Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem beyaz krem yapısı ve kortizon içermeyen formülüyle kaşıntıyı yatıştırır ve cilt bariyerinin yeniden yapılandırılmasını sağlar. Bu sayede cildi iyileştirir ve kaşıntı hissini giderir.
Apış arası ılık ve temiz bir su ile sabah akşam yıkanmalı. Ardından temiz bir havlu, pamuklu bez ya da kaliteli bir tuvalet kâğıdı ile nazikçe kurulanmalı
* Kızarıklık ve kabarıklıkla birlikte seyredebilen bacak arası bölgesindeki kaşıntıların genel sebebi mantar enfeksiyonudur. Bununla birlikte mantar, birçok deri hastalığı ile karışabilir. Geçmeyen tedaviye dirençli bacak arası kaşıntılarında cilt uzmanına gidilmesi, teşhis için gerekli tetkiklerin yapılması önerilir.
Bepanthol®sensiderm cilt bariyerini içeriğindeki özel lamellar lipidlerle güçlendirir. Bu sayede, tahrişe karşı doğal bir koruma oluşturan cildin kendi lipid tabakaları güçlenir ve bu da kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesini sağlarken cildin yenilenerek düzelme sürecini de destekler.
İlgili 18 soru bulundu
Kaşıntı İçin Topikal Steroidler
Topikal steroidler kaşıntı önleyici krem için en iyi seçimdir. Çeşitli güç ve formüllerde bulunurlar ve reçetesiz olarak hidrokortizon krem olarak da satın alınabilir. Genel olarak, merhemler ve kremler en güçlü topikal steroidler iken, jeller ve spreyler en zayıfıdır.
Bepanthol Sensiderm 20 gr Egzama ve Kaşıntı Giderici Krem paket seçenekleri. Bu üründe 1 adet paket için kargo dahil en ucuz fiyat: 90,00 TL 90,00 TL/adet Diğer paket seçenekleri: 443,70 TL Ücretsiz kargo 88,74 TL/adet Git. Bepanthol Sensiderm Krem 20 gr 5 KutuKbrfarma.com Yorumları oku.
Kuru cilt yani kserozis, egzama (Atopik dermatit, sedef hastalığı, uyuz, parazitler, yanıklar, yara izleri, böcek ısırıkları ve kurdeşen gibi cilt koşulları kaşıntıya neden olabilir.
Bize en çok sorulan sorulardan biri kolonya kaşıntıya iyi gelir mi? Hayır, kolonya veya kolonyalı mendil gibi ürünler kaşıntıya iyi gelmez, tam tersi kaşıntının ilerlemesine cildin tahriş olmasına yol açabilir.
Hafif belirtiler ve şiddetli olabilecek belirtiler arasında şunlar vardır; kaşıntılı gözler, şişlik, kızarıklık, kurdeşen, mide bulantısı, kusma ve nefes almada zorluk, kaşıntı. Bu belirtiler bağışıklık sisteminizin verdiği cevaba bağlı olarak, alerjen tüketildikten dakikalar veya saatler sonra ortaya çıkabilir.
Kasık mantarının tedavisinde ise genellikle kasık etrafına sürülen antifungal kremler kullanılır. Vajinal mantarın tedavisinde vajina içine antifungal fitiller uygulanabilir ve ağızdan alınan mantar ilaçları ile de tedavi desteklenebilir.
Hastalığın tedavisi çabuk sonuç verir ve basittir. Tedavide klotrimazol veya mikonazol içeren anti-mantar merhemler kullanılır. Butenafin içeren yeni ilaçlar da mevcuttur. Bu ilaçlar mantar hücre zarında bulunan ergosterol sentezini engelleyerek mantar hücrelerinin ölümüne neden olur.
Erkeklerde kasık mantarı ilaç isimleri arama motorlarında oldukça aranmaktadır. Krem olarak; Tolnaftat, Ketokonazol, Siklopiroksilamin, Terbinafin, Tiokonazol, Bifonazol, Mikonazol, Naftifin. Sprey olarak; Oksikonazol. Ağızdan alınan ilaç olarak Griserofulvin, Terbinafin, Flukonazol, İtrakonazol örnek verilebilir.
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Evde kendiliğinden geçmeyen ve tıbbi tedavi gerektiren kasık mantarı iyileşme süresinden sonra dahi tekrarlanması mümkün olabilir. Mantar enfeksiyonu bazı durumlarda dayanıklı olabileceğinden uzun süre dikkatli ve özenli tıbbi destek gerekebilmektedir.
Erkeklerde görülen kasık mantarı bu bölgede kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine neden olur. Tek ya da çift taraflı olmak üzere kasığı etkileyen mantar, bazı durumlarda cinsel organ üzerinde de yayılabilir. Kasık mantarı çoğu zaman ayak mantarı gibi farklı bir bölgede ortaya çıkan mantar türleriyle ilişkilidir.
2- Krem ve pudra kullanılmalı: Kaşıntı giderici pudra ve kremler aktif olarak kullanıldığı takdirde bu yöndeki şikayetler yarı yarıya azalır. Özellikle kaşınan bölgeye günde ya da bir iki kere bu özel kremlerden sürülebilir.
Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından masaya yatırılan bir soru olmuştur ve yulaf samanını önermektedir. Yulaf samanını suda 5 dakika kaynatın. Ilımış yulaf samanı suyunu 12 saat boyunca kaşıntılı bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz.
Uzun süren, tekrar eden, şiddetli kaşıntılar varsa, ciltte kızarıklık, iltihaplanma gibi başka belirtiler görülüyorsa, dermatoloji doktoruna mutlaka başvurulması gerekir. Kaşıntıya çok çeşitli tetikleyiciler neden olabildiği için altta yatan sorunu teşhis etmek için eksiksiz bir fizik muayene ve tıbbi öykü yapılır.
Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.
Karaciğer hastalıklarına bağlı gelişen kaşıntıda sırt, en sık kaşınan bölgedir. Ancak daha az sıklıkta diğer tüm vücut bölgelerinde kaşıntı gelişebilir. Karaciğer kaynaklı kaşıntının şiddeti gündüz, geceye göre daha fazla olurken, kış aylarında artar.
Vücudun çeşitli mevsimsel, psikolojik veya alerjik tepkimeye reaksiyon olarak oluşturduğu kaşıntı için Bepanthol Sensiderm kaşıntı giderici krem, gereken desteği cildinize sağlar.
Egzamaya bağlı lezyon bulunan bölgede kullanılabilir. Cilt bariyerinizi onarır. Egzamanın neden olduğu kaşıntıyı rahatlatmaya yardımcı olur. Yoğun lamellar lipid içerir.
Güneş yanıklarını tedavi eder. Bebeklerde pişik tedavisinde kullanılır. Dudak çatlaklarını giderir. Sivilce ve akne izlerinin tedavisinde kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri