Doğal limon suyu , arı şurubunu alkali yapar ve şurubun kristalleşmesini geciktirir.
Soframızdaki şekerden yapılan şerbet çok önemli. Bu şerbeti inverete edebilmek çok önemli. Bu hazırladığımız şerbetin içerisine bir miktar limon suyu, kekik çayı ya da adaçayı ilave etmeleri çok önemli. Kekik ve adaçayının arıların sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği var.
İlkbahar da hazırlanacak şerbet 1 ölçü su 1 ölçü şeker şeklinde yapılır. Sonbaharda ise şeker artırılır, 1 ölçü su 2 ölçü şeker şeklinde yapılır. Buradaki ölçü hacim ölçüsüdür. Yani 1 kg suya 1 kg şeker şeklinde anlaşılmamalıdır.
Arıcılıkta kullanılan besleme materyalleri, arıların doğal besinlerine yakın olmalıdır. Örneğin bal yerine şeker, polen yerine yağsız süt tozu ve yağsız soya unu kullanılabilir 4.
Bal sağımı ve bal arılarının bal ürettikleri dönemlerde koyu şerbet ile besleme yapılmaz. Genellikle sıvı şerbetle yemleme ilkbahar ve sonbahar da yapılır, koyu şerbet ise sonbaharın sonunda kışa girmek için yapılan beslemede kullanılır.
İlgili 24 soru bulundu
Burada doğru olan uygulama arıcılığı gelişmiş ülkelerin yaptığı türde beslemedir. Kış stoklarının arının salkıma gireceği yerde sağlıklı olarak oluşup, sırlı bal haline gelebilmesi için, arılar sonbaharda katı besinler yerine, 2 birim şeker 1 birim su ile yapılan koyu şerbetle beslenmelidir.
Her ne kadar kovan içerisinde yeterli miktarda bal stoğu olsa da dışarıdan besin takviyesi yapmak arıya ekstra canlılık kazandırır. Ana arıyı yumurtlamaya teşvik eder. Bu yüzden özellikle ilkbahar aylarında devamlı şekilde kovanda kek, fondan şeker , yada diğer katı gıdalar bulundurun. Mümkünse keki kendiniz yapınız .
Pestisitin, arıların vücut saatini bozduğunu söyleyen araştırmanın başyazarı Kiah Tasman, "Bombus arıları çok daha az yiyecek arıyor ve bunun çoğu geceleri gerçekleşiyor. Gündüz daha çok uyuyor" dedi.
Arılar neden karanlıkta uçamaz? Arılar karanlıkta uçamamakta çünkü görsel sistemleri, ışık algılayarak yol bulmak için evrimleşti. Arılar için karanlık ortamlar, fiziksel çevrelerini anlamak için gereken görsel verilerin eksikliği anlamına gelir ve arıların güvenli bir şekilde uçmasını ve yol bulmasını engelleyebilir.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz.
İklimi uygun yerlerde yavaş yavaş arılar dışarı çıkarılırken, soğuk bölgelerde ise arılar içerde olduklarından havalandırma işleri dikkatle yapılmalıdır. Soğuk bölgelerde şerbet verilmelidir.
Suyu ve şekeri, tencereye alalım. Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım. Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.
Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil.
Yetişecek arılar hem daha büyük hem de uzun ömürlü olur. Ayrıca şurubun içine ekşiyip bozulmasını önlemek amacıyla yarım limon sıkılır veya birkaç damla sirke katılabilir" dedi.
1 – Her şeyden önce şerbeti, çok döktünüz. Kalanını sonra yiyecektir. 2 – Kovan içerisindeki arı sayısı az veya azalmış, döktüğünüz şerbet de çok gelmiştir. 3 – Petek gözlerinde yeterince bal stoku var, karnıda doydu, verdiğiniz şerbetide koyacak yeri yok.
Arıların içerisine neredeyse çıplak girdim herhangi bir sorun yok. Benim arılarım beni tanıyor, ben onlarla muhabbet ediyorum, yemek yiyorum. Başkalarını ısırabilir ama bana bir şey yapmıyor. Arılarım beni ve yabancıyı tanıyorlar” şeklinde konuştu.
Ana arı, daha larva döneminden itibaren işçi ve evci arılardan farklı bir şekilde besleniyor. Bu nedenle işçi arı en fazla altı hafta, erkek arı da altı ay yaşayabilirken ana arı altı yıla kadar yaşayabiliyor.
b.Gözler: Başın üst kısmında üç tane nokta göz vardır. Bunlar arının yakından görmesini sağlar. Bir de başın iki yanında petek gözü adi verilen, altıgenlerden meydana gelmiş, işçi arılarda 5000, erkek arılarda ise 7000 adet olan gözler vardır.
Ortam ısısı arının biyolojik faaliyetleri için 33-36 derece, uçabilmesi için asgari 7-8 derece ve besin toplayabilmesi için en az 10-14 derece olması gerekir. Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır.
tanım: arıları beslemek için konulan şeker çuvallarıdır. arılar soğuk günlerde ve dönemlerde ölmesinler diye “kek” denilen bol şekerli maddelerle beslenirler. bu bilindiği gibi bal üretmesi için değil, arının kendi enerji ihtiyacını karşılaması için yapılan bir eylemdir.
Kovanlarda kış kayıplarının asıl nedeni soğuk değil açlıktır. Kış kayıplarının önüne geçmek için 8-10 çerçeveli bir koloniye kışın tüketmesi için 14-15 kg bal bırakılması kovanın kışlık besin ihtiyacını karşılayacaktır. Yeterli besini olmayan kovan soğuktan ne kadar korunursa korunsun kışı çıkaramaz.
Eğer ana arı satın alamıyorsak kovanda günlü yumurtalı çerçeveler varsa kendine ana yapmasını bekleyebiliriz. Eğer ana arısını kaybeden kovanda günlü yumurtalı gözler yoksa farklı kolonilerden günlü yumurtalı çerçeveler alarak ana memesi asmasını bekler ve 16 gün sonra ana arı çıkar.
Mart ayında arılar yavru ve yumurtaya başlarlar. Bu nedenle, kovanların açılması ve muayenesi havanın güneşli, rüzgarsız ve sıcaklığın 15 derecenin üzerinde olduğu 12.00-14.00 saatleri arasında yapılmalıdır. Yavruları üşütmemek için, kovanları fazlaca açık tutmaktan kaçınılmalıdır.
Arıcılığın olmazsa olmaz temel araçlarından birisidir. Yanan körükten arılara bir süre duman verilerek sakinleşmeleri sağlanır. Dumana maruz kalan arılar hemen bal yemeye başlarlar. Kursakları balla dolan arılar sakindir ve kolay kolay sokmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri