API nedir sorusuna kısaca; bir uygulamanın verilere, sunucu yazılımına veya diğer programlara ulaşabilmek için kullandığı bağlantı arayüzüdür denilebilir. Birçok veri, tekrar altyapı oluşturmaya gerek kalmadan web üzerinde veya akıllı telefonlarla API'ler sayesinde kolayca alınabiliyor.
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API'ler, yeni uygulamaların mevcut yazılım sistemlerine entegre edilmesi için kullanılır. Her bir işlevi sıfırdan yazmaya gerek duyulmadığından geliştirme hızı artar. Mevcut kodlardan yararlanmaya devam etmek için API'leri kullanabilirsiniz.
Yazılım kütüphanelerinde, internet tabanlı uygulamalarda, donanımlarda, işletim sistemlerinde ve farklı veritabanlarında API kullanılmaktadır. İstemci ve sunucu arasındaki bağlantıyı sağladığı için internet üzerinden erişim sağlanan tüm uygulamalarda API başroldedir.
İlgili 22 soru bulundu
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
API testi, bir uygulamanın işlevselliğini, güvenliğini, performansını ve güvenilirliğini doğrulamanın yanı sıra, uygulamanın iş mantığını ve veri yanıtlarını analiz etmenin bir yoludur. API testi, yazılım geliştirme sürecinde önemli bir rol oynar. Özellikleri hataların erken tespitini başarılı bir şekilde sağlar.
Hangi Dil ve Framework
Bir API projesi için programlama dili tercihim PHP veya Python olur.
Amazon API Gateway, yazılım geliştiriciler tarafından istenen ölçekte API yayımlanmasını, API'lerin izlenmesini, bakımının yapılmasını, güvenliğinin sağlanmasını ve çalıştırılmasını mümkün kılan, tam olarak yönetilen bir hizmettir.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
API aslında, (Application Programming Interface) Uygulama Programlama Arayüzü 'nün kısaltmasıdır. Bir API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına izin veren bir yazılım aracısıdır. Diğer bir deyişle, size ait isteği, sağlayıcınıza talep eden ve ardından size yanıt gönderen habercidir.
Postman, API (Application Programming Interface) testleri yapmak, geliştirmek ve belgelemek için kullanılan popüler bir platformdur. Eğer postman'e yeni başlamak istiyorsanız ve temel olarak terimlere ve koleksiyon oluşturmaya aşina olmak istiyorsanız blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz .
SDK'ler üçüncü taraf araçları ve kaynakları ortamınıza getirir. Buna karşın bir uygulama programlama arabirimi (API), iki yazılım bileşeninin önceden belirlenmiş protokoller üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir mekanizmadır.
Bu eğitim ile endüstriyel sektörlerde sıkça kullanılan boru hatlarının API standartlarına uygun olarak periyodik kontrolleri, bakım süreçleri ve tamir faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak ve API tarafından periyodik olarak açılan "API 570 Piping Inspector" sınavına hazırlık amacı taşımaktadır.
API platformumuz kullanıcıların dünyayla paylaşmayı tercih ettiği herkese açık X verilerine geniş çaplı erişim sağlar. Kullanıcıların, herkese açık olmayan kendi X bilgilerini (ör. Direkt Mesajlar) yönetmesine ve bu bilgileri onay verdikleri geliştiricilere sunmasına olanak tanıyan API'leri de destekliyoruz.
Uygulama programlama arayüzleri (API'ler): API'ler, farklı yazılım parçalarının uygulamaların birbiriyle iletişim kurmasını sağlayarak nasıl etkileşime girdiğini tanımlayan prosedürler ve kurallardır.
API Otomasyonu Nedir? API otomasyonu nasıl yapılır sorusuna yanıttan önce API'nin genel tanımını yapacak olursak; API (An Application Programming Interface) Uygulama Programlama Arayüzü olarak tanımlanır ve iki uygulamanın birbirleri ile konuşabilmesini sağlayan yazılımdır.
UI testlerinden farklı olarak, API testi 1 GUI olmadan mesaj katmanında gerçekleştirilir. Bu süreçler için SoapUI 2, Tricentis 3, Katalon 4, Postman 5 gibi araçlar kullanılabilir.
Özel güvenlik bilgileri (APIS) ülkelerin yolculardan uçuştan önce ya da uçuş sırasında havayolu firması tarafından alınmasını istediği pasaport bilgileri ve kişisel bilgilerdir.
JSON API, istemciler ve sunucular arasındaki istek sayısının ve giden/gelen veri boyutunun azaltılması için tasarlanmıştır. JSON API, oluşturulacak veri değiş-tokuşu için JSON API medya türünün (application/vnd. api+json) kullanımını gerektirir.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
Öncelikle bir proje olusturmaniz istenecektir. Proje adini girip olustur tusuna bastiktan sonra Menü -> API ve Hizmetler -> Kimlik Bilgileri seçimleri ile devam edin. Açilan ekrandan Kimlik Bilgisi Olustur -> API Anahtari seçimi yapiniz. Olusturulan API anahtari herkese açik olarak gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri