Tüm istasyonlarda kredi kartı veya banka kartı geçerli midir? Evet, tüm istasyonlarımızda kredi kartı veya banka kartınız ile ödeme yapabilirsiniz.
Araç muayene gecikme ücretlerinin tamamı TÜVTÜRK istasyonlarında tahsil edilmektedir.
Tüvtürk muayene istasyonu kredi kartı ile ödemede komisyon alıyor, o zaman petrolden yakıt alırken marketten süt alırken de kredi kartına komisyon uygulansın.
TÜVTÜRK muayene ücreti araç çeşidine bağlı olarak değişmektedir. 2023 yılı için motosiklet, motorlu bisiklet, römorklu veya römorksuz traktör ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork ise 1.130,44 TL olarak belirlenmiştir.
Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Muayene geçerlilik tarihi geçmiş ve muayenesi yaptırılmamış araç sürücüleri 951 TL idari para cezası alırlar. Bu ceza, araç muayenesinin 7 gün içinde yaptırılması halinde 713,25 TL olarak ödenir.
Muayene ücretinin bir kısmını nakit, bir kısmını kredi kartı/banka kartı ile ödememiz mümkün müdür? Muayene ücreti aynı anda farklı yöntemler ile veya bölünerek ödenmemektedir. Tek seferde nakit, kredi kartı veya banka kartı ile ödeyebilirsiniz.
Tüm istasyonlarımızda kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak ödeme yapılabilmektedir.
Araç muayenede kredi kartı geçerli mi? sorusunun yanıtı uzun süredir merak ediliyordu. Konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten TÜVTÜRK, kredi kartıyla ödemelerin başladığını duyurdu.
TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarından vize alacak araçların öncesinde egzoz muayenesi yaptırması gerekir. 2022 yılında muayene ücretleri 110 TL iken 2023 egzoz muayene ücreti 180 TL olarak belirlenmiştir. Tüm motorlu araçların muayene ücretleri aynıdır fakat muayene süreleri değişmektedir.
Tüm istasyonlarımızda kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak ödeme yapılabilmektedir. Kredi kartı veya banka kartıyla yapılan işlemlerde, hizmet sağlayıcı firmanın yasal mevzuata göre belirlediği hizmet bedeli ödeme tutarına eklenmektedir.
Binek araç muayene fiyatı 1130,44 TL'dir. Kamyonet muayene ücreti 1130,44 TL'dir. Motosiklet muayene ücreti 575,84 TL'dir. Ticari araç muayene ücreti 1130,44 TL'dir.
ikinciyeni.com'dan nakit ve kredi yöntemlerine ek olarak kredi kartıyla da araç satın alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, “kredi kartı ile ödeme” seçeneğini seçerek ödeme yapılacak tutarı girmektir.
Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.
Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.
Hiçbirşey olmaz. Ben de covid döneminde o kalabalığa girmeyeyim diye 6 ay geciktirdim.
TÜVTÜRK Ödeme Kuruluşu Hizmet Bedeli
02 Ağustos 2023 tarihinde Tüvtürk araç istasyonu kredi kartım ile ödeme yaptığımda Ödeme Kuruluşu Hizmet Bedeli adı altında 23,38 TL para kesintisi yapmıştır.
Araç muayene ücretlerinin aksine egzoz emisyon ücreti her araç için aynıdır. Egzoz emisyon ölçüm fiyatları yapılan son güncellemeyle birlikte değişmiştir. Bu kapsamda egzoz muayene ücreti K.D.V dahil olarak 183,05 TL'dir. Muayene ücretinin 116,95 TL'si Bakanlık payıyken 66,1 TL'si istasyon payıdır.
Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen maddelerin arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.
Artırılan 5 (beş) TL'lik tutar; Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise eczanelerce kişilerden tahsil edilir.
Maddesine göre son 10 yıllık işletim döneminde (2017-2027) araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır. Ayrıca aynı madde hükmüne uyarınca muayene süresi geciktirilen her ay için tahsil edilen % 5 Gecikme Ücretinin tamamı hazineye aktarılır.
Muayene tekrarı için randevu alınır fakat yeniden ücret ödenmez. Eğer gerekli tamirat yapılmamışsa ücret tekrar alınır. Verilen süre olan bir ayı geçilmişse muayene ücreti alınır.
Özet olarak şunu diyebiliriz: Sattığınız ürünlerin ücretini çeşitleriyle tüm kredi kartlarla tahsil edebilirsiniz, ayrıca bu işlemi kolaylaştırmak için bankaya komisyon ödeyebilirsiniz, fakat bu komisyonun müşteriye ek olarak yansıtılmaması şartıyla caizdir.
Yukarıda ifade edilen 7 gün içinde araç muayeneye götürülmez ve bu durum tespit edilirse, araç bağlanır ve çekiciyle muayeneye götürülür. Aracın çekici ile muayeneye götürülmesi durumunda para cezasına ilaveten bir de çekici masrafı ödemek gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri