Gün içinde elimizi, bacağımızı istemeden bir yerlere çarpıyoruz ve bunlar da ağrılı şişlikler olarak bize geri dönüyor. Bu ağrıyı azaltmanın ve şişlerden kısa sürede kurtulmanın bir yolu ise o bölgeye lahana yaprakları sarmak. Buz kompresi de uygularsanız şişliklerin bir gecede geçtiğini göreceksiniz.
DİZ AĞRILARINI GEÇİREN LAHANA TARİFİ
Kaynayan sudan lahana yapraklarını alarak içerisine ozon yağı veya zeytinyağı koyun. Lahana yaprağını ağrıyan bölgeye yapıştırın. Lahananın sıcaklığını dayanabileceğiniz sıcaklıkta ayarlayın. Ardından lahananın üzerini streçle sarın.
Lahananın göbek kısmı güzelce oyulur biraz derine inerekten ve lahana geniş bir tencereye oturtulur. Tencerenin boyu lahanayı geçmek zorunda değil. üzerine sıcak su dökülür tencerenin yarısına kadar gelecek şekilde. İki üç dakika kaynatılır ve büyük bir çatal yardımıyla dikkatli bir şekilde lahana ters çevrilir.
Tek çare,omurilik kanalına çıkarak sinire baskı yapan kıkırdak parçasını cerrahi olarak çıkarmaktır.Bunun tıbbi adı “diskektomi”dir.
İlgili 38 soru bulundu
Düzenli yürüyüş ve egzersiz omurga kaslarının kanlanmasını arttırarak gelişmesini sağlar. Gelişen omurga kasları da gündelik aktivite ve ağırlık kaldırma sırasında vücuda binen yükün büyük kısmını alarak omurganın korunmasına yardımcı olur. Bu sayede kireçlenme ve bel fıtığı gibi hastalıkların gelişmesi önlenmiş olur.
Stres gelecekte bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi bel ve boyun problemlerine zemin hazırlayabilir. Bu sebeple stresinizi kontrol etmeye öğrenmeniz ağrı, kas gerginliği ve diğer semptomların giderilmesine yardımcı olabilir. Yaşamanızdaki stresli durumları belirlemekle işe başlayın.
Vurma Lahana - Rize
Suyu bir başka kaba alınıp ezme işine girişilir. Lahanayı ezmek için özel bir kutali (Kepçe uzunluğunda düz yontulmuş ağzı dört parmak kalınlığında ve genişliğinde bir araç) veya kepçe kullanılır ve lahana muhallebi kıvamı alıncaya kadar ezilir.
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.
Yapmanız gereken ise çok basit. Lahana yapraklarını soğuk suyla yıkayıp sap kısımlarını kesin. İkiye böldüğünüz yaprakları sütyeninizin içine destek yaparak göğüslerinizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yaprakların ısındığını hissettiğinizde yani ortalama 20 dakika beklettikten sonra yaprakları çıkartın.
Pembenar'ın haberine göre yeterince ısınan folya içindeki lahanaları ağrı veya ödem oluşan bölgeye sarın. Üzerini streç filmle iyice kapatın. Bir saat boyunca rahatsızlık duyduğunuz bölgede bekletin. Lahanayı çıkardıktan sonra bölgeyi temizlemeniz gereklidir.
Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir.
Genel kural olarak soğuk uygulama aniden olan (akut) yaralanma ve ağrılarda tedavi amaçlı kullanılır. Akut yaralanmalarda inflamasyon (bağışıklık sistemi aktivasyonu) ve ödem fazladır. Soğuk uygulama bunu azaltır. Sıcak uygulama ise genellikle uzun süredir devam eden (kronik) sorunlarda tercih edilir.
-Lahana kremi, bol miktarda taze lahana yaprağı özü içerir ve hasar görmüş cildi yatıştırmaya yardımcı olur. - Kuru cilde nem sağlarken,ciltte güneşten kaynaklı gerçekleşen stresi azaltır. -Cildi soğutarak nemlendirir ve hızlıca emilerek cilde tazelik katar.
Lahanayı yıkadıktan sonra bir miktar suyun içerisinde haşlayın ve ılıması için bekleyin. Daha sonra nemlendirici kreminizi yüzünüze sürün ve birkaç parça pamuğu lahananın suyuna batırarak cildinize uygulayın. 15 dakika bekleyin ve ardından tekrar lahana suyunu cildinize sürün.
Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.
Bitkiler aşırı suya dayanıklı değildir, dolayısıyla aşırı sulama yapmamaya dikkat etmeliyiz. Lahananın, düzgün gelişmesi, sağlam baş oluşturması ve yüksek kalitede yaprak üretmesi için düzenli olarak sulama yapmak gerekir. Alanda lahana yetiştirirken, yağmurlama veya damlama sulama sistemleri kullanabiliriz.
Fokurdamaya başlayan suyun içerisine lahanaları koyun ve 2 dakika kadar bekledikten sonra süzgeç yardımıyla alarak hemen soğuk suyun altına tutun. Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir.
Lahanayı ince ince doğrayın. Daha sonra büyük bir kabın içine alın, biraz tuz ekleyip lahanaları ellinizle iyice ovun. İnce kıyılmış dereotunu, maydanozu, mısır, turşu ve rendelenmiş havucu, sarımsağı ekleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın.
Lahanayı doğrayıp kıtır kıtır bırakmak yerine bir miktar tuzla ovarak hem lezzetini ortaya çıkarabilir hem de yumuşatabilirsiniz.
Bel fıtığının patlaması bazı hastalarda dayanılmaz derecede ağrılar yapabilmektedir. Bel fıtığı patlaması sonucu ortaya çıkan en rahatsız edici belirti ağrılardır. Bel bölgesinde yaşanan ağrılar bacak bölgesinde de kendini göstermektedir. Bacaklarda ağrı ile beraber uyuşma ve güç kaybı da görülebilmektedir.
Genel olarak karın bölgesinde olan fıtıklarda kasların yırtılmasına bağlı olarak ağrı ve cilt altında şişlik görülür. Şişlik büyüdükçe ağrı azalsa da tedavi zorlaşır. Boyun ve bel fıtıklarında ise ekstremitelerde güçsüzlük, ağrı ve his kaybı gibi belirtilerin yanı sıra fıtığın olduğu bölgede de ağrı hissedilir.
Fıtıklaşma omurganın herhangi bir düzeyinde kendini gösterebilir. Bel fıtığı belirtileri genellikle, bacaklara ve ayaklara yayılan ağrı ile kendini gösterir. Bu rahatsızlık kişinin hareket kabiliyetini kısıtlamaktadır. Felç kelimesi vücudun belli bir bölümünün sinir uyarısını kaybetmesi sonucu görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri