Köpüğün kurumaması için uygulamanın direkt güneş ışığında veya rüzgârlı havalarda yapılmaması tavsiye edilir. Uygulama için kapalı ortam çok uygun bir koşul olacaktır. Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
Geniş bir kova içerisine bir miktar su doldurun. Yarım çay bardağı şampuan ve saç kremini ilave ederek iyice karıştırın. Arabanızın çizilmesini önlemek için sert uçlu fırça kullanmamaya özen gösterin. Yumuşak uçlu bir fırça ya da sünger yardımı ile hazırladığınız karışımı arabanıza sürün.
fakat aşırı kostik içeren bu köpükler aracınızın boya üzeri vernik , boya ,plastik ve metal aksamlarına zarar vermeye başlıyor. plastik aksamlardaki deformasyonlar , aracın boyasının uzun vadede matlaşması, verniğin sararması, renk ve ton değişiklikleri falan filan gibi bir çok sıkıntılar.
Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Yıkamaya önce dış temizlik ile başlayıp sonra araç içi temizlik ile devam etmek en doğrusudur.
Tüm araçların dış yüzeyinin etkili, fırçaya ihtiyaç duymadan köpüren alkali esaslı bir temizleme ürünüdür. Otomatik araç yıkama tünellerinde ve makinelerinde rahatlıkla kullanıla bilinir. Uygulamada yüksek performans gösterir. Araç yüzeyinde kalıntı bırakmaz.
Araçların dış yıkamasında fırça, sünger kullanmadan çizik oluşturmadan temizlik sağlayan özel bir üründür. Araç üzerindeki yağ, kir, toz, çamur ve sinek kalıntılarını boyaya zarar vermeden leke bırakmadan temizler.
2- Her zaman aracınızı gölgede veya kapalı bir alanda yıkayın. Aynı zamanda aracınızın yüzeyi de soğuk olmalıdır. Güneş altında yıkama işlemi KESİNLİKLE yapmayın. Güneş altında, kullandığınız yıkama ürünü çok çabuk kuruyabileceğinden araç yüzeyinde çıkması zor lekelere neden olabilir.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Çok köpüren yüzeyin tamamen köpükle kaplanmasını sağlayan bir üründür. Makine ile kullanılması tavsiye edilir. Aracınızı derinlemesine temizlerken, boyasına zarar vermez ve rengini korur. Kostik gibi boyaya zarar veren alkali maddeler ve aşındırıcılar içermez.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Boyandıktan sonra vernik atılan kaporta yüzeyinin kuruma süresi, hava sıcaklığına ve nem oranına göre değişkenlik gösterir. Soğuk havalarda ve nemli iklimlerde kuruma süresi 30 güne kadar çıkarken, sıcak havalarda ve düşük nemli yerlerde kuruma süresi 10 gün civarındadır.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Fırça Değil Sünger Kullanmak
Araçları yıkarken genellikle fırça kullanılır. Oysa fırçalar sert kılları nedeniyle aracın yüzeyinde çizikler oluşturacaktır. Ayrıca sert yapısı nedeniyle aracın yüzeyindeki koruyucu tabakaya zarar verir. Bu nedenle aracı, yumuşak araç süngerleri ile yıkamak gerekmektedir.
Etkili bir temizleme, yüksek parlatma ve cilalama gücüne sahiptir. Normal araç yıkamadan farklı olarak, aracınıza daha parlak ve güzel bir görüntü kazandırılır. Boya yüzeyini koruyucu bir tabaka ile kaplar ve korur.
Bu işlem sırasında araç yüzeyi zarar görmeyeceği aynı zamanda da araç yüzeyine bakım ve cila yapmış olursunuz. Bu işlemin ardından aracınızın parladığını da göreceksiniz. Kullandığınız oto şampuan ürününü tüm araç yüzeyine eşit şekilde silerek dağıttıktan sonra, aracı su ile durulamanız gerekecektir.
Kapı, pencere kasaları ve benzeri doğramaların sabitlenmesinde, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatlarında, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda, boşluk delik ve çatlakların kapatılması gibi birçok alanda kullanılır.
Fırçasız Oto Yıkama
15 yıl öncesine kadar fırça veya sünger ile mekanik kuvvet uygulayarak (beden gücü kullanılarak) yaptığımız araç yıkanması.Bu soruların cevabını vermeden önce bu sektördeki pazarın büyüklüğünden söz etmemiz de fayda vardır. Türkiye de sisteme kayıtlı yaklaşık 20.500.000 taşıt var.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Sert Sünger veya Fırça Kullanmak
Yumuşak mikrofiber bezler veya özel araç yıkama eldivenleri tercih ederek en temiz ve başarılı sonuçları elde edebilirsiniz. Sert fırça ve sünger sorunu genellikle yeni alınan ürünlerden çok tekrar kullanılan ürünlerde yaşanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri