Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araba kullanırken vites neye göre değiştirilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araba kullanırken vites neye göre değiştirilir?

Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000'e geldiği anda vites değiştirmeliyiz. Eğer acemi bir şoförseniz bu konunun sizin için çok daha önemli olduğunu unutmayın. Araba 1. Viteste kalkar ve hemen sonrasında 2. Vitese takmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araba hangi devirde vites değiştirilir?

Vites Değiştirirken Devir Saati Kaç Olmalı? Motorun zorlanmaması ve yakıt tasarrufu için vites değiştirme işleminin belli bir devir saatinde yapılması gerekir. Bu seviye dizel araçlar için 2000-2500 devirdir. Benzinli araçlarda ise vites değişikliği 2500-3000 devir arasında yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

3 vitesten 1 vitese geçilir mi?

Normalde geçmemesi gerekiyor ancak aracın sürüşünde motor sesinde bir fark yoksa bir problem olmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Vites değişimi nasıl olmalı?

VİTES GEÇİŞİ-HIZ İLİŞKİSİ

Öncelikle vites geçişlerini doğru devirlerde yapmak gerekir. Örneğin 50 km hızda 4. ya da 5. vitese çıkmış olmak gerek. Motor devri yaklaşık 1000 d/d'ye düştüğünde 1. vitese geçip, dizel araçlarda 2000 d/d ve benzinli araçlarda 2400 d/d devirde vites yükseltmek ideal olandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoby.online

Araba hareket halindeyken vites nasıl değiştirilir?

Hareket halindeyken vites düşürmek için her zaman olduğu gibi debriyaja bas, gaz pedalını bırak, vitesi küçült (örneğin, üçten ikiye) ve gaz pedalına basarken debriyajı bırak. Tamamen dur. Tamamen kontrollü bir şekilde durmak için, birinci vitese gelene kadar sıralı bir şekilde vites düşür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikihow.com.tr

VİTES NE ZAMAN VE NASIL DEĞİŞTİRİLİR? DEVİR VİTES İLİŞKİSİ

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 vitesten 2 vitese nasıl geçilir?

1.vites için boş konumdan vites topuzunu kendimize doğru çekerek ve öne iterek alınır. Yine vitesi yükseltmek için debriyajın sonuna kadar basılır, 2. vitese geçmek için vites topuzunu kendimize doğru bastırarak düz bir çizgi halinde aşağı doğru çekeriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engindireksiyondersi.com

Frene basmadan vites değiştirilir mi?

Otomatik Şanzıman Neden Vites Atmaz? Öncelikle otomatik şanzımanlı bir araçta frene basmadan vites değiştirilmez. Yani park modundan hareket moduna, ileri hareket modundan geri moduna geçmek için frene basmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Debriyaja basmadan vites değişir mi?

Debriyaja basmadan vites değiştirmek motora zarar vermez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: motosiklet.net

Yokuş yukarı çıkarken vites kaçta olmalı?

Bu aracın çekiş gücüyle alakalı bir durumdur. Eğer ki siz yokuşta duran bir aracı kaldırmak istiyorsanız bunun için aracın birinci viteste olması gerekiyor. Fakat seyir halindeyseniz aracın devrini düşürmeden vitesin ayarlanması gerekir. Eğer ki çekiş gücü 2. viteste zorlanmıyorsa bu iyi bir tercih olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pedalboxturkiye.com

U dönüşü hangi vitesle yapılır?

Hiçbir koşulda debriyaj+fren yapma, sadece duracağın zaman yapmalısın. Viraja 2. viteste girebilirsin, sorun olmaz. Daha sonra zamanla araca alışırsın ve 3. vites bile sana yavaş gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Hangi viteste hangi hızla gidilir?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar:

1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozeldireksiyonkursu.net

Vites küçültürken debriyaj nasıl bırakılır?

hafif hafif gaza bascan.. yani debriyajdan ayağını kaldırmaya başladın,yavaşca da gaza dokunacan.. debriyaj pedalından ayağını tamamen çektiğinde gaza biraz daha yüklen.. Hafif gaz verirsen ayağını debriyajdan çekerken kavramaya yakın çok daha sarsıntısız geçiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Vitesi 1 den 4 e atarsak ne olur?

Tam tersi durumda (1'den 4'e atarsanız), yine sonuç duruma göre değişir. Devir yüksekse hiçbir sıkıntı olmadan 4. vitese geçersiniz ve seyrinize devam edersiniz. Devir düşükse motor devri çok düşeceğinden motor tekler, araç stop eder ve uzun vadede şanzıman ve debriyaja hasar/yük bindirilmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Vites değişimi yaparken gaza basılır mı?

Debriyajı çektiğinde tekerlekle motor ayrılır. Tekerleğin hızı motorun hızından farklı olur. Vites değiştirdikten sonra ikisinin hızı birbirine yakınken debriyajı bırakarak tekrar motoru tekerleğe bağlamak gerekir. Bu yüzden vites azaltırken hafif gaz açılır, vites arttırırken gaz kapatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: motosiklet.net

Araba dururken vites kaçta olmalı?

Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli. Sonrasında ayak frenden çekilip sadece el freni ile dururken P konumuna vites alınmalı.Böylece vites dişlileri zarar görmez ve şanzımana boşa yük binmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Uzun yolda kaç devirle gidilir?

Uzun yol yolculuklarınızda devir saatinizi 1.800 – 2.500 devir aralığında tutmak maksimum yakıt verimliliğini sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: miniyol.com

Yokuş çıkarken debriyaja basılır mı?

Yokuşta araba kaldırılacaksa ve araç manuel vitese sahipse öncelikle hem frene hem de debriyaja basılması gerekir. Frene ve debriyaja basıldığı sırada vites 1'e getirilir ve ayak fren pedalından çekilip gaza basılarak kavrama sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kırmızı ışıkta araba nasıl durdurulur?

Kırmızı ışıklarda aracımızı genellikle viteste tutup debriyaj ve fren ile bekleme yapmasını sağlarız. Ancak buna gerek yok. Bacak kaslarınızı yıpratmanın yanı sıra debriyaja da gereksiz bir yük bindirirsiniz. Aracınızı boşa almak ve sabit tutmak için el freni yöntemine başvurabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Rampa çıkarken debriyaja basılır mı?

Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: farksurucukursu.com

Frene basmadan önce debriyaja basılır mı?

önce debriyaj mı önce fren mi? EMRE KÖKSAL - YouTube. 1. 2. ve geri viteslerde önce debriyaja basılır hemen sonra fren kullanılır durmak için. 3-4-5. viteslerde ise önce frene dokunulur ara hakimiyetimiz altına alınır ve hemen sonra debriyaja sonuna kadar basılır yani önce fren sonra debriyaj sıralaması....

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Durmak için debriyaja basılır mı?

Fren yapmak veya durmak istediğinizde, debriyaj pedalına basarken yavaşça durmayın. Debriyaj pedalına bu şekilde basmak, gazı kullanmanıza engel olur. Viraj dönüşlerinde aracınızın dönüş hızına uygun viteste olduğundan ve ayağınızın debriyaj pedalından çekildiğinden emin olun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bigemsurucukursu.net

Araba kullanırken dönüşlerde debriyaja basılır mı?

Dönerken debriyaja basılmaz arkadaşlar , aracın kontrolünü kaybedersiniz. Uzun yolda, dönerken yani virajlarda: 1) Viraja girmeden önce vites küçültülür , viraj içinde değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Vitesi P ye alırken frene basılır mı?

Araç park aşamasını tamamlamanın ardından fren yardımı ile araç durdurulmalıdır. Hemen ardından vites P konumuna getirilmeli ve ardından el freni çekilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetas.com.tr

Ilk önce el freni mi vites mi?

Otomatik araçlarda el freninin; kalkış esnasında, ayak frene basılıyken, vites herhangi bir hareket ayarına getirildikten sonra indirilmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hedeffilo.com

Vites atarken frene basılır mı?

Vites üzerindeki harflerin ne anlama geldiğini, bu harflere bağlı olarak yapılacak bazı hareketleri bilmek ve uygulamak otomatik vitesli araba kullanmak için yeterli. D, 2 ve L pozisyonları dışında vites konumu değiştirirken mutlaka frene basmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.kolayoto.com
Önceki makale
Cebrail Allah'ı gördü mü?
Sonraki makale
Yönetim ve etik nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT