Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
Geniş bir kova içerisine bir miktar su doldurun. Yarım çay bardağı şampuan ve saç kremini ilave ederek iyice karıştırın. Arabanızın çizilmesini önlemek için sert uçlu fırça kullanmamaya özen gösterin. Yumuşak uçlu bir fırça ya da sünger yardımı ile hazırladığınız karışımı arabanıza sürün.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Aracınızı Ilık Suyla Yıkamalısınız
Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Arabayı çok soğuk veya çok sıcak suyla yıkamak doğru değildir, araba yıkamada en ideali ılık su kullanmaktır.
İlgili 23 soru bulundu
İyi bir süngerle yıkarsanız fırçadan kat kat iyi olacaktır süngerin suya girince kum tanelerini bırakmaması süngerin kötü olması demektir. Fırça eğer arabada çamur vs. varsa kolay çıkartır ancak çıkartana kadarda arabanın boyasına zarar verir kılcal çizikler oluşturur.
Bir araç için ortalama 200 litre su tüketilir. Basınçlı sistemlerde de araç için ortalama 60 litre ila 80 litre miktarında su tüketilir. Çalışan, suyu aracın üzerine yöneltmekle sorumludur. Temizlik su ile yapılır.
Mikrofiber bezi veya yıkama eldivenini sabunlu suya daldırdıktan sonra daha önce suyla yıkadığınız boyalı yüzeyleri hafifçe ovalayarak temizleme işlemine geçebilirsiniz. Boya üzerinde çiziklere neden olmamak için fırça kullanımından kaçının. Aracın yüzey temizliğini yaparken yukarıdan aşağıya doğru hareket edin.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Yüz temizleme köpüğünü kullanırken yeterli miktarda ürünü avucunuza alarak cildinize nazikçe sürmeli ve masaj yaparak dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Ürünün göz ile temasından kaçınarak göz çevresine uygulayabilirsiniz. Yüz temizleme köpüğünü sürdükten sonra cildinizi hafif ılık su ile durulamalısınız.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
- Ütüleme yaparak döşemeyi kurutabilirsiniz. Ütülerken döşemeyi yakmamaya özen gösteriniz. - Hafif nemli bir koltuk için güneş ışınlarının kuvvetli olduğu bir zamanda arabayı güneş görecek yere park ederek koltukların kurumasını sağlayabilirsiniz.
Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir.
Arabalar güneş ışığının olmadığı gölge yerlerde yıkanmalıdır. Bunun nedeni; araç üzerinde oluşabilecek güneş lekelerinin önüne geçmektir. Genellikle öğleden sonra araba yıkanması tavsiye edilmektedir.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Motor mümkünse temizlik işleminden önceki 24 saat çalışmamış olmalıdır. İlk olarak kaput altında görülen ve çamur ya da tortu halindeki materyal temizlenmelidir. Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır.
Susuz araç temizliği su ve benzeri klasik makine ve ekipmanları kullanmadan sadece bitki köklerinden elde edilmiş özel bitkisel solüsyonlar ve bu sistem için özel olarak üretilmiş olan microfiber bezler ile yapılan araç temizleme uygulamalarıdır.
150 bar basınç gücüne sahip olan makine saatte ortalama 500 litre su harcar. 3. Araba yıkamak için basınçlı oto yıkama makinesi kaç bar olmalıdır? Normal yüzeylerin temizliği için ortalama 200 barlı makineler uygundur.
Ultima tipi yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir araç yıkandığında ortalama 70-260lt/dk su tüketmektedir. Bir binek araç kaç dakikada yıkanıyor? Okyanus tipi araç yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir binek araç ortalama 3-4 dakika arasında yıkanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri