HGS plaka değiştirme uygulaması olmadığı için araç sahibi devir işlemleri sırasında etiket aboneliğini iptal ettirmelidir. Karta tanımlı HGS plaka değiştirme işlemleri yine PTT üzerinden yapılabilir. Aracınızı değiştirdiğinizde eski araç üzerindeki HGS kartı bakiyesi yeni bir karta aktarılabilir.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
Aracınızı satmadan önce hgs nizi iptal ettirmeniz gerekiyordu. Sonrasında yeni aracınız için yeni bir hgs başvurusunda bulunacaksınız. eskisinin içinde bulunan para 30 gün sonra hesabınıza yatar (banka ise) ya da ptt den iadesini alırsınız.
Araç satılmadan önce ptt şubesine giderek iptal başvurusu yapılmalıdır. Araç plakası ile iptal formu doldurulmalıdır. Bu işlem araç satıldıktan sonra da TC kimlik numarası ve plaka ile yapılmaktadır.
Bir araç sahibi aracını satar ya da değiştirirse mevcut Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı için değişiklikleri bildiren bir işlem yapmalıdır. Yeni plaka bildirme işleminin ardından mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni aracı için kendisine verilen yeni HGS kartına aktarılır.
İlgili 29 soru bulundu
HGS etiketi ile ilişkilendirilen plaka numarasında değişiklik yapılabilir. Ancak etiketin, araç camından çıkarıldığında işlevini yitirdiği ve kullanılamaz hâle geldiği unutulmamalıdır.
HGS Etiket tipi ürünler için HGS Etiketinizi PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni bir ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir.
Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.
Bunun için 444 17 97 numaralı telefondan müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. ⦁ Gerekli bilgileri sağlayın: HGS müşteri hizmetleri size iptal işlemi için gerekli olan bilgileri sorabilir. Bu bilgiler arasında ise HGS etiket numaranız, plaka numaranız, T.C. kimlik numaranız gibi bilgiler yer alır.
Farklı bir araç tipine veya plakaya ait HGS kullanılmamalıdır.
HGS iptal işlemleri PTT, e-Devlet, ilgili banka ve anlaşmalı noktalardan gerçekleştirilebilir. PTT HGS İptali: İptal için PTT'ye başvurabilir ve iptali hızlıca gerçekleştirebilirsin.
Bir HGS ürününü (eğer emniyet aracı değilse(emniyet araçlarında sanal ürün diye bir olay var)) sadece kayıtlı olduğu plaka ile kullanabilirsiniz. Kartıda başka araçta kullanabilmek için PTT den plaka değişikliği yapmanız lazım.
Araç satışının olduğu gün, yani noter işlemlerinin tamamlandığı günün öncesindeki cezalar size değil bir önceki araç sahibine aittir.
HGS etiketinde yeterli bakiye olmadan otoyoldan geçildiyse ve 15 gün içerisinde yeterli bakiye yüklenmediyse plakaya ceza kesilecektir. Bu ceza otoyol geçiş ücretinin 4 katıdır.
E-Devlet üzerinden yalnızca PTT'den alınan HGS ürünlerinin iptal başvurusu yapılabilir. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna HGS İptal Başvurusu yazarak iptal ekranına ulaşabilirsiniz.
Hayır, HGS borcu araç satışına engel değildir. HGS borcu kişiye özel olan borçlar arasındadır.
PTT veya bankalardan HGS iptali şube ve müşteri hizmetleri yanında e-Devlet üzerinden yapılır. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) iptal başvurularında belge sahibinin kimlik doğrulama için nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı ya da ehliyet ile birlikte başvuru yapması istenmektedir.
HGS ödeme sistemleri araç kullanan sürücünün üzerine çıkarılmaktadır. Sürücünün üzerine düşen bu borç içerisinde araca herhangi bir borç yüklenmeyerek olumsuzluk gösterilmez. Bu durumda HGS borcu araç satışı için hiçbir engel bulundurmamaktadır.
hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi. Ruhsat sahibi adına işlem yapılacaksa da vekalet gerekiyor anne baba olsa dahi.
HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer yeni bir HGS almak istiyorsanız aynı şekilde PTT işyerlerinde gişelerden bireysel başvuru yaparak eski etiketi iptal ettirip yeni HGS alabilirsiniz.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
PTT'den Alınan HGS İptali
Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. HGS'yi iptal ettikten sonra etiket araç camından çıkartılmalıdır. Yeni araç aldıysanız, plaka güncelleme işlemi yaparak da HGS'nizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri