Boya korumanın en basit ve en basit uygulamasının cilalı araç yıkama olduğunu söylenebilir. Arabayı yıkarken cila şampuanı kullanmak da boyanın korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yıkarken fırça kullanmamanız tavsiye edilir. Bu yeni tip mikrofiber bez daha uygun ve doğru bir seçim olacaktır.
Pasta cila işleminde boya önce aşındırılır, sonra parlatılır. Ancak boya koruma işlemlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Boya koruma işlemi, boya tabakasının üst kısmına uygulanır. Bunun dışında diğer fark ise pasta cila işleminin tekrar süresidir.
Aracın orjinal boyası ve üzerinde var olan verniği dahi zamanla aşınır, zayıflar ve solar. Boya koruma işleminden sonra aracınız dış etkenlerden korunur ve çizilmez açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Boya koruma uygulaması ile aracınızın dış yüzeyinde şeffaf bir vernik cila tabakası oluşturulur.
Boya Koruma ile Seramik Kaplama Arasındaki Fark
Boya korumaya göre araca daha fazla parlaklık sağlamaktadır. Seramik kaplama araçlar kolay temizlenmektedir. Seramik kaplama araçlar çevresel etmenlere karşı daha dayanıklı olmaktadır. Seramik kaplama araç yüzeyine daha iyi tutunmaktadır.
Pasta araç durumuna bakılarak yapılan bir işlem olmakla beraber gereksinim görülmezse pasta yapılmadan direkt olarak cila yapılabilme olanağı bulunabilmektedir. Bilmemiz gerekir ki pasta cila işlemi, boya korumasını sağlayan veya önleyen bir sistem değildir.
İlgili 15 soru bulundu
Yılda bir kere araç pasta uygulaması yapılabilir. Bundan fazlası önerilmez. Cila ise bir parlatma işlemidir. Boya üzerinde daha parlak bir görünüm oluşturur ve boyayı dış etkenlerden koruyan bir tabaka sağlar.
Pasta cila fiyatları; kullanılan malzemeye, işçilik kalitesine ve hatta mevsime göre bile değişkenlik gösterir. 2022 yılında 500 TL – 2500 TL aralığında olan pasta cila fiyatları, 2023 yılı itibariyle ise ortalama 1000 TL ile 5000 TL aralığındadır.
En iyi kaput koruma filmi poliüretan içerikli kaput koruma filmidir. Poliüretan içerikli kaput koruma filmleri daha uzun dayanıma ve daha esnek yapıya sahiptir.
Sürekli şehir içi kullanıyorsanız, genelde kapalı garajda kalıyorsa aracınız Seramik kaplama yaptırmanız yeterli olacaktır. Araçla sürekli şehirler arası yol yapıyorsanız, aracınız sokakta kalıyorsa şeffaf koruma filmi (Folyo) daha mantıklı olacaktır.
Aracın gemiden, tırdan indirilmesi esnasında sürtme ile oluşan çizikler veya kötü hava şartları altında bekletilme sonucu oluşan vernik matlaşması gibi durumların çözümü olarak sıfır arabalara da pasta cila yapılabilir. Pastadan farklı olarak, aşındırmaya sebep olmadığı için sıfır arabaya cila her durumda yapılabilir.
Öncelikle koruma altına alınmış aracımızı doğru yıkamalı ya da yıkatmalıyız yani uygun şampuanla ve mümkünse microfiber bez yada eldivenle zira fırça yada kostik içerikli yıkama ürünleri korumanın ömrünü alıyor. (Maalesef fırçasız köpüklü yıkamada asit ve kostik içerikli maddeler bulunabiliyor).
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir. Boya Korumanın çeşitleri olduğu için wax, nano, veya seramik boya koruma çeşitleri uygulanabilir.
Boya koruma, çizik ve deliklerin giderildiği yüzeye uygulanan, parlaklık ve koruma sağlayan bir malzemedir. Elbette uygulanan üründen en iyi sonucu almak için yapılması gereken ilk işlem, düz ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek olmalıdır.
Dış etmenlere karşı daha dayanıklıdır. Özellikle film kullanılarak uygulanan boya koruma işlemleri 3-4 yıl kadar uzun süre dayanabilir.
Meguiar's ile birlikte “oto boya koruma sonrası araba yıkanır mı” sorusunun yanıtı kesinlikle evettir.
Evet, boya korumanın üstüne Netfer Paroto gibi silikon içermeyen, kaliteli bir cila atılabilir.
Seramik Kaplama Fiyatı 1.750 TL ile 6.500 TL aralığında seyretmektedir. Seramik Kaplama Fiyatı ve uygulama/ürün ile ilgili detaylı bilgilendirme için bize 0 312 446 37 36 numaralı telefondan ulaşabilir veya uygulama merkezimizi ziyaret edebilirsiniz...
Mostar Oto'da Seramik Boya Koruma uygulamaları sıfır araçlar için de uygulanabilir. Mevcut aracınızın boyası yeni iken yapılacak seramik boya koruma, aracınızı dış etkenlere karşı koruma sağlar. Ağaçtan damlayan reçineler, kuş pisliği, demir tozları aracınıza bu sayede zarar vermez.
Seramik Kaplamanın Faydaları
Zararlı uv güneş ışınları, asit yağmurları ve kimyasallara karşı boyayı korur. Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine karşı ciddi anlamda koruma sağlar. Sadece araç yıkama dışında ekstra bir bakım gerektirmez. Ani ısı artışı ve buzlanmalarda boya çatlamalarını engeller.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Ön Kaput Koruma
Saatte seksen kilometre ile sürüş halinde olan bir araç, havada görülen ya da görülemeyecek kadar küçük halde bulunan toz ve bunun gibi zerrecikler özellikle ön kaputta çizikler meydana getirmektedir. Bu çiziklerin önlenebilmesi için ön kaput kaplama yapılması uzmanlarca önerilmektedir.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Pasta cila uygulamaları, otomobilinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi geçici bir koruma etkisi de yaratır. Yüksek kalitedeki bir pasta malzemesi, aracınızın yüzeyini 1-2 yıl süreyle dış etkenlerden koruyabilir.
Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir. Bu nedenle mevsimden mevsime cila işlemi tekrarlanabilir.
Amatör araç sahiplerinin özellikle bölgesel çizikleri gidermek için pratik ve ekonomik bir yöntem olarak tercih ettikleri evde pasta cila yapımında Netfer ürünlerini kullanmalarını tavsiye ederiz. Bazı araç sahipleri arabalarına pasta cilayı kendileri yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri