Araç Kiralama Kilometre Aşım Ücreti Ne Kadardır? Araç kiralamada km aşım ücreti kilometre başına 1₺ olarak belirlenmektedir. Elbette bu tutar yine firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Ancak ortalama bir rakam verilmek istendiğinde 100 km/100₺ olarak değerlendirilebilir.
Günlük araç kiralama hizmetinde kilometre kullanım hakkı günlük 500 km olmak şartı ile 7 gün ve üzeri kiralamalarda, kontrat başına 4000 km ile sınırlıdır. Aylık araç kiralama hizmetinde kilometre kullanım hakkı 3000 km ile sınırlıdır.
KM aşım durumunda Premium ve Minivan Araç Segmenti için 1.6 TL + KDV, Ekonomi Araç Segmenti için 1.3 TL + KDV ücret tahsil edilir.
Standartlara bağlı olarak kiralama hizmetleri asgari durumda 24 saat süreyle sunulmaktadır. Yani 1 gün süreyle alacağınız hizmetler koşulunda gün içerisinde 14.00 gibi bir saatte kiralama işlemini başlatırsanız, ertesi gün 14.00 saatinde kiralama hizmeti sona erecektir.
AVIS&Budget firmasının 7 güne kadar günlük 500 KM sınırı bulunmaktadır, 7 gün ve üzeri günlük kiralamalarda ise maksimum 4.000 KM ile sınırlıdır. Kilometre limitlerinin aşılması durumunda, km başına araç grubuna göre değişien tutarlarda ektra ücret tahsil edilir.
İlgili 41 soru bulundu
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz.
Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.
Tüm rent a car araçlarımızda HGS veya OGS yer almaktadır. Ücretli yollardan/köprülerden/tünellerden rahatça geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yaptığınız bütün işlemler HGS/OGS hesaplarına işlenir. Otoyol ve köprü ücretleri değişkenlik göstermektedir.
Kiralama işlemlerinde yakıt ile ilgili olarak bu kural göz önünde bulundurulursa, eksik yakıt seviyesi durumunda yakıt bedeli ve bu bedelin yüzde 25 fazlası kadar hizmet bedeli kiracıya yansıtılır.
Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Kilometre başına yakıt tüketimi (kullanılan litre X 100) ÷ gidilen km = 100km başına litre formülü kullanılarak hesaplanır.
Alınan yakıtın TL cinsinden değerini, gidilen mesafeye bölerek kilometre başı harcanan TL miktarını öğrenirsiniz. 100 TL'lik yakıt ile 400 kilometre gittiyseniz, 100'ü, 400'e bölerek aracınızın kilometre başına 0,25 TL yakıt tükettiği sonucuna ulaşabilirsiniz.
Temel olarak araç kiralama fiyatı belirlemede bir formül kullanılmıyor. Piyasadaki firmalar araştırılarak ortalama bir fiyat belirtilmektedir. Rentiva.com gibi sahibinden araç kiralama hizmeti veren sitelerde de piyasa fiyatı gözetilerek fiyatlar belirlenmektedir.
2 günlük kiralama için 2x100 KM üzerinden toplamda 200 KM kullanım hakkın olur. Seçtiğin kilometre paket fiyatı x günlük kiralama süren hesaplanarak ödeyeceğin tutar uygulama üzerinden sana gösterilir. 2 günlük kiralama süren boyunca 200 KM hakkını dilediğin gibi kullanabilirsin.
Karavan kiralama minimum süresi günlük kiralamalarda 3 gün, aylık kiralamalarda ise 30 gündür. Bu cevap size yardımcı oldu mu?
Kiraladığım aracın yakıtını kim karşılar? Kiraladığınız aracın deposu boş olarak size teslim edilebilir. Yakıt için iade ve geri ödeme yapılmaz. Tam tersi olarak dolu depo olarak teslimde edilebilir bu durumda araç kiralama firması sizden aynı şekilde dolu depo şekilde iade alacaktır.
Araç kiralarken ödenen depozito miktarı aracın sınıfı baz alınarak kiralama şirketi tarafından belirlenir. 2022 yılı için depozito miktarı 500 TL ve 5.000 TL arasında araç sınıfına göre değişiklik gösteriyor.
Kiralamada ise yüzde 75 ile ekonomi sınıfı tercih edildi. Araç kiralama platformu Miniyol.com, 2022 yılına ait kiralama verilerini sektör ile paylaştı. Buna göre ortalama günlük kiralama bedeli 245 liradan yüzde 61 artışla 395 liraya çıktı. Kiralamada ise yüzde 75 ile ekonomi sınıfı tercih edildi.
Araç kiralama süresi boyunca aracın HGS masrafı kiralayan sürücüye aittir.
Araçların kiralık olup olmadığını anlamak dışarıdan bakınca imkansızdır ancak yapılan plaka sorgulamasında ve ruhsat incelemesinde bir aracın kiralık olup olmadığı, şahıs ya da firma adına kayıtlı olduğu öğrenilebilir.
Trafik Cezalarından Araç Kiralayanlar Sorumludur
Her kiralık araç sözleşmesinin şartlarında trafik cezaları ile ilgili bir bölüm vardır. Kısaca: Tüm trafik cezaları aracı kiralayanın sorumluluğundadır ve araç kiralama şirketi, sözleşme gereği maruz kalınan cezalarını kiracının kredi kartından tahsil edebilir.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Kredi kartınızın limitinin yeterli olduğundan da emin olmalısınız. Bunların dışında kimlik ya da pasaport, ikametgah belgesi, findeks raporu, imza beyannamesi ve adınıza kayıtlı bir fatura da araba kiralamak için gereken evraklar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri