Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araba giderken neden gaz yemez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araba giderken neden gaz yemez?

Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoekspertizsultanbeyli.org

Araba yolda giderken neden gaz keser?

Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Araba gaz yemiyorsa sorun nedir?

Yakıt içinde kirlilik, filtre ve pompa tıkanması bu arızanın başlına nedenleri arasında sıralanabilir. Yukardaki sorunların dışında birde eğer aracınız benzinli ve LPG montajı yaptırmışsanız LPG ayarının bozukluğu, beyin arızası, enjektör arızası gibi başlıca nedenlerde olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proelit.com.tr

Araba neden gaz yemez duman atar?

Araba Gaz Yemiyor Siyah Duman Atıyor

Araba gaz yemiyor ve siyah duman atıyorsa yakıt sisteminde sorun olduğu anlamına gelir. Benzin motorlu araçlarda sağlıklı bir yanma olmadığı için araç gaz yemez ve silindir içerisindeki yakıt yanmadan dışarı çıktığı için araç siyah duman atar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabanakit.com

Bir motor neden gaz yemez?

Motosikletinize yeterli yakıt gitmediği zaman gaz yememe sorunu ortaya çıkar. Eğer motor, depodan yeterli yakıtı çekemiyorsa yapmanız gerekenler çok basit. Depodan başlayıp, yakıt hattını kontrol etmelisiniz. Yakıtın gitmesini engelleyecek noktayı bulup tamir ederseniz motosikletinizin çalışmasında bir sorun kalmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç Gaz Yemiyor Sebebi Nedir - Araç Neden Gaz Yemez - Araç Gaz Yememe Sorunu

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Araba gaz yemiyor ne yapmalıyım?

Aracınızın gaz yememe durumunda öncelikle aracınızı LPG den çıkarıp benzine geçiriniz. Daha sonra aracınız yakıt olarak benzinden kullanırken aracınızın performansını değerlendiriniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Motor boğulması neden olur?

Araçlarda boğulma silindirlere çok fazla yakıtın girmesi sonucunda oluşur. Araca giren fazla yakıt sıkışır ve aracı da sıkıştırmış olup motorun boğulmasına neden olur. Araba boğulur ise ateşleme yapmaz ve çalışamaz duruma gelir. Boğulan bu araç bujilerin ıslanmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoyedekmarket.com

Egzozdan beyaz duman neden atar?

Beyaz duman çıkması

Bu dumanın su buharı gibi ince şekilde çıkması normal kabul edilir. Ancak duman çok beyaz ve yoğunsa dikkat edilmelidir. Bu yoğun ve çok beyaz duman genellikle silindir blok contası hasarı, silindir bloğunun çatlaması veya silindir kapak hasarından dolayı kaynaklanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 10numarafiat.com

Araba gaza basınca neden siyah duman atar?

Araç gaz pedalından aldığı tepkiler ile hava yakıt karışımını ayarlar. Ani hızlanmalar veya gaza basınca arabanın siyah duman atması tipik bir yakıt yanma problemidir. Aniden gönderilen fazlaca yakıt ve havanın bir kısmı tam olarak yakılmadan atılır ve bu durum siyah duman olarak açığa çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolcu360.com

Araç gaza basınca neden siyah duman atar?

Motora – gaza çok fazla yüklendiğiniz zaman, gaz hava ile bütünleşmektedir. Bu da arabanın siyah duman atmasına sebep olur. Yakıtınızı değiştirseniz bile, motorunuza ne kadar fazla yüklenirseniz yüklenin, aracınızdan siyah duman çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Araçta tekleme neden olur?

Tekleme; motorun yanma odasında gerçekleşen ateşlemenin yanlış zamanda meydana gelmesi ya da bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye sebebiyet veren ateşleme sorunları; bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini ya da distribütör kapağı ile ilgili olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Dizel motor gaz yemiyor neden?

Arkadaşlar “dizel araba 3000 devirden sonra gaz yemiyor” konusunda da alttaki arızalar oluşmuş olabilir. Yakıt filtresi tıkanmış olabilir. Yakıt hattında hava veya kir birikimi olabilir. Yakıt tankı düşük seviyede veya boş olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otodelisi.com

Gazlı arabada gaz biterse ne olur?

Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. sırali sistemse benzine otomatik gecer benzin deposu da boş ile yokuş aşşagı serbest birakabilirsin . belimize ip bağlayıp arabayı çekiyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Gaza basınca tekleme neden olur?

Araba Gaza Basınca Neden Tekler? Eğer aracınız özellikle çalıştığı esnada ve gaza basıldığında tekliyorsa sorunun kaynağına yönelik ihtimaller daha aza inmiş demektir. Bu durumun en yaygın nedenlerden biri, bujilerin aşınmış olmasıdır. Bujiler aşındığında, yakıtı tutuşturmak için yeterli kıvılcımı sağlamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Gaz kesintisi neden olur?

Dağıtım şirketi; sadece, doğal gaz kaçağı, güvenliğin ciddi bir risk altında olması ile doğal gazın kalitesi, basıncı ve diğer özelliklerinin can ve mal güvenliği açısından tehlikeye neden olması durumlarında doğal gazı kesebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armadas.com.tr

Araç rampada neden çekmez?

Kalitesiz yakıt kullanımı, yağ değişimi yapılmaması ve aracın düzenli bakımlarının yapılmaması gibi durumlar aracı çekişten düşürebilir. Gaz ayarı olması gereken durumda değilse, ateşleme sistemi düzgün bir şekilde ateşleme gerçekleştirmiyorsa bu sorunlar çekişi ciddi şekilde etkileyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Enjektör arızası duman atar mı?

Yakıt Sistemi Arızaları

Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yağ yakan aracın duman rengi nedir?

1Mavi Duman

Yanan motor yağından kaynaklı olarak araçta mavi duman görülür. Sebebi ise supap contalarının ya da segmanların aşınmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yağ yakan araba siyah duman atar mi?

Eğer aracınız yağ yakıyorsa siyah duman değil mavi duman atar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Conta yakan araba duman atar mı?

Motor çalışırken egzozdan yoğun beyaz duman:

Araç conta yakması belirtileri arasından bir diğerinde ise yanma odasına giren soğutma sıvısı tutuşacak ve egzozdan beyaz duman üretecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Egzozdan siyah duman çıkarsa ne olur?

Siyah duman, yakıt geri dönüş hattında tıkanıklık ve enjektörlerin sorun yaşamasının habercisi olarak görülüyor. Bu ihtimalin dışında aracınız, sızdırma ve damlama ile silindir subap sisteminde kuruma oluşması gibi problemler de yaşıyor olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unicosigorta.com.tr

Egzozdan gri duman çıkarsa ne olur?

Araba neden gri duman atar? Turboya sahip araçlarda turbo bağlantılı nedenlerden kaynaklanır. Turbonun yağ yakması sonucunda daha çok griye yakın bir renkte egzozdan duman çıktığını gözlemlemek mümkündür. Yağ eksiltme ve çekişten düşme gibi belirtileri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yedpama.com

Motor bitik olduğu nasıl anlaşılır?

Aracın motorunun bittiğini nasıl anlarız?
  1. Arabanın yağ çubuğundan duman gelmesi.
  2. Yağ koyma bölümünde köpük oluşması
  3. Egzozdan yoğun dumanın.
  4. Motor bölümünden değişik gürültülü sesleri gelmesi.
  5. Araçtaki yağ renginin ve kıvamının bozulması

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birsaylibadiyebcs.com

Motorun arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

Arızanın boyutuna ve tam olarak nerede yandığına bağlı olarak motor arızası çeşitli renklerde yanar. Motor arızası sarı veya kırmızı yanabilir. Aynı zamanda sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir. Motor arıza lambanız yanıyorsa en yakın yetkili oto servise giderek sorun daha da büyümeden çözmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimoto.com

Motoru çok zorlarsak ne olur?

Eğer araç 3000 devrin üzerinde için çok fazla durursak çok yakar, motoru da çok zorlar. Yani bir aracı ne kadar zorlarsanız aracın motoru o kadar eskiyecektir. Eğer arabayı sakin bir şekilde kullanılırsa herhangi bir bozulma veya aksamada da bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr
Önceki makale
Likit yutmak zararlı mı?
Sonraki makale
Mantar neden tekrar eder?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT