Kiralama süresi günlük kiralamalarda en az 1 gün yani 24 saat, aylık kiralamalarda ise 30 gündür. Adrese Araç Teslim Etme ve/veya Adresten Teslim Alma: İstenilen adrese araç teslimi veya istenilen adresten araç teslim alma hizmeti ek ücrete tabidir.
Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.
1 aylık araba kiralama ne kadar? Türkiye'de 1 aylık araç kiralama fiyatı ne kadar sorusu da en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Türkiye'de manuel vites araçların aylık kiralama fiyatı 14.000 TL'den başlarken, otomatik vitesli kiralık araç fiyatları 15.500 TL gibi bir fiyata sahip.
Standartlara bağlı olarak kiralama hizmetleri asgari durumda 24 saat süreyle sunulmaktadır. Yani 1 gün süreyle alacağınız hizmetler koşulunda gün içerisinde 14.00 gibi bir saatte kiralama işlemini başlatırsanız, ertesi gün 14.00 saatinde kiralama hizmeti sona erecektir.
Alt sınıf araçlarımızda günlük 200 km sınırlı. Km aşımlarında her 10-100 KM'de 500 TL ile ücretlendirilir. Orta sınıf araçlarımızda günlük 200 km sınırlı. Km aşımlarında her 10-100 KM'de 800 TL ile ücretlendirilir.
İlgili 25 soru bulundu
Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor
En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
Kapsamı Nedir? Kısa dönem araç kiralama, istenilen sayıdaki aracı bir aydan 12 aya kadar kiralama işlemine deniliyor.
Araç Kiralamada Muhasebe Kaydı Nasıl Yapılır? Araç kiralama muhasebeleştirme kapsamında söz konusu harcamaların en fazla yüzde 70'i gider olarak gösterilebilir. Yapılan harcamaların yüzde 30'luk bölümü, “kanunen kabul edilmeyen gider” olarak binek araç muhasebe kaydına işlenebilir.
1. Dakikalık Araç Kiralama Hizmeti Nedir? Dakikalık araç kiralama hizmeti, adından da anlaşılacağı üzere, otomobilin kullanıldığı dakikalara göre ücretlendirme yapılan bir araç paylaşımı modelini ifade ediyor. Bu sistemde fiyat tarifesi, araç paylaşımı hizmetini sunan şirket tarafından önceden belirleniyor.
Araç kiraladığınız şirkete haber verdiğiniz durumlarda kiralık aracınızla şehir dışına çıkabilirsiniz. Hatta yalnızca şehirler arası gidiş yolculuğu için araç kiralamanız gerekiyorsa farklı şehirlerde şubeleri olan bir firmadan aracınızı kiralayarak aracı başka bir şehirde teslim etmeniz de mümkün.
Enuygun'da nasıl araç kiralayabilirim? Enuygun'dan araç kiralamak için web sitemizi kullanabilirsiniz. Kiralık aracınızı almak istediğiniz noktayı, alış ve bırakış tarihini girdikten sonra farklı araç kiralama firmalarının tekliflerini karşılaştırabilir, size uyan aracı seçerek güvenle kiralayabilirsiniz.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Kiralama işlemlerinde yakıt ile ilgili olarak bu kural göz önünde bulundurulursa, eksik yakıt seviyesi durumunda yakıt bedeli ve bu bedelin yüzde 25 fazlası kadar hizmet bedeli kiracıya yansıtılır.
19-21 yaş aralığında ve 1 yıl ehliyet sahibi olan kişiler Genç Sürücü ücreti ödeyerek ekonomik gruptan araç kiralayabilmektedir.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Uzun dönem araç kiralamalarında, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi kiralama yapan şirketler tarafından değil, filo firması tarafından karşılanıyor. Kurumlar Vergisi ise kiralık araç ücretlerinin şirket gideri olarak gösterilmesi sebebiyle indirimli olarak ödeniyor.
Kiralamada ise yüzde 75 ile ekonomi sınıfı tercih edildi. Araç kiralama platformu Miniyol.com, 2022 yılına ait kiralama verilerini sektör ile paylaştı. Buna göre ortalama günlük kiralama bedeli 245 liradan yüzde 61 artışla 395 liraya çıktı. Kiralamada ise yüzde 75 ile ekonomi sınıfı tercih edildi.
Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Araç kiralamanın avantajları arasında ilk sırada elbette maliyet geliyor. Bireysel bir kullanıcı olarak dönemsel araç ihtiyaçlarınızda kiralama yöntemini seçmeniz, ödeyeceğiniz ücretten dolayı avantajlı. Araba satın almak için yeterli bütçeniz yoksa hem peşinat vermek hem de kredi çekmek durumunda kalırsınız.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Ek sürücü; aracı kiralayan kişi dışında aracı kullanacak biri veya birileri var ise satın alınmak zorundadır. Bir araç için en fazla 5 adet ek sürücü tanımlanabilir. Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dâhilinde kiralama yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri