B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
Kestane balı günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Kestane balını doğrudan tüketebileceğiniz gibi, bitki çayı gibi içeceklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Ancak kestane balını tatlı veya içeceklere sıcakken değil, ılıdıktan sonra eklemeniz gerekir.
6-KURU ÖKSÜRÜK (gıcık): 1 Yemek kaşığı ORGANİK KESTANE BALI´na yarım limonu sıkın ve öksürük nöbeti geldiğinde 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun ve akşam yatarken de 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun üstüne bir şey yiyip içmeyin veya büyük bir turp alın kabuğunu ince bir şekilde soyun ve sonra turpunuzun içini vazo misali oyun ...
Kestane balı, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Özellikle kış hastalıkları diyebileceğimiz grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlara hızlıca çözüm oluyor. Bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor, balgam söktürücü bir etki gösteriyor.
İlgili 17 soru bulundu
Özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyucudur. Boğazda ve idrar yollarında oluşan enfeksiyonlara iyi gelir. Kestane balı öksürüğe iyi gelir mi sorusunun yanıtı ise evet; kuru öksürüğü keser. Güçlü bir antioksidandır.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Kestane balı, antioksidan yani vücuttaki oksidatif süreçleri durduran bir nevi paslanmayı önleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle akciğer hastalıklarına iyi gelebilir. Bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Mineral ve demir bakımından oldukça zengin olan Kestane Balı , B ve C vitaminleri ses kısıklığı, öksürük, bronşit, boğaz ağrısı, sinüzit, prostat ve soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
Kestane Balının Özelliği :
Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır.
En iyi kestane balı rengi koyu kahverengi olur. Koyu renkli bal çeşitlerinde genellikle şeker, demir, bakır, potasyum, kalsiyum gibi mineraller çok daha fazla bulunur. Kestanenin içeriğindeki mineral, protein ve enzim arttıkça rengi de koyulaşır. Hakiki kestane balı, en çok tat ve renk bakımından farklılık gösterir.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Bal, tercihen cam kavanozlarda saklanmalı ve kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalıdır. Bal, güneş ışığından ve sıcaktan korunmalıdır. Bal, buzdolabına konulmamalı ve aşırı soğuktan da korunmalıdır. Bal, için en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
Kestane balı, bu sebepten dolayı balı sıcak olmayan bir ortamda (serin, karanlık) muhafaza etmeniz tavsiye edilir. Doğrudan gün ışığı alan bal bozulmaya başlar. Ayrıca unutmamak gerekir. Balın kapağı açık bırakılırsa nem alır ve tadı acılaşır.
Uzun yıllar hakiki balın donmadığı düşünülmekteydi. Ancak gerçek bal yemek isteyenlerin bal donar mı sorusunun cevabı: hakiki bal donar.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kişiye özel ölçülerle tüketilmesi önemlidir. tüketmek mümkündür. Vücudumuza yararı saymakla bitmeyen Balparmak kestane balı Migros Sanal Market'te!
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
Rengi koyu kıvamı gevşek olan kestane balı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra öksürük, astım, bronşit ve nefes darlığı gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde etkili olduğu için ''Doğal Antibiyotik'' olarak da adlandırılıyor.
Kestane balının prebiyotik aktivitesi: çok yüksek değil, akasya balından daha yüksek. Kansızlığa karşı faydalıdır.
Kestane balı da bunlardan biri. Bu bal türünün doğal antibiyotik olarak adlandırıldığının altını çizen Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, kestane balının karaciğer hasarını tedavi ettiğini de söyledi.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Bal doğal öksürük kesicidir. Ilık limonlu su içmek. Yatmadan önce mentollü veya ballı boğaz pastili almak. Nane-limon, zencefil, kekik, zerdeçal veya hatmi kökü gibi bitki çayları içmek.
En iyi bal sıralaması yapılacak olursa başlıca olarak Meşe Balı (siyah bal), Anzer Balı, Kestane Balı, Ihlamur Balı gibi seçenekler sayılabilmektedir. En iyi bal çeşidi olarak da yine Meşe, Anzer, Kestane gibi türlerin adı sıklıkla doktorlar tarafından tavsiye edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri