Tavan döşemesini temizlemek için kullanılan bez çok önemlidir. Döşeme hassas olduğu için bezin yumuşak ve köpüğün bir hayli fazla olması gerekir. Temizleyici olarak; döşeme temizleyici kullanabileceğiniz gibi asperox , asprin gibi ürünler de kullanabilirsiniz.
AutoClub Araç İçi Temizleyici püskürtücü şişe yardımı ile tavana sıkıldıktan sonra tavan için özel üretilmiş sert olmayan fırçalar ile fırçalanarak temizlenir. Sonrasında mikrofiber havlu ile tavan silinir. Vakumlu temizleyici ile temizlenen yüzey vakumlanır. Bu işlem yapılırken çok dikkat etmek gerekir.
Döşemelerinizi yıkamak için bir kovayı soğuk, ikincisini sıcak suyla doldurun. Bir kova sıcak suya normal çamaşır deterjanı ekleyin. Arabanızın içini temizlerken iç paspasları, koltuk kılıflarını ve eğer varsa diğer ürünleri çıkarın. Arabanın zeminini ve koltuklarını elektrikli süpürgeyle temizleyin.
Araba tavan lekeleri temizlenmezse kalıcı olabilir. Bu nedenle araç tavan döşemesi temizliğini belirli periyotlarda yapılmalıdır. Araç temizliği yaparken marketlerde satılan araba iç döşeme temizliği için satılan temizlik malzemelerinden kullanabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerinden motor kapağı tozuna kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç'e bagajınızda yer verin ve arabanızda oluşan lekeler için sürekli aracınızı yıkamaya götürmek zorunda kalmayın.
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Sıcak su bulunan kovanızın içine normal çamaşır deterjanı ekleyin. Bu aşamada Omo Active Sıvı Deterjan gibi kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Tavan temizliği yapmanın en kolay yöntemlerinden bir tanesi uzun sopalı bir süpürge edinmektir. Eğer süpürgeniz yoksa boya merdiveniyle de temizleyebilirsiniz. Tavan silme kovanızdaki suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemeniz tavandaki toz ve lekelerden arınmanızı sağlar.
- Karbonat ve sirke yardımıyla lekeleri geçirebilirsiniz. Temiz bir beze karışımı yaparak tavana sürünüz bir kaç dakika beklettikten sonra başka bir bez ile durulama yapınız. - Yarıya kesmiş olduğunuz limon kabuğunu dairesel hareketlerle lekelerin üzerinde gezdiriniz. Lekeler yok olana kadar işleme devam edebilirsiniz.
Tavan döşemesi ısındıkça ve nemlendikçe genişler ve levhayla kumaşı bağlayan spreyin etkisi azalır. Genellikle tavan döşemesi 7 – 10 yıl içinde sarkmaya başlıyor. Bu yüzden aracınızı ne kadar iyi kullanırsanız kullanın yine de sarkma mevcut olacaktır.
Tavanı temizlerken lekelerin üzerine bol miktarda köpük sürün. Lekelerin kolay kabarmasını ve çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Tavanı temizlerken çok ıslatmamaya özen gösterin. Aksi halde tavan içi döşemesi tavana olan yapışkan özelliğini kaybedebilir ve sarkmalar olabilir.
Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Bunlardan en bilineni çamaşır deterjanı ve su karışımı. Çamaşır deterjanını sıcak suyla karıştırdıktan sonra sprey şişesine aktarıp koltuklara sıktıktan sonra nemli bir bez ile silebilirsiniz. Kumaşlardaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yolu da sirke ve su karışımı.
İç Temizlik:
İlk olarak, aracınızın içindeki tüm eşyaları çıkarın ve yerlerine koymak için bir kenarda tutun. Ardından aracın koltuklarını ve döşemelerini temizlemek için bir vakum kullanın. Döşemelerdeki tozları ve kiri iyice çekin. Daha sonra döşemelerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için Asperox Sarı Gücü kullanın.
Torpido temizleyici ile birlikte mikrofiber bez, sünger, fırça gibi yardımcı aparatlar kullanarak etkili bir temizlik yapabilirsiniz.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Parlatıcı spreyi yüzeye eşit şekilde püskürtün ve ardından bir bez veya sünger yardımıyla yüzeyi ovun. Böylece aracın ön konsolu, kapı tarafı ve plastik aksamları parlak bir görünüme kavuşacaktır. Aracın torpidosunu parlatmak isterseniz, bu yöntemle torpido yüzeyindeki lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.
Oto detaylı iç temizlik otomobilin tüm iç aksamlarının detaylı bir şekilde, alanında profesyonel bir ekip tarafından yapılması işlemidir. Aracın iç döşemeleri, koltuk döşemeleri, tava ve ön panel olmak üzere tüm yüzeylerin detaylı temizliği özel temizleyiciler kullanılarak yapılmaktadır.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri