Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
Araç Pastası ile Far Temizleme
Hassas alanlar için ideal olan 1200'lük, 1500'lük ve 2000'lik su zımparaları, far yüzeyini ıslak tutarak ve ara ara silerek uygulanır. Zımpara işleminin ardından araba pastası yüzeye eşit oranda sürülür ve süngerli polisaj makinesiyle detaylı parlatma yapılır.
Sirke ve Su: Sararmış araç farlarını parlatmanın en popüler yollarından biri, sirke ve su karışımıdır. Bunun için, bir bardak sirkeyi bir bardak suyla karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine doldurun. Daha sonra, farları bu karışımla ıslatın ve bir mikrofiber bezle ovalayın.
Her evde bulunan sirke ve karbonat, temizlik işlerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle far temizliğinde de sonuç verir. 2 yemek kaşığı karbonatı 1 çay kaşığı sirkenin içine ekleyip iyice karıştırın. karışımı nemli bir bez ile farın üzerine yayın ve güzelce ovalayın.
Otomobil pastası ile far temizliği: Eğer farınızın yüzeyi çok kirli değilse hızlıca temizlemek için otomobil pastasını tercih etmek en doğru ve pratik yöntemdir. Arabanızın far yüzeyini otomobil pastasını sürdüğünüz bir bez ya da fırça yardımı ile ovalayarak temizleyin.
İlgili 43 soru bulundu
Diş Macunu İle Otomobil Farı Temizleme
Diş macununun nazik aşındırıcı etkisi sayesinde far camları üzerinde yer alan kılcal çizikler kolaylıkla giderilebilir. Diş fırçası ise köşe ve kenar kıvrımları gibi ulaşılması zor yerleri temizlemenize yardımcı olur.
Bunun içinde öncelikle farların üstü su ile ıslatılmaktadır. Daha sonra ise diş macunu fara sürülmektedir. Bir mikro fiber bez yardımı ile birlikte macun far yüzeyine ovalanarak yayılmaktadır. İşlem sonrasında ise tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir.
Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
Peki bu işlem nasıl yapılır? Kuru bez ile farın üzerine diş macununu uygulayın. Kirin çıktığına emin oluncaya dek, dairesel hareketler eşliğinde farı ovalayın. Farı su ile durulayın.
Far temizleme ilacı aracınıza zarar vermekten ziyade aslında aracınıza bakım yapan bir üründür. Farlarınızın uzun süre boyunca temiz kalmasını sağlar ve tozların, kirin, kalıntıların araç farlarına tutunmasını engelleyecek özel bir formüle sahiptir.
Far temizleme seti içerik bakımından farklılık gösterse de setin içinde genel olarak; far temizleme spreyi veya losyonu, pasta, zımpara kağıdı, ısıtıcı cihaz, huni şeklinde başlık, mikrofiber bez ve eldiven bulunur.
Genel olarak profesyonel olan far temizleme hizmetlerinin fiyatlarını; deneyim süreleri belirler. Ortalama olarak profesyonel far temizleme fiyatları 110 tl ile 280 tl arasında olur. Fiyatlarda tek farın temizlenmesi işlemlerinde daha uygun bütçeli olur.
Farlardaki yıpranmış tabakayı tıraşlayıp parlatmak için farlara pasta cila yapılabilir.
Çamaşır Suyu Yöntemi
Çamaşır suyu ile far temizle işlemi biraz riskli bir uygulamadır. Sıvıyıfarın sadece iç kısmına uyguladığımızda istediğimiz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz.
Sirke ve karbonatı karıştırıp far yüzeyine uyguluyoruz. Bez ile farın tüm yüzeyine yaydıktan sonra işlemi tekrarlıyoruz. Etkili olması için bu işlemi birkaç kere uyguluyoruz. Son olarak silme işlemini gerçekleştiriyoruz.
Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Temel olarak, sarı far camınızı eski haline getirmek için, zımpara kağıdı ve bileşik kullanarak o eski oksitlenmiş sarı plastik tabakasını camdan çıkarmanız gerekir. Düşük taneli zımpara kağıdıyla başlayıp, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için daha yüksek kum derecelerine geçerek bunu yapabilirsiniz.
Şimdilerde favori uygulamam aseton. Biraz riskli bir ürün ama far camınızda çatlak ve derin çizik yoksa lekeleri çıkartmak için birebir.
Far temizleme uygulaması yapılacak olan aracın ilk önce farlarının etrafı maskelenir. Sonrasında setin içerisinde bulunan zımparalardan 500 numaralı zımpara ile sulu bir şekilde ortalama 5 dakika zımparalama işlemi yapılır.
Farların dış bölgesini temizlemek veya far içi temizliği yapmak hayati önem taşıyabilir. Özellikle yol mesafesini ve yol görüşünü daha iyi noktaya taşımak adına, farların her zaman gerekli bakım ve kontrollerden geçmesi gerekir. Bazen farlar çok iyi çalışsa bile sadece kirlenmenin etkisiyle randımanı düşebilir.
Diş macunu ile far temizleme
Biraz şampuanı suyla karıştırın ve bir sprey şişesine koyun. Sonrasında farları iyice temizleyin ve kurulayın. Farların belirli bölgelerine veya temiz bir beze diş macunu sürün. Daireler halinde ovalayın ve farın her yerine ulaştığınızdan emin olun.
Farlar sıfır zımparayla zımparalanarak üstünde oluşan kirli tabakadan arındırılır. Pasta işlemi ile yüzey düzeltilir ve parlatılır. Son olarak cila yapılarak aracın farları pürüzsüz ve ultra parlak hale getirilir.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Far restorasyonunda UV Kaplama yapılmadan sadece parlatma yapılır ise ham bir polikarbon elde etmiş olursunuz. Farınızın üzerinde sıfır koruma olur. Bunun sonucunda zamanla polikarbon üzerinde kılcal çatlaklar oluşmaya başlar. Bu çatlama far boyunca küçük çatlaklara neden olur.
Hava deliklerinin açık olduğundan emin olmak gibi, Far camlarındaki buğunun gitmesine yardımcı olabilir. Ayrıca farı komple söküp, tüm elektrik bağlantılarından ve ampullerden kurtulduktan sonra far camına saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutarak yoğuşmanın gitmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri