API testi, bir uygulamanın işlevselliğini, güvenliğini, performansını ve güvenilirliğini doğrulamanın yanı sıra, uygulamanın iş mantığını ve veri yanıtlarını analiz etmenin bir yoludur. API testi, yazılım geliştirme sürecinde önemli bir rol oynar. Özellikleri hataların erken tespitini başarılı bir şekilde sağlar.
UI testlerinden farklı olarak, API testi 1 GUI olmadan mesaj katmanında gerçekleştirilir. Bu süreçler için SoapUI 2, Tricentis 3, Katalon 4, Postman 5 gibi araçlar kullanılabilir.
API'ler, iki yazılım bileşeninin belirli tanımlar ve protokoller aracılığıyla birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan mekanizmalardır. Örneğin, meteoroloji müdürlüğünün yazılım sistemi, günlük hava durumu verilerini içerir.
Özet: APİ 20E sistemi standartize edilmiş hızlı identifikasyon için önerilen bir test sistemidir. Bu minyatür multitest sistemi klinik laboratuvarlarda Gram (-) enterik bakterilerin identifikasyonu için geliştirilmiştir.
API testi, bir API'yi analiz eden ve beklendiği gibi çalışmasını, işlevlerini herhangi bir zararlı performans etkisi olmadan güvenilir bir şekilde tamamlamasını sağlayan bir yazılım testi biçimidir.
İlgili 28 soru bulundu
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
Mikrobiyoloji laboratuvarında çalışılan testlerin bazıları şunlardır: Kültür testleri, bakteri tanımlama testleri, antibiyotik ve antifungal duyarlılık testleri, antibiyotik direnç araştırmaları, direkt mikroskobik incelemeler, boyalı preparat incelemeleri, dışkıda parazit yumurtası araması, antijen tarama testleri, ...
API(Application Programming Interface), iki yazılım bileşeninin belirli tanımlar ve protokoller aracılığıyla birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan yapılardır. API'lar uygulamalar arası iletişim olduğu için bir Kullanıcı Arayüzü(UI) yoktur.
API testi, bir uygulamanın işlevselliğini, güvenliğini, performansını ve güvenilirliğini doğrulamanın yanı sıra, uygulamanın iş mantığını ve veri yanıtlarını analiz etmenin bir yoludur. API testi, yazılım geliştirme sürecinde önemli bir rol oynar. Özellikleri hataların erken tespitini başarılı bir şekilde sağlar.
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
Postman, API testi yapmak için kullanılan popüler bir araçtır. Postman, API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü) testleri yapmak, API'leri keşfetmek, API'leri belgelemek, ve API'ler arasında veri alışverişi yapmak için kullanılan bir yazılım aracıdır.
API, iki yazılım modülü arasında veri alışverişine izin veren bir iletişim mekanizmasıdır. Modülünüz için bir API oluşturduğunuzda, diğer uygulama geliştiricileri, işlevlerinizi kodlarına entegre etmek için API'nizi çağırabilir.
Hedef API düzeyi, uygulamanızın farklı Android sürümlerinde nasıl çalışacağını belirtir. Uygulamanızın yeni bir API düzeyini hedeflemek üzere yapılandırılması, kullanıcıların önemli güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmelerinden yararlanmalarını sağlar.
Yeşil kapaklı Lityum Heparinli kan alma tüpü
Tüplere kan alındıktan sonra yavaşça bir kaç defa ters çevrilmelidir. Sığır Tüberkülozu IFN-ɣ (İnterferon gama) ELISA testi için lityum heparinli kan alma tüpleri kullanılmaktadır.
Testler tek oturumda uygulanan kişi sayısına göre bireysel testler ve grup testleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek oturumda çok sayıda bireye uygulanan testler grup testleri olarak adlandırılmaktadır. Vize ve final sınavlarında kullanılan testler, KPSS, ALES bu türden testlere örnektir.
SDK'ler üçüncü taraf araçları ve kaynakları ortamınıza getirir. Buna karşın bir uygulama programlama arabirimi (API), iki yazılım bileşeninin önceden belirlenmiş protokoller üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir mekanizmadır.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
Uygulama programlama arayüzü (İngilizce: application programming interface, kısaca API), bir yazılımın başka bir yazılımda tanımlanmış işlevlerini kullanabilmesi için oluşturulmuş bir tanım bütünüdür. API; web uygulaması, işletim sistemi, veritabanı, donanımlar yahut yazılım kütüphanesi için kullanılabilir.
Postman, herhangi bir HTTP API'sine yönelik API istekleri gönderebilen bir masaüstü uygulamasıdır. Genellikle API'leri test edip keşfetmek için kullanılır.
API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü), karmaşıklığı yazılım geliştiricilerden gizleyen, kodları düzenleyen ve bileşenleri yeniden kullanılabilir hale getiren bir mekanizmadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri