Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Çekiş gücü yüksek olan bir süpürge ile koltuklarınızı, aralarını da dahil olacak şekilde, süpürmeye başlayabilirsiniz. En son olarak tabanları temizleyebilirsiniz. Koltuk derisine uygun olan temizleme ürünlerini de tercih ettikten sonra, kelerin üzerine sıkarak temizleyebilirsiniz.
Aracınızın çalışmaya devam etmesi için düzenli bakımını yapmak önemlidir. Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
İlk olarak zımparalanıp temizlenen yüzeye 2 kat plastik astarı atılır. Sonrasında tekrar ince bir zımpara yapılır. Son olarak boyanır. Ancak boya yapıldıktan sonra da düzenli olarak parlatıcı sürmemiz gerekir.
İlgili 31 soru bulundu
Öncelikle yapılması gereken araç içinin ve ön konsolun süpürge yardımıyla en ince ayrıntısına kadar temizlenmesidir. Bu sayede konsol ve torpidodaki artıklar rahatlıkla temizlenecektir. Daha sonra mikro fiber bir bez yardımıyla tüm konsol ve torpido temizlenmelidir.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Araba yıkama köpüğü yapımı için gerekli olan malzemelerin başında saç şampuanı ve kremi gelmektedir. Doğal temizleyiciler kullanılarak da gerekli bakımı sağlayabileceğiniz aracınız için oto kuaför kalitesinde bir köpük hazırlamak istiyorsanız şampuan kullanmanız daha doğru olacaktır.
Bu noktada, araç içerisinde sigara içmemek ve taşınan sıvılara dikkat etmek önleyici konular olarak gösterilebilir. Kokunun kaynağının tespit edilip bölgenin su ve sabunla yıkanması ve iyice havalandırılarak kurutulması araba koku giderme yolu olarak öne çıkar.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
“Aracınızın içini temizlerken asla çamaşır suyu kullanmayın”
Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca, parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar verebilecek amonyak bazlı ürünlerden kaçınmalısınız.
Araba yıkarken önce köpük mü yoksa su mu sorusu cevabı :
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
6- Arabanızı temizleyin.
Nasıl olsa uzun bir yolculuk yapacağım ve tekrar kirlenecek diye düşünmeyin, arabanızı yıkayın ya da yıkatın. Ön camlarınızın ya da aynalarınızın yüzeyini kaplayan tozlar, görüşünüzü engelleyerek ve güneş ışınlarının gözünüze ani olarak çarpmasına sebep olarak kazalara neden olabilir.
- Ütüleme yaparak döşemeyi kurutabilirsiniz. Ütülerken döşemeyi yakmamaya özen gösteriniz. - Hafif nemli bir koltuk için güneş ışınlarının kuvvetli olduğu bir zamanda arabayı güneş görecek yere park ederek koltukların kurumasını sağlayabilirsiniz.
Aracın Radıo-Cd/Kaset Calar Bölgesi ve Komple Direksiyon Ve sag Airbag torpıdo Heryeri İçin VAZELİN ile bir singer ile silmenizi tavsiye ederim. Hem Besler Çatlamasını Önler Hemde Goruntu Farkını parlaklıgı goreceksınız Ayrıca Kokulu Vazelin ise Koku da yaymakta. ( Araç iç Siyah Yerlerinde de uygulayabilirsiniz. )
Parlatıcı spreyi yüzeye eşit şekilde püskürtün ve ardından bir bez veya sünger yardımıyla yüzeyi ovun. Böylece aracın ön konsolu, kapı tarafı ve plastik aksamları parlak bir görünüme kavuşacaktır. Aracın torpidosunu parlatmak isterseniz, bu yöntemle torpido yüzeyindeki lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.
Modern, ince dokulu torpido yüzeylerinin mat görünümünü ve yüzey yapısını korur. Yüzeylerde elektrostatik yüklenmeleri güvenli bir şekilde önleyerek toz tutmayan bir etki yaratır, renk solmalarına karşı korur. Hoş ve taze bir koku bırakır. Ahşap gösterge panelleri için de uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri