Araç kiralarken ödenen depozito miktarı aracın sınıfı baz alınarak kiralama şirketi tarafından belirlenir. 2022 yılı için depozito miktarı 500 TL ve 5.000 TL arasında araç sınıfına göre değişiklik gösteriyor.
Günlük kiralamalarda: Belirlenen araç grubuna göre depozito bedelleri kartınızdan tahsil edilmektedir. Kiralama bitiminde HGS, trafik cezası, eksik yakıt vb. depozito tutarından düşüldükten sonra kartınıza iade edilmektedir.
KİRALAMA BAŞINDA ALINAN DEPOZİTO BEDELİ NE ZAMAN İADE EDİLİR? Depozito iadeleri banka iç iletişiminden kaynaklı olarak iade işlemi yapıldıktan 25 iş gününde hesabınıza yansımaktadır.
Teminat tutarı araç sınıfı baz alınarak hesaplanıyor. Araç kiralama şirketleri genel olarak araç sınıfına göre 500 TL- 5.000 TL aralığında bir teminat tutarı talep ediyor. Enuygun'un çalıştığı araç kiralama firmalarının teminat tutarı talepleri ise 1.000 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor.
Depozito iadeleri banka iç iletişiminden kaynaklı olarak iade işlemi yapıldıktan 3-5 iş günü içerisinde kredi kartınıza yansımaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Mülk sahibi ve kiracı, kendi aralarında anlaşarak depozito ödemesini tek seferde ya da taksitler halinde gerçekleştirebilir. Eve ya da demirbaşlara kullanıcı hatası nedeni ile zarar gelmişse ev sahibi, depozitoyu bu zararları gidermek için kullanabilir.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Provizyon (depozito), kiralamanın sona ermesinin akabinde; varsa ücretli karayolları ve köprü geçişleri, eksik yakıt, günlük km sınırı aşımı ve hasar bedelleri hesaplanarak kalan tutar iade edilir. Bu tutarlar yok ise provizyon ücretinin tamamı iadesi için misafirlerimizin kredi kartının bağlı olduğu bankaya iletilir.
Çalınan aracın anahtarı ve ruhsatının araç kiralama firmasına teslim edilmemesi durumunda, firmanın aracın bedelini sizden tahsil etme hakkı bulunabilir. Gerekli tüm işlemler sırası ile tamamlandığında, araç kiralayanın başka bir sorumluluğu bulunmuyor.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Kira sözleşmesi sona erdirilip taşınmazın tahliye edilmesi durumunda, vadeli hesapta bulunan depozito, kiraya veren tarafından sözleşmeyle ilgili yasal yollara başvurulmadıysa sözleşmenin sona erdiği tarihten itibaren üç ay sonra kiracıya iade edilecektir.
Burada eğer depozitonun iadesi şartları oluşmuşsa ve depozito iade edilmemişse, iade edilmesi gereken günden itibaren geçmiş gün faizi işletilebilecektir. Burada icra hukuku kuralları gündeme gelecektir. Bununla ilgili olarak deneyimli icra avukatı yardımı alınmalıdır.
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz. Ancak lokasyon bilgilerinizi teyit ettirmek maksadıyla bildirmeniz gerekiyor. Elbette kiralık araçlar takip edilmektedir.
Kira sözleşmesi hukuki olarak sona ermediği müddetçe kiraya verenin depozitoyu iade etme yükümlülüğü yoktur. Kiralananın tahliyesi ve usulüne uygun olarak kiralananın anahtarının kiraya verene teslimi ile kira sözleşmesi sona erecektir.
Depozito, ev sahibinin konut veya iş yeri gibi taşınmaz mülklerini kiralama durumunda oluşabilecek zararları teminat altına alabilmek amacıyla kiracıdan istediği para veya kıymetli evrak olarak ifade edilir.
Depozito Hangi Durumlarda Geri Verilmez
Kiracının evin kendisine yahut demirbaşlara zarar vermiş olması, Kiracının kira borcunun olması, ödemekle yükümlü olduğu giderleri ödememiş olması, Aidatını ödememiş olması, Şayet ev eşyalı bir şekilde kiralanmış ise eşyalara zarar verilmiş olması
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Günlük Kiralamalarda Araç Kilometre Sınırı Kaldırıldı!
Tüm araç gruplarında geçerlidir. Bu kampanya başka kampanyalarla birleştirilemez. Araç kullanım kilometre limitleri ekonomik , orta ve üst grup araçlarda aylık 4.000 km, Premium grup araçlarda aylık 3.000 km ile sınırlandırılmıştır.
Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.
Araç kiralama firmaları bu konudaki sınırı kendi hizmet modellerine göre belirliyor. Ancak genel olarak 1500 ile 1900 arasında Findeks puanına sahip olan firmaların diledikleri sayıda ve modelde araç kiralayabileceğini söylemek mümkün.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri