Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

API 10 varroa ilacı nasıl kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » API 10 varroa ilacı nasıl kullanılır?

Arı kovanlarında çıtaların arasına arıların üzerine gelecek şekilde 3000-7000 arası arıya 15ml, 7000-20000 arası arıya 25 ml, 20000 ve üzeri arıya 40ml gelecek şekilde uygulanır. Son kullanma tarihi 2 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apipark.com.tr

Varroa ilacı nasıl kullanılır?

Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır. İstenilen sonuç alınmaz ise ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılara yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

En iyi varroa ilacı hangisi?

Daha güçlü kolonilerin gidip zayıf kolonileri yağmalamalarını önmelek için aynı sahada bulunan tüm kolonilerin eş zamanlı olarak Thymovar® ile tedavi edilmesi iyi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vit-verim.com

Varroa mücadelesi hangi dönemde yapılır?

Sonbaharda kapalı yavrunun sona erdiği, son bal hasadından sonraki dönem varroa mücadelesinde ilaç uygulamak için uygun bir zamandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maybir.org.tr

Varroa nasıl yok edilir?

Varroaların erkek arı gözlerini tercih etmesinden yararlanılarak kovandaki varroa sayısını azaltmak amacıyla uygulanır. Kovanda bulunan çerçevelerdeki bir petek orta kısmından veya alt kısmından kesilerek alınır. Arılar bu kesilen kısma erkek arı gözleri örerler ve ana arı bu gözlere dölsüz yumurta bırakır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kenangisan.com

Api10 Varroa Kullanım ve Sonuçları

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Varroa nın ömrü ne kadardır?

Dişi akarın ömrü normalde 2-3 ay, kışın ise 5-8 ay sürer.Parazitler kışı dişi arılar üzerinde geçirir- ler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Ergin bal arıların da eter, alkol, sıcak su, deterjan, gazolin gibi sıvılarla çalkalanması veya bal arılarının pudra şekeri ile muamele edilmesi, erkek petek gözlerinde parazit varlığının araştırılması gibi teknikler hastalığın tanısında kullanılan başlıca yöntemlerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Arı kovanı kaç günde bir kontrol edilmeli?

Kullanılacak ilaçlar devamlı olarak değiştiği için ,Tarım İl Müdürlüğünden öğrenilmesi gerekmektedir. Bu ayda Martta başlanan işlere genellikle devam edilir. Yemlemeye devam edilir.15 günde bir kovanlar açılarak, iş çalışması kontrol edilir. Gerek duyulan kovanlara kabartılmış petekler azar azar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anzerbalisatisi.net

Arılara şerbet ne zaman verilir?

Soğumaya başlayan şurubun sıcaklığı 25-30 °C ye indiğinde akşam üzeri yemliklere konularak arılara verilmelidir. Yemler her koloniye ayrı ayrı ve kovan içerisinde verilmelidir. İlkbahar beslemesinde yemleme programı nektar akımından 50 gün önce başlatılmalı ve nektar akımına, 10 gün kalınca yemlemeye son verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Arı kovanından bal ne zaman alınır?

Bal hasadı zamanı bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebiliyor. Kimi bölgelerde ağustos ayının ortasından sonlarına doğru, kimi bölgelerde mayıs-haziran aylarında, kimi bölgelerde ise eylül-ekim aylarda yapılan bu işlem; belirgin olarak balların arılar tarafından sırlanmasından sonraya denk geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balparmak.com.tr

Varroa ilacı kaç derecede kullanılır?

Varroa mücadelesinde FORMİK ASİDİN uygulanma yöntemleri; Kovan giriş ve havalandırma deliklerinin tamamen açılması gerekmektedir. Formik asidin yavaş buharlaşması, ilacın etkinliği bakımından çok önemlidir.10-25°C arasında en iyi sonuç alınmakta, 30°C'den yüksek sıcaklıkta ana ve arı kaybı meydana gelebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Varroa kaç derecede ölür?

Formik asit çözeltisinin kovan içerside buharlaşması yolu ile varroa öldürülmüş olur. Uygulamanın yapılacağı zaman hava sıcaklığı 10°C ile 30°C arasında olmalıdır. Hava sıcaklığının 30°C'nin üstünde olduğu sıcaklıklarda uygulandığında, ana arı kayıplarına sebep olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magaza.hammaddeler.com

Oksalik asit uygulaması ne zaman kullanılır?

Oksalik asit, kapalı yavru gözleri içerisine etki etmediğinden, kolonide kuluçka üretiminin en az olduğu dönemlerde kullanılması önerilir. Bu şekilde, varroa mücadelesinde %90-95 başarı sağlandığı bildirilmektedir (Imdorf et al., 1997; Nanetti, 1999; Prandin et al., 2000).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Varroa dumanı ne zaman verilir?

İlaçlamalar, erken ilkbahar ve geç sonbahar aylarında, akşamüstü yapılmalıdır. Kışın kovanda yavru gözü olmadığı için tüm ergin varroa parazitleri arılar üzerindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: santavet.com.tr

Arıya duman ne zaman verilir?

Arılar sakinleşmeye başladıktan sonra kovan kapağı açılıyor. İhtiyaç duyuluyorsa arılara tekrar duman veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balparmak.com.tr

Oğul dönemi ne zaman biter?

İlkbaharda süratle çoğalan ve artık kovana sığamayan arı kolonisi oğul çıkarma hazırlıklarına başlar. özellikle bal kaynaklarının çok olduğu ve mevsimin de müsait olduğu senelerde bu olay çok sık görülür. Oğul mevsimi genelde Mayıs ayının başından Haziran ayının ortalarına kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaricilik.com

Arı kovanı saat kaçta açılır?

Bu nedenle, kovanların açılması ve muayenesi havanın güneşli, rüzgarsız ve sıcaklığın 15 derecenin üzerinde olduğu 12.00-14.00 saatleri arasında yapılmalıdır. Yavruları üşütmemek için, kovanları fazlaca açık tutmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca , elini çabuk tutarak, kovanları hemen kapatmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilis.tarim.gov.tr

Gece kovan açılır mı?

Etrafta çiçekler açmaya başladığı zaman artık kovana polen de taşımaya başlarlar. Fakat geceleri soğuk ve gündüzleri de sıcaklık değişken olduğu için, havalar iyice ısınıncaya kadar kovanı açmak doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaricilik.com

Arılara vitamin olarak ne verilir?

Arılarda Vitamin

Arıların, yavru yetiştirme için B vitamini kompleksine ihtiyaç duyduğu düşünülmektedir: tiamin, riboflavin, nikotinamid, piridoksin, pantotenik asit, folik asit ve biyotin. Askorbik asit (C vitamini) damızlık yetiştiriciliği için de gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogusyemkatki.com.tr

Arı kovanı kaç günde doldurur?

4. 12-18 günlük işçi arılar balmumu salgılarlar ve kovan temizliğini yaparlar. 5. 18-20 günlük işçi arılar kovan uçuş deliği önünde ve uçuş tahtası üzerinde bekçilik yaparlar. 6. 20. günden sonra artık işçi arılar artık kovan dışında çalışmaya başlarlar. Kovana nektar, polen vs. getirirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: organicgroup.eu

Arı kovanı en az kaç derecede açılır?

Arılar kış uykusuna yatmazlar, petekler üzerine kümelenerek kışı geçirirler. Ortam ısısı arının biyolojik faaliyetleri için 33-36 derece, uçabilmesi için asgari 7-8 derece ve besin toplayabilmesi için en az 10-14 derece olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayburt.tarimorman.gov.tr

Oğul veren arı nasıl anlaşılır?

Arının oğul vereceği nasıl anlaşılır? Arının oğul vereceğinin en belirgin işareti, kovan açıldığı zaman peteklerin alt ve yan bölümlerinde gözüken ana memeleridir. Oğul verecek olan kovanların önünde arılarak toplanarak kovan gövdesinin üzerinde ya da uça tahtasının altında yığınak yapacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Arının kovana bal geldiği nasıl anlaşılır?

Bal toplama mevsiminin başladığı arıların kovana girişlerinden belli olur. Uçma tablasının üzerinde polen taşıyan arılardan başka, vücut hatları daha irice ve sanki birşeyden ıslanmış gibi rengi koyulaşmış olan arılar da görülür, işte bunlar bal özü taşıyan arılardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaricilik.com

Yavru Çürüklüğü olan kovan nasıl temizlenir?

Antibiyotik verilen kovanın balı uzun bir süre tüketilmemelidir. Arılıkta kullanılan ekipmanlar ve hastalıklı kolonilerin boş kovanları 50 lt suya 1 kg soda eriyiği ile dezenfekte edilmelidir. Yavru Çürüklüğü Hastalıklarından Korunmak İçin; Arılık her zaman temiz ve düzenli olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maybir.org.tr

Varroa ne ile beslenir?

hemolenf emerek beslenir. Arılarda Varroasis hastalığına neden olurlar. gözlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT