Bakımsız klimada kompresör daha fazla güç harcar, bu da aracın yakıt tüketimini arttırır. Az yakıtla yüksek performans elde etmek istiyorsanız klima bakımına dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Araç klimasının yılda en az bir kez kontrolünün yapılması, klima gazının da en az iki yılda bir yeniden doldurulması gerekir. Ücretsiz klima sistemi kontrolü ve bakımı için sizi de en yakın EUROMASTER servis noktasına bekliyoruz. Size en yakın EUROMASTER servis noktası bilgilerine ulaşmak için linke tıklayın.
Kullanım şartlarına bağlı olarak, klima iç ünite bakımı ve klima dış ünite bakımını en az yılda 1 kez, yaz ve kış yoğun olarak kullanıyorsanız yılda 2 kez mevsim geçişlerinden önce, periyodik bakımı işlemini yetkili servisler tarafından yaptırmalısınız.
Bu yüzden fıtık problemi ve kireçlenme sorunu olan kişilerin özellikle tedbirli olmaları gerekir. Araba içinde kullanılan klima da, solunum yolu hastalıklarından bronşit, sinüzit ve zatürreyi tetikleyebilir. Bunların haricinde göz ve beyin iltihabı, bademcik iltihabı, bazı kas hastalıklarına da sebep olabilir.
Araç kliması, motordan güç aldığı için yakıt tüketimini artırmaktadır. Klimanın uzun süre çalışması da yakıt tüketimini önemli ölçüde etkilemektedir. Ancak motora herhangi bir zarar vermez.
İlgili 23 soru bulundu
Düzgün çalışmayan klima sistemi; hem aracın motorunu zorlar, hem de yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Klima gazının fazla doldurulması tehlikeli midir, hangi sıkıntılara neden olur? Soğutma işlemini tam gerçekleştiremez. Araç klima tesisatına zarar verebilir.
Klima kompresör arızasında genel olarak, klima çalışmaya başladığında cızırtı veya hafif bir ıslık sesi gelir. Klimadan hava gelmemesine rağmen motor rölantisinin yükselmesi, klima kompresör arızasına işaret olabilir.
Klima hastalığı olarak da adlandırılan lejyoner hastalığı; ateş, halsizlik, kas ağrıları, daha sonraki süreçte de öksürük, balgam çıkarma, derin nefes alma isteği gibi belirtilerle ortaya çıkıyor ve kış gribinden farklı bir tedavi gerektiriyor.
Klima Aküyü Bitirir mi? İçten yanmalı motorlu bir arabada klimayı kullanmak aküyü etkilemez.
NEMLİ KALAN KLİMALAR HASTA EDİYOR!
Klimalar, solunum yollarının kendini temizleme mekanizmasını bozan kuru hava nedeniyle işlevini gereği gibi yapamadığı için solunum yolu hastalıkları riskini ortaya çıkarır. Sürekli nemli olan klima filtrelerinde zamanla mantarlar ürer.
Klima temizliği düzgün ve periyodik bir şekilde yapılmazsa hem ısıtma hem de soğutma olması gereken düzeyde gerçekleştirilemez. Buna bağlı olarak yüksek faturalar ödenerek verimsiz sonuçlar elde edilir.
Klima bakımı yaptırmadığınızda klimanız hastalık yayacaktır. Toz filtreleri temizlenmeyen, eskiyen parçaları değiştirilmeyen klimaların hem performansları düşecek hem de çevreye kötü koku ve bakteri yayacaklardır. Sağlığınızı önemsiyorsanız yılda en az 2 kez, klimalarınızın iç ve dış bakımlarını yaptırın.
Periyodik olarak bakımı yapılmayan klimalar ideal filtreleme yapamayacağından toz ve partiküller ortamda kalır, küf mantarları oluşmasına neden olurlar ve ciddi hastalıklara yol açabilirler. Bu durum kullanıcıyı manevi olarak olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra, işlerinden geri kalmasına da sebebiyet verecektir.
Klima bakımı, klimaların kullanım ömrünü uzatıyor ve daha yüksek performansla çalışmasını sağlıyor. Bu sebeple kullanıcıların düzenli klima bakımı yaptırmasında yarar bulunuyor. Bakım tarihlerinin aksatılması ve bakım işlemlerinin yapılmaması, klimanın tamamen kullanılamaz hâle gelmesiyle dahi sonuçlanabiliyor.
Klima Soğuk Hava Üflemez
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Akünüzün bitmesinin en yaygın nedenleri farlarınızı veya araç lambalarınızı açık bırakmak, şarj sistemi arızası, korozyon veya arabanızı uzun süre park halinde bırakmaktır.
Sorun olmaz. İlk defa bilmediğim marka antifriz kullandım.
Klima kullanımı aracın yaşına, hızına, boyutuna, motor gücüne ve dış sıcaklığa bağlı olarak yakıt verimliliğini farklı ölçülerde etkiliyor. Doğru klima kullanımı dizel araçlarda 100 kilometrede 1-1,5 litre, benzinlilerde ise 1-2 litre arasında yakıt sarfiyatı yapıyor.
Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Klima çarpması sonucunda yüksek ateş, cilt kuruluğu, kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız bol sıvı tüketmeniz oldukça önemli. Her gün bol miktarda su içebilir ayrıca çeşitli bitki çayları ile rahatlayabilir ve vücut direncinizi arttırabilirsiniz.
Klima kompresörünün başında elektornik kavrama vardır siz devreye sokunca klimayı bu kavrama kasnağı tutar ve kompresör devree girer siz devreye sokmazsanız sadece kasnağı döner kompresör dönmez yani devreye sokmadıkça hiç bir sorun yaşamazsınız. O kasnak havada boşta dönmüyor.
Klima tamiri için ilk olarak, klimadan gelen hava akışının sıcaklık dereceleri bazı ayarlara alınarak kontrol edilmektedir. Problem oluşması durumunda kompresör tamiri veya parça değişimi işlemi uygulanmaktadır.
İlk olarak panel nemli bir bez yardımıyla iyice temizlenir. Ardından bir fırça ile fan temizliği yapılır. Daha sonra fan motoru temizliği de bir fırça yardımıyla yapılır. Kart ve kart kutusu da fırça ile güzelce temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri