Ynt: Sabit Arıcılıkta Arılar Çevredeki Üzüm ve İncir Gibi Meyvelere Zararı Böyle yerlerde genelde yabani arıların parçaladıkları meyvelere bal arıları gelir. Komşularınızda bunu bilmeden size tepki verebilirler. Ama ağaçta sapa sağlam duran bir meyveye bal arıları zarar vermezler.
İncirin içinde kesinlikle arı vardır. İncirin polenlerinin dağıtılması için incir arısına ihtiyaç vardır. Fakat her incir yediğinizde aklınıza, arı kadavrası yediğiniz de gelmesin. Çünkü incirin içinde arıyı proteinlerine ayıran bir enzim vardır.
Arının yumurtaları, incirin tohumları içinde büyüyen yumrulara dönüşür. Birkaç hafta içinde gelişimlerini tamamlayan yumurtalardan çıkan yeni arılar, incir tohumlarının içinde doğarlar.
Bu sebepten incir, çoğalmak için bir taşıyıcı bulmak zorunda. İncirin çoğalmasını sağlayan bir arı var. İlek sineği de denilen bu arılar incir olmadan, incir de bu kendine özel arılar olmadan yaşayamıyor.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
İlgili 35 soru bulundu
Diğer kökler gibi bir engel karşısında kök, o engelin etrafını dolanmak yerine, onu delip geçer. Beton da olsa, plastik te olsa.. Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir.
İncir ağacının kökleri yayılma eğilimde olduğu ve çok güçlü olduğu için önüne ne çıkarsa parçalar. Bir evin yakınına dikilirse evin temellerine zarar verebilir. Bu sebeple eskiler bu tabiri bulmuştur.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
Her kesenin dibinde, incir ağaçlarının tek tozlayıcısı incir yaban arısının (ilek sineği olarak da biliniyor) girebileceği kadar küçük bir açıklık bulunuyor. Bu arılar Agaonidae ailesinden minik, siyah dişi böcekler.
İNCİRLER VE ARILAR
Dişi incir arısı, yumurtalarını bırakmak için erkek incire girer. Erkek incir, arının yumurtalarını ikame edecek bir şekle sahiptir. Dişi arının kanatları ve anteni, incirin küçük aralığından içeri girerken kopar, bu yüzden arı içeri girince dışarı çıkamaz.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
İncir çekirdeği ile beraber tüketildiğinde enerji vererek halsizlik, solgunluğa iyi gelmektedir. Depresyona ve bunun gibi rahatsızlıklara karşı faydalı olmaktadır. İncir çekirdeklerinden elde edilen yağ ciltteki yaraları iyileştirmede faydalı olduğu gibi saç bakımı ve saç onarımında da kullanılmaktadır.
İncir çekirdeği, vücut hücrelerinin yenilenmesinde rol oynar. Vücudun direncini serbest radikallere karşı korur ve enerji verir. Cilt derilerini sıkılaştırır ve erken yaşlanmayı önleyici etkisi bulunmaktadır. Yüzdeki kırışıklıklara, siyah noktalara ve sivilcelere karşı etkili olmaktadır.
İncir yerken dikkatli olmanızda fayda var çünkü içinden bir arı çıkabilir. Hatta canlı arı çıkmasa da siz her zaman incir yediğinizde arı parçalarını da beraberinde yersiniz. Aslında içi dışına çıkmış bir çiçek olan incir, varlığının devamlılığını arılara borçludur.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
İncirlerin içinde ölü eşekarıları vardır. Hepimizin çok severek yediği incirler eşekarıları tarafından polenlenirler. Eşekarıları incirin içine girer, yumurtalarını bırakır ve sonucunda içeride ölürler. Orada, incirin içindeki özel enzimler tarafından öğütülürler.
İncirde kurt bulunması onun doğal olduğunu göstermez. Uygun olmayan şartlarda kurutulan, depolanan tüm incirlerde kurt oluşumu gözlenir.
Havaların mevsim normallerinin üstünde soğuk olması kurtlanmayı tetikleyebilir. Ayrıca nem oranlarının yüksek olması oldukça tehlikelidir. Aydın ve İzmir bölgesi nemin düşük olduğu bölgelerdir. Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.
İncirde döllenme erkek ve dişi çiçeklerin kapalı bir çiçek kılıfı içersinde olmasından dolayı döllenme ilek sineği, Blastophaga psenes, denilen ve erkek incirlerle simbiyoz halde yaşayan bu böcek sayesinde olur. Döllenme biyolojisi açısından dişi incirleri 4 tipe ayrılır.
' sözünün bilimsel açıklamasına göre ceviz ağacı sülfür gazı yayıyor ve bu gaz, havada bulunan diğer gazlardan ağır olduğu için dibe çöküyor. Ceviz ağacının yanında uzun süre vakit geçiren insanlar bu gazdan zehirlenerek zarar görüyor, hatta ölüyor. 'Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür.
Diğer ağaçlarda kazık kök vardır. Suya erişebilmek için kökleri derine gider, toprağı az olan yerlerde, taş üzerinde, duvarlarda büyüyemez" dedi. "Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir.
Uzmanlar bu soruya şu yanıtı veriyor: "İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır. Kırılan lifli bir dal hemen kopmayacağı için bir süspanse imkanı vardır ama incir dalı kırılır kırılmaz koptuğu için düşüş daha sert olur.
mânâsı gereğince mübarek tanınan ve hayır ve bereketinden istifade için iyi olma hususunda yarışılarak çalışılması arzu edilen mukaddes topraklara dahi işaret olmak üzere, sözü geçen incir ve zeytin isimleriyle yemin edilmiştir.
Mit dünyasında incir ağacı, zeytin ve üzüm ağaçlarıyla beraber “varlığı” ve “bereketi” sembolize ediyor. İncir ağacının gölgesinde oturmak ya da bunların meyvelerinden tatmak dingin, huzur dolu bir var oluşu tatmak anlamına geliyor. İnsanlığın ilk giysisi olan yapraklar, üç dinin de kutsadığı bu ağaçtan koparılmış.
İncir ağacının dillere destan ve deyimlere konu olacak özelliği ise dikkat çekiyor. Şöyle ki bir incir ağacının kökleri tam bir baş belasıdır. Çok güçlü ve sık kökleri aşırı hızlı yayılmasıyla bilinir. Diğer bitki ve ağaç köklerinin aksine suya ulaşmak için beton plastik gibi engelleri kolayca delip geçebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri