Röper alınacak sabit tesis bulunamaması halinde bu durum, aplikasyon krokisinde açıklanmalıdır. i) 2010/4 sayılı genelgenin 19/7 nci maddesi gereğince, yapılan aplikasyon sonucunda herhangi bir tecavüzün tespit edilmesi halinde tecavüzün şekli ve miktarı ölçüleri ile birlikte krokide gösterilmelidir.
Bunun için bir lihkab bürosuna tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, çap (çap nasıl alınır buradan bakabilirisniz) ve vekil iseniz vekalet fotokopisi ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. 1000m² ye kadar olan parsellerde 630TL harcı bulunmaktadır. 2 ila 4 gün içerisinde evrak hazırlanıp size bildirilir.
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.
Kamuya ait yolun mülkiyet ile olan sınırlarının zeminde tespit edilmesi ve krokisinin düzenlenmesi işlemidir. İstenen belgeler: Yollar kamuya ait yerler olduğundan, Herhangi bir yolun aplikasyonunun yapılmasını herhangi bir vatandaş isteyebilir.
Eksiklikler giderildikten sonra yapılacak başvurudan sonra 15 gün içinde ruhsat verilir.Verilen inşaat ruhsatının süresi 5 yıl olup, ruhsat tarihinden itibaren 2 yıl içinde inşaata başlanması gerekmektedir. Ruhsat tarihinden itibaren 5 yıl içinde inşaatın bitirilmesi zorunludur.
İlgili 26 soru bulundu
İmar Kanunu'nun 21. Maddesine göre, inşaat yapımında mutlaka inşaat ruhsatı alınması gerekir.
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 29. maddesine göre, yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapı yapmaya başlanması gerekir. İmar Kanunu, bu süre içinde yapıya başlanamadığı takdirde inşaat ruhsatının hükümsüz kalacağını öngörmektedir. İki yıl içerisinde yapıya başlanamamış ise ruhsatın yenilenmesi gerekir.
Aplikasyon krokisi , parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor. Gereken belgeler aşağıda yer alıyor.
4. Mimar tarafından hazırlanan Yapıya ait Mimari Proje ilgili idare tarafından kullanılan koordinat sistemine göre sayısallaştırılarak Yapı Aplikasyon Projesi düzenlenir.
Mülga 1993/6 sayılı genelgenin “Aplikasyonda Genel Kurallar” bölümünde, “Aplikasyon krokileri sadece yetkili kadastro müdürlüğünce düzenlenir.
Röperli kroki; parsel ya da ada yapılarının yeri değişmeyecek, sabit şekilde ölçülerinin yazılmış olduğu kroki tipine denir. Ölçümlerin doğru alınması ve kroki üzerinde doğru şekilde işaretlenmesi gerekir.
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
(Sözleşmenin aslı büroda arşivlenir.) – O yıl için belirlenmiş olan “hizmet bedeli” tahsil edilir. – Aplikasyon için gerekli teknik belgeler kadastro müdürlüğünden temin edilir.
6 ayı geçen aplikasyon krokisi taleplerinde ücreti alınarak tekrar araziye gidilip parselin aplikasyonu yapılır ve yeniden düzenlenen kroki verilir. ancak, ilgilisinin talebi halinde aplikasyon işlemi sonunda röperli kroki yerine ebatlı kroki de verilebilir.
Belediye tarafından; hazırlanan projeler ve evrakların ilgili yönetmeliklere uygunluğu tespit edildikten sonra inşaat ruhsatı için Yapı denetim ve Belediye harçlarının yatırılması talep edilir ve sonrasında ruhsat yazılır. Tüm bu işlemler 30 ile 60 gün arasında sürebilir.
Noktaların aplikasyonu, nokta bir doğru üzerinde veya nokta doğru dışında olmak üzere uygulamada iki şekilde karşımıza çıkar. Nokta doğrunun dışında ise aplike işlemi bağlama yöntemi, dik koordinat yöntemi ve kutupsal yöntem olmak üzere üç şekilde yapılır.
APLİKASYON PLANIN ZEMİNE UYGULANIŞI
Zemin hakkındaki gerekli etütlerin yapılması ve bilgi edinilmesinden sonra yapının projesi hazırlanır. Hazırlanan projenin uygulanabilmesi için inşaat sahasının kenarlarının arsa üzerinde belirtilmesi gereklidir. Bu işleme, yani planın zemine tatbik edilmesine aplikasyon denir.
Sınır Tespiti Kimler Tarafından Yapılır? Sınır tespit işlemi, sadece tek başına yapılıp resmî işlemlerde kullanılacaksa bu işlem LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Büroları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
S.S KAMUKENT ARSA VE KONUT YAPI KOOPERATİFİ
Buna göre, Bodrumsuz konutlarda Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 18.745,00TL, Bodrumlu konutlarda ise Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 20.770,00 TL kdv dahil ödenecektir.
Eksik ve yanlış bilgiler giderildikten sonra ise yapılacak müracaattan itibaren en geç on beş̧ gün içinde yapı ruhsatı verilmektedir.
İmar durum belgesi başvurusu yapabilmek için belediyeye dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Başvuru hakkı, arsa sahibine ve onun yetkili kıldığı kimseye aittir. Başvuru için tapu kaydı da gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri