Yıkamaya Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının, Aracınızı ılık su ile yıkayın, normal şartlarda bu Sıçak suyu normal ev koşullarında sağlamak kolay olmayıp ama en azından çok soğuk suyla da araba yıkamamaya dikkat etmeliyiz.
Temizlik ürünlerinde dikkat edilecek noktalar
Bunun yanında ev tipi temizlik maddeleri su ile durulanması gereken maddelerdir. Ancak araç içi temizliğinde su kullanılmadan temizlik yapılmalıdır. Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.
İlgili 31 soru bulundu
Araba temizliği için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kabartma tozu karışımıdır. Temizlik açısından önemli bir yere sahip olan kabartma tozunu yaklaşık 4-5 litre su içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile arabanızı silerek temizleyin.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Bulaşık Deterjanıyla Araba Yıkanırmı ??
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
“Aracınızın içini temizlerken asla çamaşır suyu kullanmayın”
Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca, parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar verebilecek amonyak bazlı ürünlerden kaçınmalısınız.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Bazı araç yıkama malzemeleri aracınızın yüzeyini çizeceği için aracınızda istemeyeceğiniz bir görüntüye neden olabilir. Yıkama fırçaları, bazı bez türleri veya süngerler araç yüzeyleri için uygun değildir. Araç yüzeyine uygun olmayan yıkama malzemeleri aracınıza zarar verebileceği için sorun yaşamanıza neden olur.
ARAÇ KOLTUKLARI TEMİZLİĞİ Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını araç koltuklarına da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yöntemle aracınızda gün içinde biriken kokulardan ve kirden kolayca arındırabilirsiniz.
İyi bir süngerle yıkarsanız fırçadan kat kat iyi olacaktır süngerin suya girince kum tanelerini bırakmaması süngerin kötü olması demektir. Fırça eğer arabada çamur vs. varsa kolay çıkartır ancak çıkartana kadarda arabanın boyasına zarar verir kılcal çizikler oluşturur.
Mikrofiber bezi veya yıkama eldivenini sabunlu suya daldırdıktan sonra daha önce suyla yıkadığınız boyalı yüzeyleri hafifçe ovalayarak temizleme işlemine geçebilirsiniz. Boya üzerinde çiziklere neden olmamak için fırça kullanımından kaçının. Aracın yüzey temizliğini yaparken yukarıdan aşağıya doğru hareket edin.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Bu küçük ipucunun sırrı saç kreminin lanonin içermesi. Ayrıca bu sayede yağmur suları aracınızda iz bırakmayacak, akıp gidecektir. Bir başka Araba Parlatmanın Püf Noktası durulama suyuna biraz sirke koymaktır. Böylece suyunuzun kireci arabada iz bırakmayacak, aracınız ilk günkü gibi parlayacak.
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak bırakılması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi boyanın yıpranmasına, çizilmesine, matlaşmasına ve renginin solmasına neden olur.
1- Arabanızı yıkarken saç bakım kremi kullanın. Kremin içindeki madde, arabanızda cila etkisi gösterecek ve parlamasını sağlayacaktır.
Yıkamaya Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının, Aracınızı ılık su ile yıkayın, normal şartlarda bu Sıçak suyu normal ev koşullarında sağlamak kolay olmayıp ama en azından çok soğuk suyla da araba yıkamamaya dikkat etmeliyiz.
Beyaz cif, mermer tozu içerir ve araç boyasında ağır aşındırıcı etkisi yapar. Boyayı inceltir ve kılcal çizik oluşturur. Yani zararlıdır.
aman ha, kesinlikle yıkama. içinde çamaşır suyu vardır o tip deterjanların. bir iki yıkama sonrasında boyaya zarar verirsin. onun için boyaya zarar vermeyen özel kimyasallar vardır.
Aracınızın çalışmaya devam etmesi için düzenli bakımını yapmak önemlidir. Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
Gelelim herkesin merak ettiği o soruya. Lastik parlatıcıları lastiklere zarar veriyor mu? Bu soruya üzülerek “evet” cevabını vermek istiyoruz. Çünkü lastik parlatma işlemi, araç lastiklerinizin ömrünü kısaltıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri