Söz konusu tiner, etkili bir ürün olduğu için hassas yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Araba camı yapışkan temizleme yöntemlerini; aseton, kolonya, beyaz sirke, ispirto, sıcak su ve deterjan kullanmak olarak sıralayabiliriz.
En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.
Boya lekesini cam yüzeylerden çıkarmak için tiner veya inceltici kullanın. Temiz bir bez veya pamuk pedi üzerine bir miktar tiner veya inceltici dökün ve boyanın üzerine uygulayın. Hafifçe ovun ve boyanın çözülmesini bekleyin. Ardından temiz bir bezle veya cam temizleme malzemesiyle yüzeyi temizleyin.
Nemli bulaşık süngerine fairy bulaşık deterjanını az olacak şekilde sık (bulaşık süngerinin yeşil tarafı olmasın camı çizebilir), cama iyice yedir, sonra nemli bezle silip bir kaç defa bezi durulayıp nemli şekilde iyice temizle, geçecektir.
İlgili 36 soru bulundu
Cam yüzeyler üzerinde meydana gelen yağlı boya lekeleri fazlalıklarını kazıyıcı yardımı ile düzgün bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca terebentin, neft veya tiner yardımı ile kalan boya lekelerini temizleyebilirsiniz.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
Selülozik Tiner Cama Zarar Verir mi? Tüm tiner çeşitlerinin boyasız camlarda, matlaşma ve solmaya sebep olduğu bilinmektedir. Boyalı bir cama selülozik tiner uygulaması yapılırsa yüzeydeki boya kolayca çıkabilir. Selülozik tiner cama zarar vermemekle birlikte cam üzerindeki büyük lekeler için kullanıma uygundur.
Sert yüzeylerde, tiner veya alkol gibi çözücüler kullanarak lekeyi çözebilirsiniz. Cam yüzeylerde ise cam temizleyici sprey veya sirke-su karışımı kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak kireç lekelerinin temizliği için üretilmiş olan temizlik malzemeleri de kullanılabilir.
Bunun için yapmanız gereken yumuşak süngeri ıslatarak camın kirlerini temizlemektir. Camda kuru bir sünger kullanımı cam çizilmesine neden olur. Bu yüzden süngeri mümkün olduğunca ıslatmak gerekir.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Aracın camlarını fısfıs su ile iyice silip kurulayın ve ASETONU gazlı beze biraz dökün ve ovalama şeklinde cama uygulayın az bir ovalamadan sonra hiç bir boya tanesi kalmadığını göreceksiniz..
Kurumamış yağlı boyanın camdan çıkarılması oldukça kolay bir işlem olmaktadır. Camda kurumamış olan bir yağlı boya lekesinin çıkarılması için sentetik tiner yeterli olmaktadır. Camda kuruyan yağlı boyanın çıkarılması için ise selülozik tiner ve boya sökücü kullanılmaktadır.
Söz konusu tiner, etkili bir ürün olduğu için hassas yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Tiner ev içi, dış cephe, mobilya, otomotiv dış yüzeyi, yağlı boya tablo boyalarının inceltilmesinde kullanılmaktadır. Tinerin leke çıkarma etkisi sayesinde boya ve vernik lekelerinin temizlenmesi için de tercih edilmektedir.
Tiner Nasıl Kullanılır? Tiner çeşitleri, boyanın inceltilmesi ya da tekstil sektöründe temizlik malzemesi olarak kullanılır. Söz konusu ürün, aynı zamanda boyanın etrafta leke yapması ya da malzemelerin temizlenmesi maksadıyla da kullanılabilir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Camdaki matlığı, silecek izlerini seryum oksit içerikli bir cam polish'i ile gidermeniz mümkün. Boya polishlerinde genellikle aluminyum oksit bulunur ve boyaya uygun, yumuşak bir aşındırıcıdır. Seryum ise cama uygun çok daha sert tanecikli bir aşınıdırıcıdır.
Camlarınızda ki çizikler eğer çok derin değilse kaliteli bir cam temizleyici ile ıslak bez yardımı ile silip kuruladıktan sonra sonuçlara bakabilirsiniz. Bu işlemler camınız üzerinde sonuç vermiyorsa, cam için üretilen ve çizik giderici kimyasallardan yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri