Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır. Öte yandan, inatçı filmleri çıkarmak için bir otoklav kullanılabilir. Otoklavla yumuşatılan yalıtım filmi kolayca çıkarılabilir.
Yapışkan Temizlemenin Birçok Yolu Var
Araba camı yapışkan temizleme yöntemlerini; aseton, kolonya, beyaz sirke, ispirto, sıcak su ve deterjan kullanmak olarak sıralayabiliriz. Yapışkanın yaygınlığına göre yukarıda sıralanan malzemeler hafifçe kullanılabilir.
Filmden kalan artığı temizlemek için cama kolonyayı sıkın ve maket bıçağı yardımı ile kazıyın. Tertemiz çıkacaktır. Maket bıçağının ucunu kullanmayın tabii ki, tüm keskin yüzeyi kullanın bu işlemi yaparken. Filmi çok fazla isitmayin yoksa artık kalır.
Kir parçacıklarının filmi çizmemesi için temizleme suyu solüsyonunu düzenli olarak değiştirin. Yumuşak kauçuk çekçek, yumuşak bez veya süngerle silin. Herhangi bir aşındırıcı ya da yüzeyi çizebilecek keskin ürünler kullanmaktan kaçının. Aşındırıcı olmayan bez veya mendille camları nazikçe kurulayın.
En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Son olarak araba güneşte bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan film dirence zarar vermeden araba cam filmi kolayca çıkarılabilir. Araç cam filmi sökme işleminden sonra camlar sabunlu suyla silinmeli ve temizlenmelidir. Cam üzerinde tutkal kalıntısı kalırsa keskin bir aletle kazınmalıdır.
Cam filmin sökülmesinin ardından kalan yapışkan kalıntılar veya küçük cam filmi parçaları gibi artıklar, sabunlu su ve nemli bezlerle temizlenebilir.
Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla. Geçmiş olsun diyelim. Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak kireç lekelerinin temizliği için üretilmiş olan temizlik malzemeleri de kullanılabilir.
Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Camda kuru bir sünger kullanımı cam çizilmesine neden olur. Bu yüzden süngeri mümkün olduğunca ıslatmak gerekir. Süngerin ardından camın kuruması beklenir ve sonrasında cam temizleme spreyi her yerine gelecek şekilde sıkılır. Cam temizleme spreyi kuru bir bezle ya da gazete kağıdı ile silinir.
Temizlik için bir fısfısın içerisine sirke koyup camlara, musluklara sirke püskürtebilirsiniz. Ardından iz bırakmayacak bir bezle camları ya da muslukları silerek kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Genel olarak cam filmi ömrü, araç sahibinin filmi araçta tutacağından çok daha uzun sürecek şekilde tasarlanmıştır. Son 10 yıla bakıldığı zaman birçok cam film ürününü çok iyi bir performans gösterdiği bilinmektedir.
3 numara cam filminin ışık geçirgenlik oranı %55 tir. Yalnızca %40 ışık geçirgenliği olan 4 numara cam filmi ise sürücünün görüşünü çok kritik bir ölçüde engeller dolayısıyla bu tür cam filminin kullanımı yasaktır.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
Karbonat ve Su Karışımı: Karbonat doğal temizleyici olduğu için camdaki kaynak lekesi temizliği için kullanılabilir. Karbonat ve suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Daha sonra lekeyi yumuşak bir bezle silin.
Kapağı açtığınızda bu kısma kolaylıkla antifrizli cam suyunu koyabilirsiniz. Kışın ağzına kadar antifrizli cam suyu koyabileceğiniz bu bölüme yazın da oto cam silme suyu ya da yine antifrizli cam suyu koyabilirsiniz.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri