA başlığı 12 punto, kalın, sola dayalı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Kaynakça metni ise alfabetik olarak, 9 punto, önce sonra 6nk ve tek satır aralığı ile ve ikinci satır asılı 1cm olarak yazılmalıdır.
APA Yöntemi
En çok sosyal bilimler alanında kullanılır. 7 Numaralı son sürümü, 2019 Ekim ayında yayınlanmıştır. APA, metin içinde kaynaklara atıf yapmak için yazar-tarih sistemini kullanır. Bu yöntemde araştırmada yararlanılan her bir kaynağın iki parçası vardır: Metin içindeki atıf ve ona ilişkin kaynakça girdisi.
APA 7 Formatı Yazım Kuralları
Amerikan Psikoloji Derneği (APA), 2009'da yayınlanan ve 6. sürüm olarak adlandırılan kılavuzun 7. sürümünü 2019 yılında yayınladı ve beraberinde pek çok yeni güncellemeyi de getirdi. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Metin içi kaynak alıntıları kısaltılmıştır.
Üç satırı geçen (blok) doğrudan alıntılar, metnin bir alt satırına geçilerek tek satır Aralığında,10 punto ile 1, 25 cm genişliğinde soldan ve sağdan girintili, tırnak işareti içine alınmadan (italik değil) yazılmalıdır.
Proje yazımında A4 beyaz kâğıt kullanılacaktır. Sayfalardaki sağ, sol ve alt boşluk 2 cm, üst boşluk 2.5 cm olacaktır. Yazımda Arial yazı tipi kullanılmalı ve boyutu 12 punto olmalıdır.
APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APA “American Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir.
Yazım satırları arasındaki dikey boşluk satır aralığı olarak adlandırılır. Satır aralığı, bir metin satırının taban çizgisinden, üstündeki satırın taban çizgisine kadar ölçülür. Satır taban çizgisi harflerin çoğunun (yani alt çıkıntısı olmayan harflerin) oturduğu görünmez çizgidir.
Word için varsayılan satır aralığı 1,15'tir. Varsayılan olarak, paragraflardan sonra bir boş satır bırakılır ve başlıkların üstünde bir boşluk olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri