Gelişmiş Sistem Ayarları bölümünde TCP/IP bölümüne giriyoruz. Burada “APN Ayarları Etkinleştirildi” işaretlendikten sonra “APN” bölümüne “internet” yazıyoruz. Bu sayede “internet” erişim noktası ile çıkış yapması gereken programların çalışmasını sağlamış oluyoruz. (Turkcell Telefon Yedekleme,IBB Cep Trafik gibi.)
Ayarlar > Diğer > İnternet ayarları > Erişim Noktası Adları seçeneklerini sırasıyla bulup dokunun. Menü tuşuna (dikey üç nokta) basın, ardından artı (+) işaretine basın. Ad seçeneğine dokunun ve oluşturmak istediğiniz şebeke profil adını girin. APN seçeneğine dokunun ve erişim noktası adını girin.
Erişim Noktası Adı (APN) tüm hücresel veri bağlantılarına yönelik ağ yolunu tanımlar. Bazı operatörler hücresel servisinizi ayarlayabilmek için APN ayarlarını girmenizi gerektirir. iPhone ve iPad'inizde APN'nizi yalnızca operatörünüz buna izin verdiyse görüntüleyebilirsiniz.
APN ifadesinin açılımı Erişim Noktası Adı olarak belirtilmektedir. Bu isim, şebeke içerisinde yönlendirme bilgisini sağlayan adres olarak karşımıza çıkmaktadır. Erişim noktası adı sayesinde sadece izin verilen kullanıcıların girebildiği özel bir ağ oluşturabilmeniz mümkün hale gelmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Ayarlar > Mobil ağ > Mobil veri > Erişim Noktası Adları bölümüne giderek Erişim Noktası Adları ekranını açın. Ekranın üst kısmındaki simgesine dokunun. Varsayılana sıfırla düğmesine dokunun.
Access Point Name kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. access Point Name, Türkçe'de "Erişim noktası adı" anlamına gelmektedir. Apn; Gprs şebekesi üzerinde terminallerin ilettikleri veri paketlerini, farklı ip adreslerine yönlendirme bilgisini sağlayan adrestir.
Bağlantı Ayarları
Cihazın menü tuşuna basarak menüden “Ayarlar” bölümüne girin. “Erişim Noktası adları”na tıklayın. Erişim Noktası Adlarında sağ üst tarafta “Menü” bölümüne basın ve “Yeni Apn”i seçin. Açılan ekranda gelen seçenekleri yukarıda verilen bilgileri girerek doldurun ve geri tuşuna basarak kaydedin.
APN, GPRS, Edge ve 3G gibi mobil iletişim altyapısı üzerinde kurumlara sanal özel ağ kurulmasını sağlayan teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde sadece izin verilen kullanıcıların girebildiği kurumlara özel ağlar tesis etmek mümkün olmaktadır.
MMS protokolü: WAP 2.0. MNC: 02. Onaylama türü: Yok (varsa CHAP ya da PAP seçiniz.) APN türü: Default.
"Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri" yolunu takip edin. Hücresel Veriyi etkinleştirin. Kişisel Erişim Noktası ve Hücresel Veri seçeneklerinin altındaki APN seçeneğini bulun. Bu bölüme "İnternet" yazarak internet ayarlarını tamamlayın.
Kurumsal APN; Türk Telekom Mobil internet alt yapısı üzerinden kurumların güvenli bir şekilde çift yönlü veri iletişimi yapmasını sağlar. Firmaya ait veri merkezi ile diğer sahalar arasında güvenli ve çift yönlü veri iletişimi sağlanır.
İlk yöntemde Türk Telekom internet ayarlarını SMS üzerinden alabilirsiniz. Yapmanız gerekenler: Telefonunuzun mesaj bölümünden INTERNET AYAR yazarak 5555'e SMS gönderin.
Bu bilgilerle ilgili kutucukları doldurduğunuzda internet erişiminiz sorunsuz bir şekilde açılacaktır. Bu bilgiler ise Android tarafında şu şekildedir: İsim: TURKCELL INTERNET. APN: internet.
Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar menüsündeki VoLTE aramaları özelliği aktif hale getirilmelidir.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın AYARLAR bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
Android'de Vodafone Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır? Anroid telefonunuz için internet ayarını yapmak için Ayarlar > Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları > Ekle adımlarını izlemeniz gerekiyor. Bu adımları uyguladıktan sonra yukarıda yer alan değerleri doğru şekilde girmelisiniz.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
APN ve VPN arasındaki fark nedir? APN, Access Point Name yani Erişim Noktası Adı, taşıyıcı ağınız aracılığıyla internete bağlanmanızı sağlayan bir ağ geçididir. Öte yandan, VPN ya da Sanal Özel Ağ, internet üzerinden başka bir ağa güvenli bağlantı kuran bir teknolojidir.
Android 4.X MMS Ayarları; Menü-> Ayarlar -> Diğer -> Mobil şebekeler kısmından Paket Veri veya diğer adıyla Mobil Veri'yi etkinleştirin. Menü-> Ayarlar -> Diğer -> Mobil şebekeler-> Erişim Noktası Adları kısmından “Seçenekler” tuşuna basın. Son Olarak “Yeni APN” seçin.
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir. Önce Proxy'ye dokunun ve vekil.ogu.edu.tr değerini girdikten sonra Tamam'a dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri