Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar. Arabayı park ederken veya kapıyı açarken sürtme sonucu oluşan küçük izler ve sürtme lekeleri eğer çok ağır seviyede değilse lokal pasta cila uygulaması ile giderilebilir.
kardeş bi beze benzin sür ve sil anında geçer. Sankın tiner falan deneme arabanın boyasına yazık olabilir. Benzinle yaparsan hiç bir sorun olmaz. kardeş bi beze benzin sür ve sil anında geçer.
Genel bir cevap vermek gerekirse, pasta cila yüzeydeki ince çizikleri ve lekeleri gidermede oldukça etkilidir. Ancak derin çizikler için aynı sonucu vermez. Özellikle otopark kazaları, anahtarla oluşan ince çizikler veya ağaçların sürtünmesi sonucu oluşan lekeler gibi yüzey hasarlarında pasta cila oldukça etkilidir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Pasta çizikleri giderir, cila ise parlaklık ve boya koruma sağlar.
İlgili 24 soru bulundu
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar. Arabayı park ederken veya kapıyı açarken sürtme sonucu oluşan küçük izler ve sürtme lekeleri eğer çok ağır seviyede değilse lokal pasta cila uygulaması ile giderilebilir.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
WD 40 in fiyatına bir çizik giderici alınıp zift ve diğer lekelerle birlikte kullanılır.Neden macera arıyorsunuz ki? :) mevcut çizikleri gidermiyor, diğer aracın sürtünmesinden kaynaklı boya yada plastik izlerini çıkarıyor. bunu 0,50 kuruşluk nano silgi ile, tiner ile, arapsabunu ile vs vs tümüyle çıkarabilirsiniz. .
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Boyalı tampondaki çizikleri gidermek için pasta uygulaması işe yarayacaktır. Ancak boyasız, siyah, düz plastik tamponlardaki çizikleri gidermek için pasta ile uygulama yapmak doğru bir tercih olmayacaktır. Düz plastik tamponlardaki beyaz sürtme izleri, plastik parlatıcı kimyasallarla temizlenebilir.
Araçta oluşan çizikler hem görüntüye bozar hem de aracın değerini düşürür. Kaportada oluşan çiziklere müdahale edilmezse çizik giderek derinleşecektir. Araçta çiziklerin oluşma nedenleri ise farklılık gösterecektir.
Sanırım şimdi sorunuza daha doğrusu sorununuza gelebiliriz. Sanırım bu hemen herkesin sorunuz. Fırça ile yıkama bunun başlıca sebebi iken, otoyol hızlarında uçuşan tozlar da zamanla bu fenomene yol açmaktadır. Kesinlikle ince partiküllü bir pasta ve ardından cila sorununuzu muhtemelen çözecektir.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir.
Çoğunlukla boya inceltici olarak kullanılan tiner aslında aynı zamanda iyi bir boya temizleyicisidir. İşlemde boya temizlemek için üretilen sentetik tinerleri tercih etmek yerinde olur. Selülozik tinerlerin zarar verebilme ihtimaline karşılık sentetik tinerler daha güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir. Bulaşık teli kullan,daha iyi içine edersin. Bulaşık teli kullan,daha iyi içine edersin. fairy bu işte en iyisi..
Derin olmayan bir çizik var ise, çizik kalemi kullanmak etkili olabilir. Aracınızın rengine uygun olan çizik kaleminden temin edebilir ve çizikleri boyayabilirsiniz. Uygulama sırasında çiziklerin dışına taşmamaya özen göstermelisiniz. Hafif ve yüzeyde bulunan çizikler için pasta cila işlemi de uygulanabilir.
wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Çizik giderici sihirli sünger, araçların dış yüzeyinde sürtünmeden dolayı meydana gelen çiziklerin saniyeler içerisinde çıkmasına yardımcı olur.
Bu nedenle, pasta cilanın aracın değerini düşürüp düşürmediğini merak etmekte haklısınız. Ancak endişelenmeyin, doğru malzemeler ve yöntemler kullanılarak uygulanan bir pasta cila aracın değerini azaltmaz; aksine aracın kusurlarını kapatarak ve daha temiz görünmesini sağlayarak değerini arttırır.
Bir arabaya 100 – 500 mL pasta cila gider, Netfer 250 mL setler bir araba için yeterlidir.
Diş macunu, çiziğin olduğu alanı düzleştirerek zeminle eşit durum getirir ve restore edilerek parlak hale getirilmiş bir görünüm sağlayacaktır.
KARBONAT YARDIMI İLE ÇİZİKLERİN OLUŞTUĞU BÖLGEYİ TEMİZLEYİN
Karbonatlı suyu kolaylıkla püskürtebileceğiniz bir şişede karıştırın ve çiziklerin olduğu bölgeye uygulayın. Temiz bir bez yardımıyla bu bölgeyi temizledikten sonra çiziklerin yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Mikrofiber bir bez veya özel cila aplikatörü yardımıyla, ürün yüzeye dairesel hareketlerle nazikçe uygulanır. Bu işlem sırasında fazla bastırmamaya dikkat edilir ve yüzeye eşit miktarda ürün dağıtılması sağlanır. Büyük yüzeylerde, küçük alanlara bölerek uygulama yapmak daha etkili sonuçlar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri